آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

تنظیم قرار داد پرسنلی

جهت آغاز یک فعالیت کار و رسمی در بازار کار، هر شخصی موظف است تا انواع قرارداد کار را بشناسد و اقدام به تنظیم قرارداد پرسنلی کند. همچنین باید شرایط قراردادها را دانست تا با استفاده از نکات حقوقی مربوط،قرارداد کاری مدنظر را اقدام کرده و سپس شروع به فعالیت کند. انواع مختلفی از قرارداد کاری وجود دارد که باعث شده تا با دسته‌بندی تنظیم قرارداد پرسنلی مواجه باشیم.

الزامات خاص قرارداد پرسنلی

مذاکره جهت شروع به یک کار جدید، با تعیین شرط‌هایی از سوی کارفرما آغاز می‌گردد که در مقابل، نیروی کار می‌بایست آن شرایط را بپذیرد. در صورتی که شروط خاصی برای آغاز کار دارد، آن‌ها را اعلام نماید. بعد از آن و با پذیرش شرایط از سوی هر دو طرف، قراردادی میان آن‌ها امضا شده و در نهایت رابطه کاری بین کارفرما و نیروی کار آغاز می‌گردد. تعیین ارزش قرارداد از جمله الزامات خاص قرارداد‌های پرسنلی است.

ارزش قرارداد در قرارداد‌های کار و کارگری معمولاً کمتر از قانون کار نباید باشد. ضمن اینکه فراموش نشود که قانون کار عملاً به جز چند مورد استثناء کلیه ارتباطات با کارگر را در دسته قانون کار قرار می‌دهد‌ به خاطر پیشگیری از فرار کارفرما‌ها از این مورد تبعات قانون کار را آمره می‌داند.

انواع ارزش یا حق الزحمه قرارداد پرسنلی

مهم‌ترین بخشی که در تنظیم قرارداد پرسنلی یا همان حق الزحمه وجود دارد،تعیین ارزش آن است که صحت کافی را داشته باشد. از این رو باید به سه دسته از رویه توجه داشت که عبارتند:
1. افراد با حق الزحمه کمتر از قانون کار
2. افراد با حق الزحمه مطابق با قانون کار
3. افراد با حق الزحمه بیشتر از قانون کار
کسانی که مبلغ اضافه را به عنوان پایه حقوق دریافت می‌کنند، افرادی که مبلغ اضافه را برای حق مسئولیت، ماموریت و… دریافت می‌نمایند اگر چه امکان دارد مسئولیت و ماموریتی نیزوجود خارجی نداشته باشد. به طور کلی باید حق الزحمه برابر با دستورالعمل‌های شورای عالی کار پرداخت شود.

ارزش قرارداد در قرارداد‌های کار و کارگری معمولاً کمتر از قانون کار نباید باشد. ضمن اینکه فراموش نشود که قانون کار عملاً به جز چند مورد استثناء کلیه ارتباطات با کارگر را در دسته قانون کار قرار می‌دهد‌ به خاطر پیشگیری از فرار کارفرما‌ها از این مورد تبعات قانون کار را آمره می‌داند.

مشخصات یک قرارداد کار

هنگام تنظیم یک قرارداد کار پرسنلی باید موارد زیر در کار وجود داشته باشند:

  • کارمند: اطلاعات دقیق فرد استخدامی جهت انجام کار
  • کارفرما: اطلاعات دقیق و مشخصات کامل شرکت یا بنگاه پذیرنده نیروی کار.
  • موقعیت: عنوان و وظایف کارمند کاملا شرح داده شوند. همچنین در قرارداد پرسنلی باید مسئولیت‌های کارمند و محلی که قراد است کار کند را ذکر نمود.
  • حقوق و دستمزد: حقوق، دستمزد یا کارمزد کارمند مطابق با توافق دوجانبه باید مشخص شود تا در آخر به او تعلق بگیرد.
  • برنامه: مواردی همچون قرارداد کار شامل روز و ساعاتی کاری که برای کارفرما کار کند.
  • مسئولیت‌های عمومی: وظایف مختلفی در قرارداد‌ها می‌توان اضافه نمود تا کارمند هنگام اشتغال انجام دهد.

قرارداد کاری از جمله شرح وظایف کاری است که کمتر کسی با آن مواجه نشده باشد. به طور کلی با توجه به نوع کار می‌توان دسته‌بندی تنظیم قرارداد پرسنلی متفاوتی را مشاهده کرد. در قرارداد پرسنلی محل انجام کار از اهمیت بالایی برخوردار است. مثلاً گاهی انجام خدمت یک کارگر در محل عفونی بیمارستان شامل کار سخت و زیان‌آور شود ولی همان کارگر در محل اداری در این دسته‌ی کاری نخواهد بود.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها