آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

تفاوت بیمه کارفرما و خویش فرما در چیست؟

0/لایک

تفاوت بیمه کارفرما و خویش فرما

بیمه تامین اجتماعی، بیمه ای است که با استفاده از آن میتوان هم از خدمات درمانی استفاده کرده و هم از مستمری و حقوق دوران بازنشستگی بهره مند شد. بیمه تامین اجتماعی انواعی دارد که در یکی از مطالب پیشین به بررسی آنها پرداختیم. حال در این میان بیمه کارفرما و بیمه خویش فرمای تامین اجتماعی، از انواع بیمه‌های مهم این سازمان محسوب می‌شوند که با هم تفاوت‌هایی دارند. در این مطلب قرار است به بررسی تفاوت بیمه خویش فرما و بیمه کارفرمای تامین اجتماعی بپردازیم و با شرایط هر یک از آنها به خوبی آشنا شویم.

انواع مهم بیمه تامین اجتماعی

بیمه تامین اجتماعی از انواع مختلفی برخوردار است که هر یک از آنها پوشش‌های خاصی را به بیمه گذار ارائه می‌دهند. از انواع مهم بیمه تامین اجتماعی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیمه اجباری: افرادی که در یک سازمان و شرکت مشغول به کار می‌شوند، تحت پوشش این بیمه قرار می‌گیرند. در واقع افرادی که دارای کارفرما هستند، مشمول قانون کار بوده و باید برایشان حق بیمه ماهانه از سوی کارفرما پرداخت شود. برای همین است که این بیمه به عنوان بیمه اجباری شناخته می‌شود.
  • بیمه خویش فرما: افرادی که دارای کارفرما نبوده و تمایل به استفاده از خدمات سازمان تامین اجتماعی داشته باشند، میتوانند از انواع بیمه خویش فرما استفاده کنند که این بیمه در دو حالت بیمه اختیاری و بیمه مشاغل آزاد و صاحبان حرف در دسترس است. هر یک از این بیمه‌ها هم خدمات و پوشش دهی متفاوتی دارند.
  • بیمه کارفرمایان: این بیمه هم از انواع بیمه تامین اجتماعی است که مختص به کارفرمایان و صاحبان مشاغل است.

آشنایی بیشتر با بیمه کارفرما تامین اجتماعی

 

آشنایی بیشتر با بیمه کارفرما تامین اجتماعی

 

بیمه کارفرما، مختص به کارفرمایان شرکت است. از آنجایی که این دسته از افراد به عنوان قشر مهمی از جامعه به حساب می‌آیند، سازمان تامین اجتماعی برای آنها بیمه‌ای تحت عنوان بیمه کارفرما را در نظر گرفته است تا بتوانند تحت پوشش آن قرار گرفته و از خدمات سازمان تامین اجتماعی نظیر مستمری دوران بازنشستگی برخوردار شوند. افرادی که قصد دارند از بیمه کارفرمای تامین اجتماعی برخوردار شوند، باید به شرایط و قوانین آن توجه داشته باشند و نسبت به پرداخت آن اقدام نمایند. پس کارفرمایان نه تنها وظیفه دارند تا کارمندان خود را بیمه کنند، بلکه باید برای خود نیز بیمه در نظر بگیرند.

بیمه خویش فرما و انواع آن

نوع دیگر بیمه تامین اجتماعی که برای ما در این مطلب مهم است، بیمه خویش فرما است. همانطور که اشاره کردیم، بیمه خویش فرما نقطه مقابل بیمه اجباری است و برای افرادی مناسب است که از کارفرما برخوردار نیستند و قصد دارند خودشان به پرداخت حق بیمه ماهانه بپردازند. در واقع در بیمه خویش فرما، فرد هم کارفرما و هم کارمند خود است و باید تمام درصد نرخ حق بیمه را به حساب سازمان واریز نماید.

بیمه خویش فرمای تامین اجتماعی، در دو شکل وجود دارد و شامل بیمه اختیاری و بیمه صاحب حرف و مشاغل آزاد می‌شود. هر یک از این بیمه‌ها هم شرایط خاص خود را دارند. در رابطه با مهمترین تسهیلاتی که میتوان با بیمه خویش فرما بهره مند شد، باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • خدمات درمانی
  • خدمات مربوط به بازنشستگی
  • پرداخت هزینه کفن و دفن
  • استفاده از بیمه برای افراد تحت تکفل
  • صدور و تمدید دفترچه بیمه

بیمه اختیاری خویش فرما و شرایط آن

 

بیمه اختیاری خویش فرما و شرایط آن

 

یکی از انواع بیمه خویش فرما، بیمه اختیاری است که این روزها افراد زیادی از آن استفاده می‌کنند. البته برخوردار شدن از بیمه اختیاری تامین اجتماعی، شرایطی دارد و هر شخصی قادر به استفاده از آن نمی‌باشد. در این رابطه هم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حداکثر سن برای زن و مرد 50 سال است و در صورتی که متقاضی بیش از 55 سال سن داشته باشد، باید معادل مدت مازاد سن خود حق بیمه را پرداخت کند.
  • فرد متقاضی باید حداقل سی روز سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد.
  • متقاضیانی که بیشتر از 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند، جزو شرط سنی در نظر گرفته می‌شوند. در صورتی که بیمه شده یک بار با سازمان قرارداد بیمه اختیاری را امضا کرده باشد، تا سه بار بدون شرط سنی میتواند این قرارداد را منعقد نماید.

مقایسه بیمه کارفرما و خویش فرما تامین اجتماعی

حال که با هر یک از این بیمه‌ها آشنا شدیم، بهتر است به سراغ بررسی تفاوت بین بیمه خویش فرما و کارفرما برویم.

  • تفاوت بیمه کارفرما و خویش فرما از نظر نرخ حق بیمه

مطابق قانون کار، کارفرمایان شرکت موظف به پرداخت حق بیمه هستند و مقدار آن هم با حق بیمه اجباری کارمندان و کارگران برابر است. پرداخت حق بیمه هم نباید کمتر از حداقل دستمزد و بیشتر از دستمزد کارمندان مجموعه باشد. این یعنی حق بیمه معادل با 27 درصد است.

در رابطه با نرخ هزینه بیمه خویش فرما هم باید اشاره شود که بیمه اختیاری با ½ حداقل دستمزد روزهای 31 روزه در سال 1402، برابر با 1.481.000 تومان و برای بیمه مشاغل آزاد با نرخ 12 درصد، 14 درصد و 18 درصد به ترتیب معادل با 658.000، 768.000 و 987.000 تومان است.

  • تفاوت بیمه خویش فرما و کارفرما از نظر بیمه بیکاری

 

تفاوت بیمه خویش فرما و کارفرما از نظر بیمه بیکاری

 

بیمه بیکاری هم از انواع بیمه تامین اجتماعی است که جزو بیمه اجباری آن به حساب می‌آید. این یعنی تنها افرادی مشمول بیمه بیکاری می‌شوند که از بیمه اجباری تامین اجتماعی برخوردار هستند و دارای کارفرما می‌باشند. بنابر همین موضوع میتوان گفت که بیمه کارفرما و بیمه خویش فرمای تامین اجتماعی، بیمه بیکاری را پوشش نمی‌دهند و تنها افراد دارای بیمه اجباری قادر به برخورداری از آن هستند. دلیل آن هم این است که در بیمه‌ای چون بیمه خویش فرما، بیمه گذار و بیمه شده یک شخص بوده و در آن خبری از شخص دوم یعنی کارفرما نمی‌باشد. برای همین میتوان گفت بیمه خویش فرما و کارفرمای تامین اجتماعی از این نظر به هم شبیه هستند.

  • تفاوت بیمه‌ها از نظر مهلت پرداخت حق بیمه

هر یک از بیمه‌های تامین اجتماعی، از زمان مشخصی برای پرداخت حق بیمه برخوردار هستند و اشخاص باید در آن بازه زمانی برای پرداخت حق بیمه اقدام کنند. در رابطه با مهلت پرداخت حق بیمه خویش فرما باید اشاره شود که این زمان معادل آخرین روز دو ماه بعد است. این در حالی است که پرداخت حق بیمه کارفرما، مهلت زمانی 3 ماهه دارد و کارفرما میتواند در این بازه زمانی برای پرداخت حق بیمه اقدام کند. بنابراین مهلت پرداخت حق بیمه از دیگر تفاوت‌های بیمه خویش فرما و بیمه کارفرمای تامین اجتماعی است.

چگونه میتوان حق بیمه خویش فرما و کارفرما را پرداخت کرد؟

برای پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی، چندین راه وجود دارد که در حالت کلی به دو دسته حضوری و غیر حضوری یا آنلاین تقسیم می‌شود. در حالت اول فرد باید به یکی از کارگزاری‌های سازمان مراجعه کرده و با دریافت فیش واریزی نسبت به پرداخت حق بیمه اقدام کند. در روش دوم یعنی غیر حضوری هم میتوان از راه‌هایی چون مراجعه به سایت تامین اجتماعی، استفاده از اینترنت بانک‌های ملت و رفاه کارگران، استفاده از خودپرداز، کدهای USSD موبایل و دستگاه‌های کارتخوان استفاده کرد. در حال حاضر روش‌های غیر حضوری پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی، بسیار پرطرفدار هستند و افراد بیشتر از این روش‌ها برای پرداخت حق بیمه خود استفاده می‌کنند.

جمع بندی

بیمه خویش فرما و بیمه کارفرما از انواع بیمه‌های تامین اجتماعی هستند که همانطور که ملاحظه کردید در مواردی با یکدیگر تفاوت دارند. بیمه خویش فرما مختص به افراد بدون کارفرما است و شامل بیمه اختیاری و صاحبان مشاغل آزاد می‌شود. بیمه کارفرما هم مختص به کارفرمایان است تا بتوانند از پوشش و خدمات سازمان بهره ببرند. از تفاوت‌های بیمه خویش فرما و کارفرما باید به نرخ حق بیمه و مهلت پرداخت حق بیمه اشاره کرد. در صورتی که ابهام و یا سوالی در این زمینه داشته باشید، میتوانید از طریق بخش نظرات سایت و یا تماس با شماره‌های آسان کار برای پرسش خود اقدام نمایید.

 

 

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
ایوبی

سلام. تقریبا تمام مزایایی که برای کارمندان بیمه داره، بیمه کارفرمایی نداره (هدیه ازدواج، بیمه بیکاری، بیمه بارداری و غیره). برای کارفرمایان چه مزیتی در نظر گرفته شده که پرداخت حق بیمه برای خودشان معقول باشد؟ تفاوت بیمه خویش فرما و کارفرما برای کارفرمایان از نظر مزیت چیست؟

شماره همراه
9125983950