آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

استعفا در قرارداد کار موقت

0/لایک

وظایف مشاوره کسب و کار در کرج

شاید شنیده باشید که استعفا در قرارداد کار موقت امکان پذیر نیست و خیلی ها به خاطر شنیدن این جمله در هنگام بروز مشکل به سمت استعفا و مکتوب کردن آن نمی روند اما همه ی ما می دانیم که هیچ وقت هیچ کسی را نمی توان مجبور به انجام کاری کرد که علاقه ای به آن ندارد؛ بنابراین برای این مشکل هم برخلاف تصور بسیاری از افراد راهی وجود دارد که به افراد کمک می کند در هنگام اختلاف و بروز مشکل چگونه کار خود را خاتمه دهند.

زمانی که اقدام به انعقاد قرارداد موقت می کنید باید بدانید که در مقابل عملی که انجام می دهید حق السعی از کارفرما دریافت می کنید اما اگر بین کارگر و کارفرما مشکلی پیش بیاید آیا امکان استعفا و خاتمه کار وجود دارد؟ خیر استعفا در قرارداد کار موقت به صورت یک طرفه امکان پذیر نیست اما به دلیل اهمیت حق و حقوق افراد، شرایط خاصی برای خاتمه قرارداد کار موقت برای آنها در نظر گرفته شده است.

در ادامه این مقاله با استعفا در قرارداد کار موقت آشنا می شوید؛ بنابراین اگر قرارداد کار موقت در اختیار دارید ولی از نحوه استعفا برای اینگونه مشاغل موقتی آشنا نیستید حتما تا پایان همراه ما باشید.

قرارداد کار موقت چیست؟

قبلا از اینکه به موضوع استعفا در قرارداد کار موقت بپردازیم ضروری است که در ابتدا با قرارداد کار موقت یا قرارداد مدت موقت آشنا شوید تا با آگاهی کامل از آن به سمت استعفا در قرارداد کار موقت برویم.

قرارداد کار موقت نوعی قرارداد است که کارگر برای انجام کاری مشخص در زمان محدود اقدام به امضای این قرارداد می کند و موظف است در محدود زمان مشخص شده بهترین عملکرد را داشته باشد اما اگر اختلافی بین کارگر و کارفرما پیش بیاید، کارگر حق استعفا و انصراف از کار را ندارد و باید تا مدت اتمام قرارداد صبر کند اما با رضایت کارفرما می تواند کار خود را خاتمه دهد.

در هنگام انعقاد قرارداد کار  ضروری است که نکات تنظیم این قرارداد را در نظر بگیرید. قبل از تنظیم این نوع قرارداد باید کارگر و کارفرما بر سر مسائلی همچون حق و حقوق کارگر، مدت زمان انجام کار، مکان انجام کار، تاریخ شروع و اتمام کار و… به توافق برسند و سپس اقدام به انعقاد قرارداد رسمی در مدت موقت کنند.

افرادی اقدام به انعقاد قرارداد کار موقت می کنند که می دانند برای انجام کار مشخص نیاز به مدت زمان طولانی نیست و باید در محدوده زمان مشخص کار به اتمام برسد. قرارداد کار موقت نیز به مانند انواع دیگر قراردادها ویژگی هایی دارد که قبل از عقد قرارداد باید از ویژگی های قرارداد موقت آگاه شوید.

 

ماهیت استعفا در قانون کار

 

ماهیت استعفا در قانون کار

 

گاهی اوقات کارگر و کارفرما بنا به هر دلیلی مجبور به قطع همکاری با یکدیگر می شوند این مورد برای کارگران بیشتر به چشم می آید که به دلایل مختلفی همچون عدم پرداخت به موقع حقوق، پایبند نبودن کارفرما به تعهدات خود، انجام کار سخت در برابر حقوق ناچیز و… اقدام به قطع همکاری و استعفا می کند.

اگر بخواهیم در یک جمله و به طور خلاصه استعفا را معنا کنیم باید بگوییم که استعفا به معنای قطع همکاری از سوی کارگر و فسخ قرارداد از سوی کارفرما است که بنا به هر دلیلی ممکن است بسیاری از افراد با آن مواجه شوند. استعفا در قراردادهای مختلف متفاوت است به طور مثال استعفا در قرارداد کار موقت امکان پذیر نیست و کارگر نمی تواند یک طرفه قطع همکاری را اعلام کند.

به عنوان یک کارگر ممکن است در شرایطی قرار گرفته باشید که دیگر تمایل و رغبتی به انجام کار نداشته باشید و تا اتمام قرارداد هم تایم زیادی مانده باشد در این صورت می توانید اقدام به درخواست استعفا کنید. برای این کار نیاز است که دلیل استعفای خود را به صورت کتبی بنویسید حال یا ممکن است کارفرما با آن موافقت کند و یا خیر.

برخی از افراد خیلی زود از کار خود خسته می شوند و اقدام به استعفا و قطع همکاری می کنند اما پس از مدتی پشیمان شده و باز می گردند. اگر ظرف مدت 15 روز از استعفای خود پشیمان شوید می توانید دوباره به کار خود برگردید.

استعفا در قرارداد مدت موقت زودتر از موعد قرارداد امکان پذیر است؟

شاید شما هم جزو آن دسته از افراد باشید که قرارداد شما از نوع موقت باشد و به خاطر مشکل پیش آمده بخواهید از کار خود استعفا دهید؛ تنها زمانی می توانید استعفای خود را اعلام کنید و از کاری که درگیر آن هستید خارج شوید که کارفرما با درخواست شما موافقت کند در غیر این صورت هرگز نمی توانید از کار خود استعفا دهید و خاتمه کار را اعلام کنید.

یک نکته وجود دارد که باید همه ی کارگرانی که قرارداد کار موقت در اختیار دارند به آن دقت کنند و آن هم این است که اگر درخواست استعفا داده اید و کارفرما با آن موافقت نکرده است هرگز اقدام به ترک کار خود نکنید زیرا با توجه به قوانین موجود نمی توانید حق و حقوق خود را دریافت نمایید.

استعفا در قرارداد کار موقت مطابق با قوانین کار

مطابق قانون کار زمانی که بین کارگر و کارفرما نوعی قرارداد از نوع مدت موقت تنظیم شده، کارگر در صورت بروز مشکل حق ترک کار به صورت یک طرفه و درخواست استعفا را ندارد و اگر مشکلی هم در کار وجود داشته باشد باید طرفین خودشان باهم به توافق برسند و خاتمه کار را اعلام کنند.

اگر کارفرما دلایل کارگر برای استعفا را بشنود و با درخواست استعفای کارگر موافقت کند می تواند خاتمه کار را اعلام کند اما اگر با درخواست کارگر موافقت نشود، کارگر باید به ادامه کار خود بپردازد و حق خارج شدن از کارگاه و شرکت را ندارد.

مطالبات مالی پس از استعفا در قرارداد کار موقت

 

مطالبات مالی پس از استعفا در قرارداد کار موقت

 

اگر کارفرما با درخواست استعفای کارگر موافقت کند باید تمامی حق و حقوق او را پرداخت نماید اما اگر با استعفای کارگر ضرری به کارفرما تحمیل شود وی نیز می تواند اقدام به شکایت کرده و این ضرر ها را جبران کند.

پس اگر اقدام به استعفا در قرارداد کار موقت کرده اید ضروری است که کارفرما با استعفای شما موافقت کند تا بتوانید حق و حقوق خود را دریافت نمایید.

نحوه نوشتن استعفا در قرارداد کار موقت

همانطور که میدانید استعفا یک نامه کتبی است که به موجب آن کارگر دلایل استعفا و خاتمه کار را از جانب خود بیان می کند. با خواندن این نامه و درخواست استعفا کارفرما می تواند یا با درخواست کارگر موافقت کرده یا آن را رد کند.

در هنگام نوشتن استعفا در قرارداد کار موقت توجه کنید که چند مورد را با دقت بنویسید. اول اینکه مخاطب خود را مشخص کنید و بگویید برای چه این نامه را می نویسید و سپس دلایل خود را کتبا یادداشت نمایید. فراموش نکنید که دلایل شما برای استعفا از کار باید کاملا منطقی باشد.

مهمترین نکات استعفا در قرارداد کار موقت

اگر قراردادی که در اختیار دارید از نوع قرارداد کار موقت است در صورت بروز مشکل به تنهایی نمی توانید اقدام به ترک کار خود کنید زیرا درخواست شما باید از سوی کارفرما مورد بررسی قرار بگیرد و اگر او با این درخواست موافقت کند می توانید از کار خود خارج شوید.

یک نکته مهم وجود دارد که کارگران باید به آن توجه کنند و آن هم این است که اگر کارگر به تنهایی تصمیم بگیرید و محل کار خود را ترک نمایید در صورت بروز حادثه و خسارت در کارگاه، کارفرما می تواند از وی شکایت کرده و آسیب های مالی و… را مطابق با قوانین کار از او به عنوان جبران دریافت نماید.

جمع بندی

اگر می خواهید اقدام به درخواست استعفا در قرارداد کار موقت کنید حتما نیاز است که کارفرما با استعفای شما موافقت کرده و مشکل را در بین خود حل کنید زیرا مطابق با قانون کار هیچ کارگری حق انصراف و استعفا از کار خود را ندارد و تنها زمانی می تواند از کاری که درگیر آن است خارج شود که کارفرما با درخواست او موافقت کند.

جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مراد علوی

برای قرارداد موقت زمان و مبلغ دریافتی باید توی قرارداد باشه

abbas

در بعضی شرکت ها تصور می کنند که کارگر باید جهت جلوگیری از تمدید قرارداد در زمان اتمام قرارداد موقت، برگه استعفا را تکمیل نماید. وگاهی تصور می کنند کارگر موظف هست قبل از بعد از اتمام قرارداد وظیفه آموزش پرسنل مورد نظر را انجام دهد.