آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

نکات مهم در قرارداد مشارکت مدنی

0/لایک

نکات مهم در قرارداد مشارکت مدنی

با آگاهی از قرارداد مشارکت مدنی می توانید بهترین نمونه از آن را تنظیم کنید حتی اگر تجربه ای هم در این امر ندارید نیاز به هیچگونه نگرانی نیست؛ زیرا ما شما را برای عقد قرارداد مشارکت مدنی راهنمایی می کنیم اما اگر ابهاماتی وجود دارد یا نگرانی از بابت تنظیم قرارداد مشارکت دارید می توانید به کمک وکلا و مشاوران آسان کار اقدام به تنظیم بهترین قرارداد مشارکت مدنی کنید.

قرارداد مشارکت مدنی بین دو یا چند نفر از اشخاص حقیقی و حقوقی تنظیم می شود و این افراد قصد دارند تا با سرمایه جمع آوری شده یک کسب و کار نوین راه اندازی کنند. اشخاص با سرمایه نقدی یا غیر نقدی که در اختیار دارند می توانند فعالیت های تولیدی و بازرگانی مورد نظر را آغاز کرده و اقدام به کسب سود نمایند. در واقع قرارداد مشارکت مدنی برای آن دسته از افراد که بنا به دلایلی نمی توانند به تنهایی یک شرکت تولیدی یا بازرگانی را تاسیس کنند کاربرد دارد.

اگر قصد تنظیم قرارداد مشارکت مدنی را دارید ولی تجربه ای در این امر ندارید بهتر است تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا با آشنایی کامل و جامع نسبت به نکات قرارداد مشارکت مدنی بهترین نمونه از آن را تنظیم کنید.

قرارداد مشارکت مدنی چیست؟

قبل از هر چیزی در ابتدا ضروری است که با قرارداد مشارکت مدنی بیشتر آشنا شوید و ببینید که اصلا به چه نوع قراردادی، قرارداد مشارکت مدنی می گویند.

زمانی که دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی سرمایه مادی یا معنوی خود را در زمینه های مختلف برای کسب سود و منفعت به کار میگیرند را قرارداد مشارکت مدنی می گویند. این نوع قرارداد برای افرادی که بنا به دلایلی به تنهایی نمی توانند یک فعالیت جدید را آغاز کنند مناسب است. در این نوع قرارداد هر یک از افراد سهمی در این شراکت دارند که هنگام تقسیم سود به هر یک مبلغی تعلق می گیرد.

هنگام عقد قرارداد مشارکت مدنی افراد یک سرمایه کاملا مشخص و معین را وارد این کار می کنند و سود حاصل از فروش نیز کاملا مشخص است و ابهاماتی در این باره وجود ندارد. اما نکته اینجاست به همان نسبتی که افراد می توانند کسب سود کنند ممکن است دچار زیان هم بشوند. پس افراد هم در سود و هم در زیان مشارکت می کنند و تفاوتی بین آنها نیست.

قرارداد مشارکت مدنی مدت زمان مشخصی دارد که این مدت در قرارداد ذکر می شود؛ بنابراین هم آغاز فعالیت تایم مشخصی دارد و هم نقطه پایان کار کاملا مشخص است.

نحوه تنظیم قرارداد مشارکت مدنی

 

نحوه تنظیم قرارداد مشارکت مدنی

 

تنظیم قرارداد مشارکت مدنی به مانند تمام قراردادهای دیگر یک سری بندها و موارد مهمی را شامل می شود که باید به صورت کاملا دقیق و مرتب این بندها در کنار یکدیگر قرار گیرند.

هنگام تنظیم قرارداد مشارکت مدنی اولین و مهمترین موضوعی که باید به آن توجه کنید مشخصات ظرفین است که باید افراد مشخصات دقیق خود را یادداشت کنند و سپس باید موضوع قرارداد مشارکت مدنی را مشخص نمایید.

بعد از احراز هویت افراد و اشاره به موضوع قرارداد باید به سراغ سرمایه هر یک شرکا بروید؛ یعنی آورده هر یک برای این شراکت را مشخص نمایید.

یکی از مهمترین نکات تنظیم قرارداد مشارکت مدنی مشخص نمودن وظایف و تعهدات طرفین است که باید به صورت کاملا دقیق این مورد هم مشخص شود که هر یک از شرکا نسبت به وظایف و تعهدات خود آگاه باشند.

بند دیگر مدت قرارداد است که باید این مدت نیز به صورت دقیق مشخص شود؛ زیرا همانطور که میدانید قرارداد مشارکت مدنی مدت زمان مشخصی دارد و تاریخ شروع و پایان این قرارداد باید کاملا مشخص شود.

در آخر باید بخشی از قرارداد مشارکت مدنی را به فسخ قرارداد اختصاص دهید و شرایطی که منجر به فسخ قرارداد می شوند را مشخص نمایید.

انواع قرارداد مشارکت مدنی

قرارداد مشارکت مدنی در حوزه های مختلفی مورد استفاده اشخاص قرار می گیرد که هر یک از این قراردادها خود ویژگی هایی دارند؛ در ادامه با سه نوع از انواع قرارداد مشارکت مدنی آشنا می شوید.

قرارداد مشارکت مدنی خصوصی

قرارداد مشارکت مدنی خصوصی شامل مالک و عامل می شود یعنی تنها دو شخص در این شراکت سهیم هستند و به نسبت مساوی در سود حاصل از شراکت سهیم هستند.

طرف اول قرارداد که مالک است سرمایه خود را وارد چرخه کسب و کار می کند تا عامل اقدام به مدیریت کسب و کار کرده و با کسب سود از سرمایه مالک این سود را بین خود تقسیم کنند؛ پس در این شراکت مالک سرمایه خود را در این شراکت برای کسب و کار وارد چرخه می کند و عامل با مهارت مدیریتی خود این کسب و کار را مدیریت می کند و در هنگام تقسیم سود هر یک سهیم هستند.

قرارداد مشارکت مدنی در ساخت

 

قرارداد مشارکت مدنی در ساخت

 

ممکن است شما ملکی قدیمی و کلنگی در اختیار داشته باشید اما به دلیل اینکه سرمایه ای در اختیار ندارید نمی توانید این ملک را بسازید در این صورت شما می توانید اقدام به تنظیم قرارداد مشارکت مدنی کنید و شما صاحب ملک باشید و طرف دیگر سازنده باشد.

پس اگر با این جمله مواجه شده اید که ملک از شما سرمایه از ما یعنی باید اقدام به تنظیم قرارداد مشارکت مدنی کنید.

قرارداد مشارکت مدنی با بانک

ممکن است فردی برای انجام فعالیت جدید خود نیاز به سرمایه داشته باشد که در این صورت بانک به عنوان سرمایه گذار وارد چرخه این کسب و کار می شود. بانک ها برای کسب سود تا 80% از سرمایه مورد نیاز شراکت را تامین می کنند.

مهمترین نکات قرارداد مشارکت مدنی

 

مهمترین نکات قرارداد مشارکت مدنی

 

هنگام تنظیم قرارداد مشارکت مدنی باید آورده هر یک از طرفین را به صورت کاملا دقیق مشخص نمایید تا در هنگام تقسیم سود با مشکل مواجه نشوید. شاید آورده یکی از شرکا فقط یک سیستم باشد اما باید آن را به صورت دقیق یادداشت نمایید.

حتما یک مرجع را مشخص نمایید تا هنگام بروز اختلاف و مشکل بر سر موضوعات مختلف به سمت او رفته و مشکل را حل نمایید. این مرحله را با دقت هر چه تمام تر مشخص نمایید و یک مرجع مطمئن را انتخاب کنید.

حین تنظیم قرارداد مشارکت مدنی توجه کنید که مدت قرارداد کاملا مشخص باشد یعنی تاریخ شروع و پایان قرارداد حتما ذکر شود؛ اگر اقدام به تنظیم قرارداد مشارکت مدنی بدون مدت نمایید این قرارداد اعتباری ندارد.

توجه به تعهدات طرفین از مهمترین نکات قرارداد مشارکت مدنی است که باید برای هر نوع قرارداد مشارکت مدنی اعم از بانک ها، مشارکت در ساخت، قرارداد مشارکت مدنی خصوصی به این موضوع توجه شود.

توجه کنید که هنگام تنظیم قرارداد مشارکت مدنی از الفاظ قانونی استفاده کنید تا اعتبار این قرارداد بیشتر باشد؛ اگر خودتان از الفاظ قانونی نمی توانید استفاده کنید و مهارتی در آن ندارید بهتر است از یک مشاور و وکیل حرفه ای و با تجربه کمک بگیرید.

جمع بندی

در این مقاله با تنظیم قرارداد مشارکت مدنی و انواع آن آشنا شده اید و حالا می دانید که این نوع قرارداد مناسب چه نوع کسب و کارهایی است. قرارداد مشارکت مدنی مناسب افرادی است که قصد دارند سهمی در یک فعالیت جدید داشته باشند و سرمایه خود را چه مادی و چه معنوی وارد چرخه کسب و کار می کنند حال این سرمایه میتواند نقدی باشد یا می تواند مدیریت و مهارت افراد برای گردش کسب و کار را شامل شود اما در هر صورت سود حاصل از این فعالیت میان شرکا به نسبت های دقیق تقسیم می شود.

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها