آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

نمونه قرارداد مشارکت در داروخانه به چه صورت است؟

0/لایک

نمونه قرارداد مشارکت در داروخانه

قراردادهای مشارکت مدنی شامل انواع مختلفی هستند که یکی از آنها قرارداد مشارکت در داروخانه است. افرادی که قصد دارند به صورت مشارکتی به تاسیس یک داروخانه بپردازند، باید پیش از شروع به کار این قرارداد را میان خود منعقد نمایند. برای تنظیم نمونه قرارداد مشارکت در داروخانه نیاز به توجه به نکات مهمی در این زمینه است که قرار است در ادامه مطلب به بررسی آنها بپردازیم.

قرارداد مشارکت مدنی تاسیس داروخانه

همانطور که اشاره کردیم قرارداد مشارکت در داروخانه یکی از انواع قراردادهای مشارکت مدنی است که بین دو یا چند نفر منعقد می‌شود. در رابطه با مفهوم مشارکت مدنی باید اشاره شود که مشارکت مدنی به معنای در آمیختن سرمایه و دارایی‌های نقدی یا غیر نقدی متعلق به اشخاص حقیقی یا حقوقی متعدد است تا از طریق آن به سود و منفعت برسند. این یعنی دو یا چند نفر با هم در رابطه با یک موضوع کاری، تجاری و هر نوع کسب و کاری به توافق می‌رسند و میزان سهم هر فرد در مشارکت را به خوبی مشخص می‌نمایند. بر همین اساس زمانی که کسب و کار تازه تاسیس به سود برسد، باید بر اساس آورده و سرمایه هر فرد به او سود و منفعت تعلق بگیرد.

دانلود قرارداد رایگان

نمونه قرارداد مشارکت در داروخانه چه قراردادی است؟

نمونه قرارداد مشارکت در داروخانه از انواع قراردادهایی است که میان افرادی که قصد دارند به تاسیس و راه اندازی یک داروخانه جدید بپردازند منعقد می‌شود. در این قراردادها باید به سرمایه نقدی یا غیر نقدی افراد اشاره شود و نحوه محاسبه سود و زیان هم مشخص گردد. معمولا در قراردادهای مشارکتی یکی از طرفین قرارداد سرمایه لازم را برای شروع کار در اختیار دیگری قرار می‌دهد. در رابطه با قرارداد شراکت در داروخانه هم به همین صورت است و اغلب یکی از طرفین سرمایه لازم جهت راه اندازی داروخانه را در اختیار دیگر شرکا قرار می‌دهد. طرف دیگر هم شخصی است که از تخصص در زمینه داروسازی برخوردار است و در این نوع رشته‌ها از مهارت و تخصص لازم برخوردار می‌باشد. برای همین میتواند به مدیریت داروخانه بپردازد و آن را به خوبی اداره نماید.

همچنین بخوانید  مدیریت منابع انسانی در کسب و کار

مفاد و مندرجات موجود در نمونه قرارداد مشارکت در داروخانه

مفاد و مندرجات موجود در نمونه قرارداد مشارکت در داروخانه

تمامی قراردادها دارای یک سری مفاد و بندهای خاص هستند که باید به صورت صحیح و کامل تکمیل شوند. در رابطه با قراردادهای مشارکت مدنی از جمله قرارداد شراکت در داروخانه هم به همین صورت است و یکسری مفاد خاص در این قراردادها به چشم می‌خورد. در اینجا به بررسی این موارد می‌پردازیم:

  • عنوان قرارداد

معمولا عنوان قراردادهای شراکت در تاسیس و راه اندازی داروخانه، همان قرارداد مشارکت در داروخانه است. با این حال عنوان میتواند کمی متفاوت‌تر باشد. در هر صورت عنوان قرارداد شراکت در داروخانه باید به گونه‌ای باشد که به محتوای آن اشاره داشته باشد.

  • موضوع قرارداد

از دیگر بندهای موجود در قرارداد مشارکت در داروخانه، باید به موضوع آن اشاره کرد. منظور از موضوع قرارداد هم همان عملی است که طرفین قصد انجام آن را دارند.

  • مشخصات شرکای قرارداد

در هر قراردادی باید به اطلاعات و مشخصات طرفین به خوبی اشاره شود. در قراردادهای مشارکت در داروخانه نیز باید کلیه شرکا اطلاعات شخصی خود را درج نمایند. برای مثال اطلاعاتی چون نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، کد ملی، آدرس، شماره تماس و غیره از جمله اطلاعات لازم در این بخش هستند. در صورتی هم که طرفین دارای وکیل باشند و به او در رابطه با اقدامات لازم وکالت تام داده باشند، باید اطلاعات وکیل هم در قرارداد درج شود و وکالتنامه آن پیوست قرارداد گردد.

باید اشاره شود که طرفین قرارداد تنها شامل افراد حقیقی نمی‌شوند و میتوانند از نوع حقوقی هم باشند. در این شرایط باید اطلاعاتی چون شماره ثبت شخص حقوقی، نام شخصیت حقوقی، آدرس محل، کد پستی، تاریخ ثبت و غیره در قرارداد درج شود.

  • آورده و سرمایه هر یک از شرکا

آورده و سرمایه هر یک از شرکا

یکی از بندهای بسیار مهم در قراردادهای مشارکت مدنی، آورده و سرمایه شرکای قرارداد است. در قراردادهای مشارکتی هر یک از طرفین سرمایه خاصی را وارد کار می‌کند که میتواند از نوع نقدی یا غیر نقدی باشد. حال این آورده از هر نوعی که باشد، باید در قرارداد به خوبی و با جزئیات کامل به آن اشاره شود. در صورتی که به میزان سرمایه شرکا به طور دقیق در قرارداد شراکت در داروخانه اشاره نشود، اصل بر مساوی بودن سرمایه طرفین است و سود حاصل شده از شراکت به طور مساوی میان آنها تقسیم می‌شود. بنابراین باید به این موضوع توجه شود و حتما سرمایه شرکا به صورت دقیق و جزئی ذکر گردد.

  • تعهدات شرکا در قرارداد

تمامی افرادی که به انعقاد قرارداد می‌پردازند، یک سری تعهدات در قبال هم دارند که این تعهدات هم باید در بند مربوطه در قرارداد ذکر شود.

  • محاسبه سود و زیان شرکای قرارداد

در رابطه با نحوه تعیین میزان سود در قراردادهای شراکت در داروخانه هم باید صحبت شود و این موضوع در قرارداد درج گردد. در قراردادهای شراکتی هر یک از شرکا بسته به میزان آورده و سرمایه خود به سود می‌رسد و از این نظر تعیین سود و زیان بسیار مهم است.

  • مدت زمان اعتبار قرارداد

اغلب قراردادها دارای تاریخ شروع و پایان هستند و با رسیدن به زمان پایان، قرارداد اعتبار خود را از دست می‌دهد. البته بسیاری از شرکا در صورتی که از شراکت با هم رضایت داشته باشند، قرارداد را تمدید میکنند و همکاری و شراکت خود را ادامه می‌دهند. با این حال بهتر است به زمان شروع و پایان همکاری در قرارداد شراکت در داروخانه هم اشاره شود.

همچنین بخوانید  کار اجباری چه مجازاتی دارد؟

شرط عدم رقابت در قرارداد شراکت در داروخانه به چه معناست؟

شرط عدم رقابت در قرارداد شراکت در داروخانه به چه معناست؟

به جز بندهای اشاره شده ممکن است در قرارداد بند دیگری هم با عنوان شرط عدم رقابت وجود داشته باشد. در این رابطه باید اشاره شود افرادی که به این بند در قرارداد اشاره می‌کنند، در واقع به این موضوع تاکید میکنند که هیچ کدام قصد ندارند با شخص ثالثی به همکاری بپردازد. برای مثال یکی از شرکای قرارداد که سرمایه لازم برای تاسیس داروخانه را تامین کرده است، از شخص متخصص درخواست میکند که متعهد شود در طول مدت قرارداد با دیگر داروخانه‌ها همکاری نداشته باشد. در واقع شرط عدم رقابت سبب آسودگی خاطر شرکا شده و میتواند همکاری بهتری را میان آنها ایجاد نماید. شرط عدم رقابت برای کلیه شرکا لازم الاجرا بوده و باید به این موضوع توجه گردد.

آیا امکان فسخ قرارداد مشارکت در داروخانه وجود دارد؟

قرارداد مشارکت در داروخانه ممکن است به دلایل ارادی یا قهری خاتمه پیدا کند. یکی از علل خاتمه هم این است که ممکن است به یکی از طرفین قرارداد امکان حق فسخ قرارداد داده شده باشد. برای مثال در صورتی که در قرارداد شراکت در داروخانه به شرط عدم رقابت فرد متخصص اشاره شده باشد و این فرد در این زمینه کوتاهی نماید، طرف مقابل امکان فسخ قرارداد شراکت در داروخانه را خواهد داشت. به طور کلی اگر یکی از طرفین مفاد و تعهدات خود را در قرارداد زیر پا بگذارد، دیگر شرکا میتوانند برای فسخ قرارداد اقدام نمایند.

از طرف دیگر گاهی دلایل غیر ارادی سبب فسخ و خاتمه قرارداد می‌شود. برای مثال اگر یکی از شرکای قرارداد فوت کرده و یا اتفاقی چون آتش سوزی برای داروخانه رخ دهد یا پروانه داروخانه باطل گردد، قرارداد میتواند خاتمه پیدا کرده و همکاری میان طرفین به اتمام برسد. در واقع در این شرایط قرارداد مشارکت در داروخانه به صورت قهری خاتمه پیدا می‌کند.

همچنین بخوانید  شرایط قرارداد ساعتی به چه صورت است؟

جمع بندی

افرادی که قصد دارند به صورت شراکتی اقدام به تاسیس و راه اندازی داروخانه نمایند، باید در کنار دریافت مجوزها و سایر امور، به تنظیم قرارداد شراکت در داروخانه هم بپردازند و آن را به امضای تمامی شرکا برسانند. با وجود قرارداد شراکت در داروخانه، تمامی تعهدات و شرایط همکاری به خوبی مشخص شده و هر شخصی از میزان سود و منفعت خود مطلع می‌شود. بنابراین با توجه به موارد اشاره شده در متن به تنظیم قرارداد مشارکت در داروخانه بپردازید تا بعدا دچار مشکل نشوید.

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها