آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد اجاره آموزشگاه و جزئیات آن

0/لایک

قرارداد اجاره آموزشگاه و جزئیات آن

قرارداد اجاره که به آن اجاره نامه یا عقد اجاره هم گفته می‌شود، از انواع قراردادهایی است که هنگام اجاره یک ملک خاص مورد تنظیم و نگارش قرار می‌گیرد. این دسته از قراردادها انواع مختلفی دارند که یکی از آنها قرارداد اجاره آموزشگاه است. همانطور که مشخص است، قرارداد اجاره آموزشگاه زمانی کاربرد دارد که قرار است یک واحد آموزشگاه به شخص خاصی اجاره داده شود. حال بهتر است ببینیم این قرارداد به چه شکلی می‌باشد و برای تنظیم آن باید به چه مواردی توجه شود.

قرارداد اجاره آموزشگاه چیست؟

قرارداد آموزشگاه از انواع قراردادهای اجاره‌ای است که برای اجاره یک آموزشگاه منعقد می‌شود. در واقع از آنجایی که لازمه شروع کار در آموزشگاه داشتن یک ملک مشخص است، باید در ابتدا به اجاره ملک پرداخته و برای آن به تنظیم قرارداد آموزشگاه پرداخت. اجاره نامه آموزشگاه به معنای اجاره رفتن یک واحد تجاری به منظور ایجاد یک آموزشگاه جهت بهره وری آموزشی است. ملکی که برای آموزشگاه در نظر گرفته می‌شود، باید کاربری تجاری داشته باشد و شخصی نباشد.

پس قرارداد اجاره آموزشگاه برای مالکان ملک تجاری که قصد دارند از ملک خود درآمدزایی کنند و آن را به اشخاصی که به دنبال راه اندازی آموزشگاه جدید هستند، کاربرد دارد. این قرارداد میان شخص مالک و صاحب آموزشگاه منعقد می‌شود و باید در آن به نکات حقوقی توجه شود تا از اعتبار لازم برخوردار گردد.

قراردادهای اجاره آموزشگاه از منظر قانونی

 

قراردادهای اجاره آموزشگاه از منظر قانونی

 

همانطور که اشاره کردیم برای اینکه یک قرارداد از اعتبار برخوردار بوده و قانونی باشد، باید با توجه به نکات و قوانین مدنی کشور نوشته شود. در رابطه با تعریف اجاره طبق قانون مدنی، میتوان به ماده 466 این قانون اشاره کرد. طبق این ماده ” اجاره عقدی است که به موجب آن مستاجر مالک منافع عین مستاجره میشود. اجاره دهنده را موجر و اجاره کننده را مستاجر و مورد ‌اجاره را عین مستاجره گویند.”

این ماده قانونی در رابطه با هر ملک اجاره‌ای است که این ملک میتواند همان آموزشگاه باشد. به موجب این ماده قانونی، مستاجر همان صاحب آموزشگاه، مالک ملک نیز موجر و مورد اجاره آموزشگاه می‌باشد. مستاجر میتواند با پرداخت بهای مشخص و معینی، ملک را برای تاسیس آموزشگاه مورد نظر خود از مالک اجاره کند و آن را برای مدت زمان خاصی در اختیار داشته باشد. با اجاره کردن ملک، مالک در آن حقی نداشته و نمیتواند آن را در اختیار شخص دیگری قرار دهد. برای همین است که وجود قرارداد یا اجاره نامه آموزشگاه اهمیت زیادی دارد و باید پیش از هر کاری به انعقاد آن پرداخته شود.

در رابطه با شرایط قانون موجر و مستاجر باید به سه مورد زیر اشاره کرد:

  • مدت قرارداد اجاره آموزشگاه باید در آن به خوبی مشخص شده باشد.
  • نمونه اجاره نامه آموزشگاه باید در دو نسخه تنظیم شود و در اختیار هر یک از طرفین قرارداد قرار بگیرد.
  • دو فرد شاهد عاقل و بالغ باید این قرارداد را امضا نمایند.

آیا میتوان ملک شخصی را برای تاسیس آموزشگاه اجاره دارد؟

همانطور که در بخش‌های قبلی اشاره کردیم، برای راه اندازی آموزشگاه در ملک‌های اجاره‌ای باید به سراغ املاک تجاری رفت. در واقع ملکی که برای تاسیس آموزشگاه در نظر گرفته می‌شود، باید از نوع تجاری باشد. حال اگر ملک از نوع شخصی باشد، باید پیش از هر کاری از شهرداری مجوزهای لازم را دریافت کرده و به تغییر کاربری ملک پرداخت. این یعنی قبل از امضای عقد اجاره آموزشگاه، باید ملک شخصی به ملک تجاری تغییر کاربری پیدا کرده باشد.

نحوه نوشتن قرارداد اجاره آموزشگاه به چه صورت است؟

 

نحوه نوشتن قرارداد اجاره آموزشگاه به چه صورت است؟

 

حال که با قرارداد اجاره آموزشگاه آشنا شدیم، بهتر است به سراغ نحوه نوشتن آن برویم. نوشتن متن اجاره نامه‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است و پیش از امضای قرارداد، باید حتما به درستی مطالعه شوند. چرا که کوچکترین اشتباه و سهل انگاری میتواند سبب وارد شدن خسارات زیادی به هر یک از طرفین شود. در اینجا به بخش‌ها و مفاد قرارداد اجاره آموزشگاه اشاره می‌کنیم.

  • عنوان قرارداد

در عنوان قرارداد آموزشگاه باید به نوع آموزشگاه اشاره شود. برای مثال میتوان عنوان قرارداد را به صورت “قرارداد اجاره آموزشگاه موسیقی” یا “قرارداد اجاره آموزشگاه آرایشگری” در نظر گرفت. موضوع قرارداد باید به گونه‌ای باشد که از طریق آن بتوان به نوع آموزشگاه و آموزش‌های صورت گرفته در آن پی برده شود.

  • اطلاعات و مشخصات طرفین

پس از درج عنوان قرارداد، باید به سراغ درج اطلاعات و مشخصات طرفین رفت. این بخش در تمام قراردادها اعم از قراردادهای کاری و قراردادهای مشارکتی وجود دارد و باید توسط طرفین قرارداد به صورت درستی تکمیل شود. در قرارداد اجاره آموزشگاه اشخاص مستاجر و موجر باید به تکمیل اطلاعات خود بپردازند که از جمله آنها باید به نام و نام خانوادگی، کد ملی، شماره شناسنامه، شماره تماس و نشانی اشاره کرد. البته این اطلاعات برای اشخاص حقیقی است و در صورتی که اشخاص از نوع حقوقی باشند، باید به درج نام شرکت، کد اقتصادی، شماره ثبت، نشانی و … بپردازند. خوب است اشاره شود که برخی از افراد از وکیل برای انجام برخی از امور خود استفاده می‌کنند. در این شرایط وکیل میتواند به جای موکل خود به امضای اجاره نامه آموزشگاه بپردازد که در این صورت باید مشخصات خود را نیز درج نماید.

  • مورد اجاره

منظور از مورد اجاره در این قرارداد این است که به مشخصات ملک به صورت جزئی و کامل اشاره شود. این یعنی باید در قرارداد به مشخصات ظاهری و فنی ملک اجاره‌ای برای آموزشگاه اشاره شده و مواردی چون متراژ و مساحت کلی به درستی بیان شود.

همچنین باید مشخص شود که ملک اجاره‌ای برای چه هدفی و تاسیس چه آموزشگاهی به مستاجر داده شده است. این یعنی اگر ملک برای تاسیس آموزشگاه خیاطی اجاره داده شده است، باید به این عنوان در این بخش صریحتا اشاره شود.

  • مدت زمان قرارداد

 

مدت زمان قرارداد

 

هر اجاره نامه‌ای از یک زمان شروع و پایان برخوردار است. بر این اساس در قرارداد اجاره آموزشگاه نیز باید به تاریخ عقد قرارداد و تاریخ پایان آن اشاره شود. زمانی که قرارداد به اتمام برسد، قرارداد خود به خود فسخ شده که در صورت رضایت طرفین میتواند مجددا مورد تمدید قرار بگیرد. برای تمدید قرارداد اجاره آموزشگاه هم میتوان هم آن را پشت نویسی کرده و یا مجددا یک قرارداد جدید را تنظیم کرد.

  • مبلغ اجاره و نحوه پرداخت آن

یکی از بخش‌های مهم در این قرارداد، درج مبلغ ودیعه و اجاره است که با توافق طرفین مشخص می‌شود. این مبلغ باید به طور دقیق در قرارداد درج شود و به زمان پرداخت آن اشاره گردد. مستاجر نیز موظف است در زمان‌های مقرر به پرداخت اجاره آموزشگاه خود بپردازد.

  • سرقفلی قرارداد

در برخی از قراردادهای اجاره‌ای بخشی تحت عنوان سرقفلی قرارداد نیز وجود دارد. این یعنی مالک میتواند در ازای دریافت مبلغ مشخصی، سرقفلی ملک را به مستاجر دهد. به این معنا که مستاجر تا زمانی که ملک در اختیار او است، مالک تمام منافع آن است. اما زمانی که مالک بخواهد ملک را پس بگیرد، باید مبلغی که از مستاجر گرفته بود را به همراه ارزش افزوده بانکی به او پس دهد.

  • مسئولیت های طرفین و شرایط ضمن

در بخش شرایط ضمن قرارداد، باید هر شرطی که در جریان قرارداد مورد نیاز است، بیان شود. همچنین باید در این بخش به وظایف و مسئولیت‌های طرفین نسبت به هم اشاره شود تا بعدا دچار مشکلی نشوند.

در رابطه با شرایط ضمن قرارداد اجاره آموزشگاه میتوان به چند مورد اشاره کرد. برای مثال مستاجر حق ندارد ملک را به شخص دیگری انتقال داده یا آن را اجاره دهد. مستاجر بدون هماهنگی با مالک حق تغییر کاربری و شغل را ندارد. همچنین پرداخت کلیه هزینه‌های جاری به عهده مستاجر است. و غیره.

جمع بندی

در صورتی که به فکر تاسیس و راه اندازی آموزشگاه جدید هستید، باید حتما به تنظیم قرارداد اجاره آموزشگاه توجه داشته باشید و موارد اشاره شده را در آن به خوبی درج نمایید. با تنظیم اصولی اجاره نامه آموزشگاه میتوانید از بروز هرگونه اختلافی جلوگیری کنید و آموزشگاه خود را با خیال آسوده راه اندازی نمایید.

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها