آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

آیا امکان دارد از دو جا برای یک شخص بیمه رد شود؟

29/لایک

آیا امکان دارد از دو جا برای یک شخص بیمه رد شود؟

برخی از افراد به جای کار در یک کارگاه و شرکت، به کار در دو کارگاه مشغول می‌شوند. در این شرایط افراد در رابطه با پرداخت بیمه دچار ابهاماتی می‌شوند و از نحوه رد شدن همزمان دو بیمه اطلاعاتی ندارند. در این مطلب قرار است به بررسی این موضوع بپردازیم که نحوه رد شدن بیمه برای اشخاص از دو کارگاه مختلف به چه صورت است؟ همچنین اینکه پرداخت بیمه از دو کارگاه چه مزایایی برای افراد دارد؟ در صورتی که شما هم جزو این افراد هستید و اطلاعات کافی راجع به این موضوع ندارید، مطلب را تا انتها دنبال نمایید.

فردی که چند جا مشغول به کار است، چگونه بیمه‌اش محاسبه می‌شود؟

شاید برایتان سوال باشد که آیا امکان رد شدن بیمه از چند کارگاه وجود دارد یا خیر؟ در پاسخ بهتر است به صحبت‌های قائم مقام سازمان تامین اجتماعی اشاره کنیم که در این رابطه عنوان کرده‌اند که اشخاص می‌توانند از چند کارگاه برای خود بیمه رد کنند و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. تنها موردی که در این شرایط اهمیت دارد این است که فرد باید شرایط دریافت حداقل دستمزد از کارگاه اصلی را رعایت نماید. حال در رابطه با این موضوع باید اشاره کنیم که اگر در کارگاه اول برای فرد حداکثر سقف بیمه پرداخت شود، دیگر نیازی به پرداخت حق بیمه در کارگاه دوم یا سوم نمی‌باشد. اما اگر در کارگاه اول کمتر از سقف حقوق و دستمزد آن سال حق بیمه پرداخت می‌شود، بهتر است نسبت به پرداخت حق بیمه در کارگاه دوم یا سوم هوشیار باشید. به عبارتی تا زمانی که مجموع حق بیمه‌های پرداخت شده به سازمان تامین اجتماعی به سقف حقوق آن سال نرسد، افراد باید در کارگاه‌های دیگری که مشغول به کار هستند، حق بیمه را پرداخت نمایند.

همچنین بخوانید  بیمه اجباری به چه بیمه‌ای گفته می‌شود؟

در اینجا به یک مثال در رابطه با شرایط پرداخت بیمه افراد در چند کارگاه اشاره می‌کنیم. فرض کنید کارگری پس از کار اصلی در یک کارگاه یا کارخانه، به مدت دو ساعت در یک مطب و سپس سه ساعت در یک رستوران مشغول به کار می‌شود. همانطور که مشخص است کارگر در مکان‌های دوم و سوم به طور پاره وقت مشغول است. برای همین در این دو کارگاه، رعایت حداقل حقوق و دستمزد لازم نبوده و کارفرما قادر است به مقدار دریافتی کارگر، لیست بیمه را برای او رد نماید.

رد شدن بیمه از چند کارگاه طبق ماده 34 قانون تامين اجتماعی

رد شدن بیمه از چند کارگاه طبق ماده 34 قانون تامين اجتماعی

در رابطه با رد شدن بیمه از چند کارگاه، میتوان به ماده 34 قانون تامین اجتماعی اشاره کرد. طبق این ماده: ” در صورتی که بیمه شده برای دو یا چند کارفرما کار کند، هر یک از کارفرمایان مکلفند به نسبت مزد یا حقوقی که می‌ پردازند حق بیمه سهم ‌بیمه شده را از مزد یا حقوق او کسر و به انضمام سهم خود به سازمان پرداخت نمایند. همچنین بیمه شده در حالات مختلفی می تواند به صورت پاره وقت، خارج از ساعات انجام کار موظف و یا ایامی در طول هر ماه را برای کارفرمایان مختلف کارکرده و بیمه پردازی داشته باشد.”

رعایت سقف دستمزد شخص بیمه شده

همانطور که متوجه شدید، طبق ماده 34 قانون تامین اجتماعی امکان رد شدن بیمه برای افراد در دو یا چند کارگاه وجود دارد. حال مبنای محاسبه سهم بیمه شده همان حداقل و حداکثری است که سازمان تامین اجتماعی هر ساله آن را تعیین کرده و اعلام می‌نماید. در صورتی که فرد حداقل دستمزد را دریافت نماید و طبق آن حق بیمه را پرداخت نماید، زمان بازنشستگی از حداقل حقوق سازمان تامین اجتماعی برخوردار می‌شود. حال اگر فرد بیش از حداقل حقوق دریافتی داشته باشد و طبق آن حق بیمه‌اش پرداخت شود، تامین اجتماعی بر اساس 2 سال آخر مزد او حقوق بازنشستگی را در نظر گرفته و به او پرداخت می‌نماید.

ارتباط با مشاوره ما

طبق مواد گفته شده در صورتی که فرد در مکانی کار کند که سقف بیمه برای او پرداخت شود، دیگر نیازی به کار در جای دوم ندارد. اما اگر شخص در جایی کار کند که سقف حقوق و دستمزد را دریافت نکند، می‌تواند به کار در یک کارگاه دیگر مشغول شود و این مبلغ را به سقف مورد نظر برساند. دلیل آن هم این است که اگر بیمه پرداختی به سقف مورد نظر نرسیده باشد، کارگاه دوم یا سوم موظف به پرداخت حق بیمه و سهم خود به طور مجزا هستند. این شرایط برای بازنشستگی افراد بسیار مفید است و به آنها امکان می‌دهد تا حقوق و مزایای بیشتری را از سازمان دریافت نمایند. پس یکی از مزایای پرداخت بیمه از دو کارگاه یا بیشتر، دریافت حقوق و مزایای بیشتر از سازمان تامین اجتماعی در زمان بازنشستگی است.

همچنین بخوانید  متن قرارداد کاری بین دو شریک

 

نحوه محاسبه مستمری بیمه شدگان با داشتن بیمه در دو یا چند کارگاه

نحوه محاسبه مستمری بیمه شدگان با داشتن بیمه در دو یا چند کارگاه

نحوه محاسبه مستمری بیمه شدگان که در دو یا چند کارگاه به طور همزمان مشغول به کار هستند، به شرح زیر تعیین می‌شود:

ابتدا باید دستمزد هر یک از کارگاه‌های مشمول کسر حق بیمه در طول ایام مربوطه به صورت ماه به ماه با هم و با رعایت سقف پرداخت حق بیمه تجمیع گردد. پس از آن باید میانگین دستمزد مشمول کسر حق بیمه هر کارگاه به طور جداگانه محاسبه شود. در نهایت میانگین‌های به دست آمده برای هر کارگاه، در میزان سابقه اشتغال فرد در همان کارگاه ضرب شده و بر عدد 30 تقسیم می‌شود. عدد حاصل برابر با مستمری استحقاقی بیمه شده خواهد بود.

در صورتی که شخص بیمه شده در دو یا سه کارگاه، 30 سال سابقه بیمه داشته باشد، باید میانگین دریافتی دو سال آخر خدمت او در تمام کارگاه‌ها محاسبه شده و به عنوان مبنای مستمری در نظر گرفته شود. حال در صورتی که سنوات خدمت متفاوت باشد، برای مثال فردی به مدت سی سال در یک شرکت اصلی و سه سال گذشته را در یک رستوران کار کرده باشد، نباید مجموع دو دستمزد را ملاک مقایسه قرار داد. در این شرایط باید دو مستمری را در نظر گرفت که یکی از آنها مطابق سی سال خدمت در شرکت اصلی و دیگری حقوق بازنشستگی برای کارگاه دوم است.

مزایای پرداخت بیمه از دو کارگاه

مزایای پرداخت بیمه از دو کارگاه

در بخش‌های قبلی اشاره کردیم که پرداخت بیمه از دو یا چند کارگاه مزایای زیادی برای افراد دارد که یکی از آنها بهره‌مندی از حقوق و مزایای بیشتر در دوران بازنشستگی است. علاوه بر این مورد، افراد در زمان از کار افتادگی و بیکاری نیز می‌توانند از دستمزد و یا غرامت بیشتری برخوردار شوند. به طور کلی افراد می‌تواند از تمام مزایای کوتاه مدت و بلند مدت بر اساس جمع حقوق و دستمزد دو یا چند کارگاه بهره ببرند.

همچنین بخوانید  چگونه قرارداد موقت را به دائم تبدیل کنیم؟

حال یکی از سوالاتی که برای برخی از افراد مطرح است این است که آیا با رد شدن همزمان بیمه در چند کارگاه، به تعداد روزهای بیمه شده و سابقه نیز افزوده می‌شود یا خیر؟ برای مثال فرض کنید فردی در کارگاه اول به مدت 25 روز و در کارگاه دوم به مدت 15 روز مشغول بوده است و جمعا 41 روز در ماه برای هر دو کارگاه کار کرده است. در این شرایط باید اشاره کرد که حق بیمه تنها برای همان سی و یک روز یعنی یک ماه در نظر گرفته می‌شود نه 41 روز. پس پرداخت بیمه از دو یا چند کارگاه، تاثیری در روزهای پرداختی حق بیمه و سابقه افراد ندارد و باعث افزایش آن نمی‌شود.

جمع بندی

طبق ماده 34 قانون تامین اجتماعی، امکان رد شدن بیمه به طور همزمان از دو یا چند کارگاه وجود دارد و هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد. همچنین رد شدن بیمه از دو کارگاه مزایایی دارد و می‌تواند برای زمان بازنشستگی یا از کار افتادگی و بیکاری افراد مفید واقع شود. بنابراین اگر شما هم نیاز به پرداخت و رد شدن بیمه از دو کارگاه دارید، می‌توانید از شرایط اشاره شده در متن استفاده کرده و از مزایای آن بهره ببرید. با این حال اگر همچنان نسبت به نحوه رد شدن بیمه از چند کارگاه سوال و ابهامی دارید، می‌توانید از مشاوره حقوقی با حقوقدانان مجموعه بهره ببرید و به جواب سوالات خود پی ببرید.

جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

6 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سحر

سلام,من در آبان و آذر و دی ماه به صورت هم زمان با دو شرکت کردم، در شرکت ۱، ۳۰ روز ماه بیمه قرار شد برام رد بشه . در شرکت ۲ ،آبان ۸ روز ،آذر ۶ روز ، دی ۲ روز .
سقف دریافتی من در شرکت ۱: شش میلیون و صد
و دریافتی از شرکت ۲:روزی ۲۵۰ هزار
در حال حاضر فقط با شرکت ۱ کار میکنم.
امکان واریز هر دو بیمه هم زمان وجود دارد؟ چون شرکت ۱ ، پروژه و پیمانکار است واریزی بیمه با تاخیر انجام میشه.

اکبر

سلام و خدا قوت
من در۱۴۰۲ مبلغ دریافتیم از یک شرکت ۱۱میلیون هست و بیمه اشم کامل میده
امکانش هست در شرکت دومی به عنوان نگهبان باشم و حقوق۸ میبیونی بگیرم و بیمه جدید رو هم برام رد کنن؟

مرجان رحمانی

سلام خسته نباشید من23 سال سابقه کار دارم در شرکت اصلی بابت 30 روز پایه 16 میلیون تومان رد میشود آیا میتوانم از شرکت دیگر برای اینکه نزدیک بازنشستگی هستم مابه التفاوت تا سقف را رد کنم در نامنویسی سیستمی به مشکل برنخواهم خورد
ممنون میشم راهنماییم کنید

حسین

پس چرا پدرمن دریک کارگاه بیمه داشت عموم یکماه براش ریخت تامین اجتماعی گفت بایدیک ماهشوپاک کنی

احمد

سلام، من ٢۵ سال سابق دارم، میخوام برای پنج سال آخر، از دو کارگاه حق بیمه رد کنم، در این صورت بازنشستگی من دو برابر خواهد بود؟ اگر غیر از این است، لطفاً راهنمایی فرمایید. با تشکر

موظفی

اطلاعات شما مفید بود اما چون بنده از قبل مطلع نبودم و بیمه دیگری پرداخت نکردم و الان که در اواخر خدمت هستم و 28 سال خدمت دارم که در صورت ادامه تا 35 سال و یا تا 30 سال چگونه از مزایای حقوق حداکثری بهره مند شوم و این امکان هست قرارداد دو سال آخر با یک شرکت دیگر با مبلغ بالاتری باشد .