پیگیری سختی زیان آور

کارگران مشاغل سخت با توجه به آسیب‌های ناشی از اشتغال به کارهای سخت و زیان‌آور زودتر از کارگران عادی بازنشسته می‌شوند. این افراد میتوانند درخواست بررسی تعلق سختی کار و همچنین بازنشستگی را از طریق سامانه راه‌اندازی شده از سوی دولت ثبت نمایند. پیگیری سختی زیان‌آور به صورت اینترنتی بوده و به راحتی با طی کردن چندین مرحله امکانپذیر است.

سختی کار و مشاغل سخت و زیان‌آور

با توجه به تبصره 2 اصلاحی ماده 76 قانون کار، سختی کار و مشاغل سخت و زیان‌آور به این صورت تعریف شده است: ” کارهای سخت و زیان‌آور کارهایی است که در آنها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار، غیر استاندارد بوده و در اثر ‌اشتغال کارگر تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیت‌های طبیعی (‌جسمی و روانی) در وی ایجاد گردد که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن بوده و‌ بتوان با به کارگیری تمهیدات فنی، مهندسی، بهداشتی، ایمنی و غیره صفت سخت و زیان‌آور بودن را از آن مشاغل کاهش یا حذف نمود.”

پیگیری سختی زیان آور با کارشناسان آسان کار

پیگیری مشاغل سخت و زیان‌آور از طریق سامانه مشاغل سخت و زیان‌آور (https://sakht.mcls.gov.ir/) و با استفاده از کد رهگیری و کد ملی امکانپذیر است. این سامانه توسط دولت و وزارت کار، رفاه و تعاون اجتماعی راه‌اندازی شده است تا کارگران از طریق آن بتوانند درخواست خود جهت بررسی موقعیت شغلی دارای سختی کار را ثبت کرده و از مزایای مشاغل سخت و زیان‌آور بهره‌مند شوند.

از دیگر خدمات سامانه باید به در اختیار قرار دادن اطلاعات مربوط به شرایط بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور، ثبت درخواست بررسی مشاغل دارای سختی کار، اطلاعات تماسی با ادارات کار استان‌ها و دسترسی به سوالات متداول در این خصوص اشاره کرد. در صورتی که جهت پیگیری سختی زیان‌آور نیاز به راهنمایی و اطلاعات بیشتر داشته باشید، میتوانید از مشاوران مجموعه آسان کار کمک بگیرید.

پیگیری بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور

سن بازنشستگی تامین اجتماعی برای مشاغل سخت و زیان‌آور با مشاغل عادی متفاوت است. همچنین درخواست بازنشستگی مشاغل سخت در سامانه مربوط به این مشاغل انجام می‌شود. اما مشاغل عادی باید از طریق سامانه تامین اجتماعی برای این کار اقدام نمایند. متقاضیان بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور پس از دریافت کد رهگیری میتوانند در سامانه درخواست خود را ثبت کرده و آن را پیگیری نمایند.

شرایط بازنشستگی مشاغل سخت برای مردان

سن بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور برای مردان به این شرح است:

شرایط بازنشستگی مشاغل سخت برای زنان

سن بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور برای زنان به این شرح است:

نحوه دریافت کد رهگیری برای سختی کار

جهت پیگیری سختی زیان‌آور از طریق سامانه به کد ملی و کد رهگیری نیاز است. برای دریافت کد رهگیری کارگر باید وارد سامانه مشاغل سخت و زیان‌آور شده و در آنجا با وارد کردن کد ملی، نام و نام خانوادگی، اطلاعات شناسنامه‌ و اطلاعات بیمه‌ای ثبت نام نماید. برای ثبت نام به بارگزاری تصویر صفحه اول دفترچه بیمه و اطلاعات تمام کارگاه‌هایی که در آنها مشغول به فعالیت بوده است، نیاز است. با طی کردن این مراحل متقاضی موفق به دریافت کد رهگیری سختی کار و همچنین پیگیری سختی زیان‌آور می‌شود.

3 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها