آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد شراکت صنعتی به چه معناست؟

0/لایک

قرارداد شراکت صنعتی و نحوه نوشتن آن

افرادی که قرار است در حوزه صنعت به صورت شراکتی به کار بپردازند، بهتر است در همان ابتدا به تنظیم قرارداد شراکت صنعتی بپردازند. قرارداد مشارکت صنعتی از انواع قراردادهای مشارکت مدنی است که با توجه به قانون مدنی نوشته می‌شود. در ادامه با این نوع قرارداد بیشتر آشنا شده و به نحوه نوشتن آن اشاره خواهیم داشت.

قرارداد شراکت صنعتی چیست؟

قرارداد شراکت صنعتی از انواع قراردادهای مشارکت مدنی است که در حوزه صنعت بسیار پر کاربرد است. منظور از قراردادهای مشارکت مدنی هم قراردادهایی هستند که بر اساس آمیختن سرمایه دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی انجام می‌شوند. بر این اساس افراد سرمایه‌های نقدی یا غیر نقدی خود را برای شروع یک کار در زمینه تولید و بازرگانی وارد می‌کنند تا به سود و هدف مورد نظر خود برسند.

پس افرادی که به تنظیم قرارداد مشارکت صنعتی می‌پردازند، میتوانند سرمایه، تخصص، دانش و تجربه خود را با هم به اشتراک بگذارند تا بتوانند به فعالیت صنعتی مورد نظر خود بپردازند. فعالیت‌های صنعتی اگر با آگاهی و دانش بالا شروع شوند، هم به چرخه اقتصادی کشور کمک می‌شود و هم افراد میتوانند سوددهی زیادی را با آن تجربه کنند. باید اشاره شود که از آنجایی که هر صنعت دارای قوانین و عرف مخصوص به خود است، باید به این موارد توجه شده و آنها را در قرارداد پیاده کرد. در رابطه با انواع قرارداد شراکت صنعتی میتوان به قرارداد مشارکت در تولید و قرارداد مشارکت در استخراج معدن اشاره کرد.

اطلاعات مهم در قرارداد شراکت صنعتی

 

اطلاعات مهم در قرارداد شراکت صنعتی

 

یک نمونه قرارداد مشارکت صنعتی، باید دارای یک سری موارد و اطلاعات باشد که در اینجا به طور اختصار به آنها اشاره می‌کنیم:

  • عنوان و موضوع قرارداد
  • مشخصات طرفین
  • زمان و مکان قرارداد
  • میزان سرمایه و آورده هر یک از طرفین
  • تعیین نحوه پرداخت سود و زیان و سایر هزینه ها
  • مرجع حل اختلاف
  • نسخ قرارداد
  • وظایف و تعهدات طرفین
  • شرایط فسخ قرارداد

در ادامه به بررسی بیشتر برخی از این موارد میپردازیم.

نحوه نوشتن قرارداد شراکت صنعتی

 

نحوه نوشتن قرارداد شراکت صنعتی

 

در بخش قبلی با اطلاعات مهمی که باید در قرارداد مشارکت صنعتی ذکر شوند، آشنا شدیم. در این بخش به بررسی مهمترین این موارد می‌پردازیم:

  • موضوع قرارداد

در رابطه با موضوع و عنوان قرارداد باید اشاره شود که این عنوان باید به گونه‌ای باشد که مشخص شود قرارداد در حوزه چه نوع صنعتی تنظیم شده است. در واقع موضوع باید بیانگر کاری که قرار است بر اساس این قرارداد صورت بگیرد باشد و اطلاعات لازم در رابطه با آن را ارائه دهد.

  • مشخصات طرفین

شرکا و طرفین در قرارداد شراکت صنعتی میتوانند از نوع حقوقی یا حقیقی باشند. حال برای هر یک از این اشخاص هم باید یک سری اطلاعات در قرارداد درج شود. در صورتی که طرفین قرارداد اشخاص حقیقی باشند، باید اطلاعاتی چون نام و نام خانوادگی، نام پدر، کد ملی، شماره شناسنامه، آدرس، کد پستی و شماره تماس تکمیل گردد.

در صورتی هم که یکی از طرفین قرارداد از اشخاص حقوقی باشد، باید به اطلاعات دیگری از آن اشاره شود. برای مثال نام شرکت، کد اقتصادی، شماره ثبت، نشانی شرکت، تلفن و غیره باید در این رابطه تکمیل شود. افرادی که نامشان در این بخش از قرارداد شراکت صنعتی درج می‌شود، نسبت به هم مسئول هستند و باید به وظایف خود توجه داشته باشند.

  • سرمایه و آورده هر یک از طرفین

از دیگر بخش‌های مهم در قراردادهای مشارکت باید به میزان سرمایه و آورده اشاره کرد. برای این کار باید پیش از انعقاد قرارداد تمام مبلغ سرمایه مشخص شود تا میزان آن به طور صحیح در قرارداد درج گردد. مشخص بودن مبلغ کلی سرمایه باعث می‌شود تا شرکا بتوانند بهتر در رابطه با امور پیش روی خود تصمیم بگیرند و در رابطه با انجام کار به توافق برسند. در کنار سرمایه نقدی، باید به سرمایه غیر نقدی هم اشاره شود. در صورتی که یکی از طرفین قرارداد تنها از دانش و سرمایه غیر نقدی خود برای مشارکت استفاده کند، باید به این موضوع نیز در قرارداد اشاره شود. به طور کلی درج سرمایه و آورده کلی و جزئی هر یک از طرفین در این قرارداد الزامی است و باید به آنها اشاره گردد.

  • سهم شرکا در قرارداد

در قرارداد شراکت صنعتی باید سهم هر یک از شرکا هم مشخص شود. پس از آن نسبت به سهم مشخص شده هر یک از افراد، سود و زیان میان آنها تقسیم می‌شود. در واقع علاوه بر اینکه باید به تعداد کل سهم‌ها اشاره شود، باید یک بخش هم به جزئیات هر سهم اختصاص داده شود.

  • وظایف و مسئولیت های شرکا

در این بخش از قرارداد شراکت صنعتی باید به وظایف و مسئولیت‌های شرکا در برابر هم اشاره شود. با مشخص شدن مسئولیت‌ها، تمامی افراد به انجام آنها موظف هستند و نباید در این رابطه کوتاهی داشته باشند.

  • شرایط فسخ قرارداد

در صورتی که به شرایط و موارد فسخ قراردادها اشاره شود، امکان فسخ آنها وجود خواهد داشت. در رابطه با فسخ قرارداد شراکت صنعتی هم به همین صورت است. اگر پیش از انعقاد قرارداد به این موضوع در قرارداد اشاره شده باشد، امکان فسخ آن وجود خواهد داشت. برای مثال میتوان بی‌اخلاقی، عدم تعهد و زیر پا گذاشتن مسئولیت‌ها را در این بخش عنوان کرده تا در صورت نیاز بتوان بر اساس آنها به فسخ قرارداد مشارکت مدنی پرداخت. شرایط فسخ قرارداد باید با توافق کلیه شرکا تعیین شود.

  • محرمانگی اطلاعات قرارداد

از دیگر مسائل مهمی که بهتر است در قرارداد هم به آن اشاره شود، باید به اصل محرمانگی اطلاعات قرارداد اشاره کرد. این یعنی کلیه اطلاعات درج شده در قرارداد باید کاملا محرمانه بمانند و از افشای آنها نزد اشخاص دیگر جلوگیری شود. چرا که افشای اطلاعات میتواند منجر به وارد شدن ضرر و زیان‌ شود و حتی شرایط فسخ قرارداد را نیز ایجاب کند. بنابراین به این موضوع توجه کرده و ترجیحا در رابطه با ضمانت اجرای قرارداد هم صحبت نمایید.

نکات حقوقی مهم در قرارداد مشارکت صنعتی

 

نکات حقوقی مهم در قرارداد مشارکت صنعتی

 

برای تنظیم قرارداد شراکت صنعتی باید به یک سری از نکات حقوقی توجه داشته باشید. با این که برخی از این نکات در بخش نحوه تنظیم قرارداد شراکت صنعتی اشاره شد، اما در اینجا مجددا به مهمترین نکات در این رابطه اشاره می‌کنیم.

  • در قرارداد شراکت صنعتی حتما در رابطه با نحوه پرداخت هزینه‌های جاری، بیمه و پرداختی‌های پرسنل صحبت کنید و به آنها اشاره داشته باشید.
  • از آنجایی که این قرارداد هم از انواع قراردادهای شراکتی است، حتما باید به نحوه تقسیم سود حاصل از کار و همچنین خسارات و جریمه‌ها اشاره شود تا همه شرکا در این رابطه آگاهی لازم را به دست آورند.
  • مدت زمان قرارداد باید حتما ذکر شود تا طرفین نسبت به زمان پایان تعهدات خود نسبت به هم آگاهی داشته باشند. پس از رسیدن به تاریخ مذکور هم میتوان مجددا برای تمدید قرارداد اقدام کرد.
  • هر صنعتی در کشور از قوانین و عرف به خصوصی برخوردار است که باید در هنگام تنظیم قرارداد مورد توجه قرار بگیرد.
  • از آنجایی که وزارت صنعت، معدن و تجارت ناظر بر تمام امور و فعالیت‌های صنعتی است، باید پیش از انعقاد قرارداد از جدیدترین و مهمترین آیین‌ نامه‌های مصوب آن اطلاع کسب کرده و آنها را مورد توجه قرار داد.
  • بهتر است در قرارداد مشارکت صنعتی به شرایط فسخ قرارداد هم اشاره شود. این یعنی اگر یکی از شرکا رفتار و اقدامی در خلاف تعهدات خود انجام دهد، چه واکنشی باید در برابر او انجام شود.

جمع بندی

در این مطلب در رابطه با نحوه تنظیم قرارداد شراکت صنعتی صحبت کردیم. همانطور که اشاره شد این قرارداد از انواع قراردادهای مشارکت مدنی است که میان افرادی که قرار است به صورت شراکتی در یک حوزه صنعتی وارد کار شوند، منعقد می‌گردد. برای همین جهت جلوگیری از هرگونه اختلاف و سوءتفاهم باید به تنظیم صحیح این قرارداد توجه شده و نکات حقوقی اشاره شده در متن را نیز در آن اعمال کرد.

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها