آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

نحوه پس گرفتن سفته از کارفرما

0/لایک

چگونه سفته ام را از کارفرما پس بگیرم؟

چگونه سفته ام را از کارفرما پس بگیرم؟ اگر شما هم با این مشکل مواجه شده اید باید بگوییم تنها نیستید، چرا که بسیاری از دعاوی حقوقی بین کارگران و کارفرما بر سر همین موضوع است و می توان گفت یک مشکل جدید نیست؛ زیرا از وقتی که تنظیم سفته شایع شد این مشکلات را هم به دنبال داشت. اما امروزه با علم و تخصص خود می توانید به راحتی این مشکل را حل کنید و نگران هیچ موضوعی نباشید.

استرداد سفته پس از پایان قرارداد کاری امروزه مشکل ساز شده است، چرا که برخی از کارفرماها اقدام به پس دادن سفته کارگر نمی کنند و مشکلاتی بین آنها به وجود می آید. باز پس گرفتن سفته با شکایت از کارفرما هم بدون وکیل و هم به همراه وکیل امکان پذیر است، اما اگر سهولت روند قانونی و طی شدن آن در کمترین زمان ممکن برایتان اهمیت دارد باید این پروسه را به همراه یک شخص متخصص در این حوزه طی کنید.

در ادامه این مقاله با تنظیم سفته و پس گرفتن سفته از کارفرما آشنا می شوید؛ بنابراین اگر شما هم با این مشکل مواجه هستید بهتر است تا پایان همراه ما باشید.

تنظیم سفته

قبل از از هر چیزی در ابتدا نیاز است که با ضمانتنامه مشکل ساز یعنی سفته بیشتر آشنا شوید و بدانید که اصلا برای چه کارهایی این نوع ضمانتنامه تنظیم می شود؟

سفته همانطور که میدانید یک ضمانتنامه است که افراد برای اطمینان خاطر از پرداخت ها اقدام به دریافت آن می کنند. در واقع سفته برای ضمانت انجام کار و ضمانت وام کاربرد دارد؛ بنابراین در هنگام تنظیم آن نهایت دقت و توجه را باید داشته باشید زیرا این نوع ضمانت، با تعهد همراه است و برای جلوگیری از برخی عوامل مشکل ساز تنظیم می شود.

زمانی که شما قصد دارید در یک شرکت یا کارگاهی مشغول به کار شوید و از کارفرما می خواهید که اقدام به تنظیم قرارداد کنید، ممکن است کارفرما برای حسن انجام کار از شما سفته درخواست کند؛ بنابراین باید از نحوه تنظیم سفته به خوبی آگاه باشید.

در مواقعی هم ممکن است برای دریافت وام نیاز به سفته باشد؛ زیرا سفته بابت تعهد به پرداخت تنظیم می شود به همین خاطر برخی از وام دهنده ها اقدام به دریافت سفته از متقاضیان می کنند.

نکات مهم تنظیم سفته

 

نکات مهم تنظیم سفته

 

برای تنظیم سفته یک سری نکات وجود دارد که رعایت آن برای طرفین حائز اهمیت است تا یک سفته بر پایه قوانین تنظیم شود.

در هنگام تنظیم سفته در ابتدا باید تمامی مشخصات خود را از قبیل نام و نام خانوادگی، شماره کارت ملی، شماره تماس، آدرس محل زندگی و… را یادداشت کنید و سپس تاریخ صدور سفته را درج نمایید زیرا بدون تاریخ این سفته هیچ اعتباری ندارد.

نکته بعدی مبلغ سفته است که باید آن را به حروف بنویسید و فقط به ارقام موجود اکتفا نکنید. یکی از مشکلات رایج هنگام تنظیم سفته همین است که افراد اقدام به نوشتن مبلغ به حروف نمی کنند و بعدها دچار مشکل می شوند.

صادرکننده سفته باید نام گیرنده را مکتوب کند؛ زیرا اگر نامی نوشته نشده باشد سفته در وجه حامل به شمار می رود و هر کسی که سند را در اختیار داشته باشد می تواند اقدام به دریافت مبلغ آن کند.

در هنگام تنظیم سفته حتما به این موضوع اشاره کنید که چرا سفته صادر می شود و برای چه کاری بین کارگر و کارفرما این رد و بدل سفته صورت میگیرد؛ زیرا هنگام بروز مشکل اگر به درستی سفته تنظیم شود و کارفرما نخواهد آن را برگرداند، کارگر می تواند از وی شکایت کرده و آن را پس بگیرد.

برای تنظیم سفته تا جایی که برایتان مقدور است از شخص ثالث کمک بگیرید تا به عنوان ضامن در پشت سفته مشخصات خود را نوشته و امضا نماید.

دلایل گرفتن سفته قبل از شروع کار

سفته یک نوع ضمانت است که برای حسن انجام کار از کارگر دریافت می شود و پس از پایان قرارداد باید به او پس داده شود. در مواقعی پیش می آید که بسیاری از کارفرماها سفته کارگر را پس نمی دهند حال ممکن است از آن سوءاستفاده هایی کنند و یا فقط بخواهند به خاطر لج و لجبازی آن را برنگردانند.

تنظیم سفته برای هر کاری متفاوت است و مبلغی جداگانه دارد.  برای آن دسته از مشاغل و کارگرانی که حقوق بالایی دارند و کار آنها سنگین تر است این مبلغ افزایش می یابد و ممکن است تا سقف 200 میلیون هم باشد اما در مقابل ممکن است یک سفته به مبلغ 10 میلیون تنظیم شود؛ بنابراین این مبلغ با توجه به مسئولیت ها تعیین می شود.

شکایت از کارفرما بابت ندادن سفته

 

شکایت از کارفرما بابت ندادن سفته

 

باز پس گرفتن سفته از کارفرما یکی از مهمترین مشکلاتی است که منجر به ثبت شکایت از کارفرما می شود. اگر پس از اتمام کار، کارفرما اقدام به پس دادن سفته نکند کارگر می تواند مطابق قانون از وی شکایت کرده و با گذراندن مراحل قانونی آن سفته را دریافت کند.

اگر در هنگام شکایت از کارفرما بابت سفته ندادن متوجه شوید که این استرداد سفته به راحتی امکان پذیر نیست و علم و تخصص انجام آن را ندارید بهتر است از طریق یک وکیل اقدام کنید.

استرداد سفته به کمک وکیل

در بدبینانه ترین حالت زمانی که کارفرما نمی خواهد سفته کارگر را پس بدهد به خاطر سوء استفاده از وی است. بنابراین شکایت از وی دردسرهایی دارد که اگر از این روند آگاه نباشید، نمی توانید به خوبی از پس آن بر بیایید به همین خاطر بهتر است از طریق یک وکیل مجرب و متخصص اقدام کنید.

در مواقعی که زور کارفرما بیشتر باشد و نتوانید با اکتفا به خود سفته را پس بگیرید باید مبلغ آن را به کارفرما پرداخت کنید که این خود ضرری بزرگ است که به افراد تحمیل می شود. بنابراین بهتر است اقدام به همکاری با یک وکیل کنید.

مراحل قانونی پس گرفتن سفته از کارفرما

 

مراحل قانونی پس گرفتن سفته از کارفرما

 

اگر هنگام تنظیم سفته به درستی عمل کنید و هنگام نوشتن سفته به موارد مهم اشاره کنید می توانید در هنگام بروز مشکل آن را از کارفرما پس بگیرید و اگر وی امتناع کند می توانید با شکایت از او و گذراندن مراحل قانونی آن سفته را  پس بگیرید بدون اینکه مشکلی را تحمیل شوید.

مراجع قضایی با تایید دادخواست استرداد سفته می توانند رای را به کارگر دهند و کارفرما را مجبور به پس دادن سفته کنند در این مرحله کارفرما چاره ای جز پس دادن سفته ندارد.

جمع بندی

سفته یک نوع ضمانت است که برای حسن انجام کار یا اطمینان از پس دادن مبلغی از متقاضی دریافت می شود. به طور مثال افرادی که اقدام به درخواست وام می کنند ممکن است به خاطر اطمینان از پس دادن مبلغ وام از آنها سفته بخواهند یا کارگری برای اشتغال نیاز به دادن سفته داشته باشد تا کارفرما از حسن انجام کار او آگاه باشد؛ بنابراین سفته در موارد مختلفی دریافت می شود.

تنظیم سفته نکاتی دارد که با رعایت آن می توانید در هنگام بروز مشکل از کارفرما پس بگیرید اگر تجربه تنظیم سفته را نداشته باشید ممکن از شما سوء استفاده هایی شود و با گذر زمان نیاز به پرداخت مبلغ سفته باشد اما اگر به درستی این مسیر را طی کنید هیچ مشکلی برایتان به وجود نمی آید.

اگر کارفرما اقدام به پس دادن سفته نکند می توانید به کمک یک وکیل از وی شکایت کرده و مطابق قانون سفته را پس بگیرید.

جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها