آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد اجاره مطب و نکات مهم آن

0/لایک

قرارداد اجاره مطب و نکات مهم آن

قرارداد اجاره مطب میان پزشک و صاحب ملک منعقد می‌شود. در رابطه با مطب پزشکان باید اشاره شود که در ابتدا برخی بر این باور بودند که مکان‌های این چنینی تجاری محسوب می‌شوند. اما پس از مدتی یک رای نهایی در این مورد داده شد و آن اینکه مکان‌هایی که برای عرضه خدمات تخصصی و علمی اجاره داده می‌شوند، تجاری محسوب نمی‌شوند. برای همین پزشکان برای اجاره مطب لازم نیست حتما به املاک دارای مجوز تجاری مراجعه کنند و میتوانند ملک‌های مسکونی یا اداری را به این منظور اجاره نمایند. حال بهتر است ببینیم که برای تنظیم قرارداد اجاره مطب به چه مواردی باید توجه شود و چه نکاتی باید بیشتر مد نظر قرار بگیرد.

قرارداد اجاره مطب چیست؟

قرارداد اجاره مطب از انواع قراردادهای اجاره‌ای است که میتواند در دفاتر اسناد رسمی و یا در دفاتر املاک تنظیم شود. در صورتی که این قرارداد در دفاتر اسناد رسمی تنظیم شود، یک سند رسمی محسوب می‌شود. در صورتی هم که در دفاتر املاک و در قالب فرم‌های اجاره نامه تنظیم شود، یک قرارداد یا سند عادی محسوب می‌گردد. برخی هم در این میان به صورت شفاهی به تنظیم قرارداد می‌پردازند که این کار غیر اصولی است و ممکن است مشکلاتی را بعدها ایجاد نماید. بنابراین حتما جهت تنظیم قرارداد اجاره مطب یک فرم کتبی در نظر بگیرید تا در صورت بروز مشکل بتوانید به آن رجوع نمایید.

طرفین قرارداد اجاره مطب چه کسانی هستند؟

 

طرفین قرارداد اجاره مطب چه کسانی هستند؟

 

مانند هر قرارداد اجاره‌ای دیگری، قرارداد اجاره مطب هم میان موجر و مستاجر منعقد می‌شود که در اینجا موجر همان مالک ملک است که آن را به پزشک اجاره داده است. مستاجر هم پزشکی است که به سراغ اجاره مطب رفته است. معمولا اشخاصی که به انعقاد این قرارداد می‌پردازند، از نوع حقیقی هستند. با این حال ممکن است قرارداد میان اشخاص حقوقی هم منعقد شود. این یعنی یکی از طرفین قرارداد میتواند به عنوان یک شرکت یا موسسه وارد عقد قرارداد شود.

همچنین بخوانید  تامین نیروی انسانی

موارد مهم در قرارداد اجاره مطب

هر قراردادی دارای یک سری مفاد و اطلاعات است که باید به صورت صحیح و کامل در قرارداد درج شوند. در رابطه با قرارداد اجاره مطب هم به همین صورت است و باید به درج یک سری مشخصات و اطلاعات در آن توجه زیادی شود. در اینجا به موارد مهم در تنظیم قرارداد اجاره مطب اشاره می‌کنیم:

  • مشخصات طرفین قرارداد

همانطور که اشاره کردیم طرفین قرارداد اجاره مطب میتوانند از نوع حقیقی یا حقوقی باشند که به آنها مستاجر و موجر گفته می‌شود. در قرارداد باید کلیه اطلاعات این اشخاص به صورت کامل و صحیح درج شود. در رابطه با اشخاص حقیقی درج اطلاعاتی چون نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، کد ملی، آدرس و شماره تماس ضروری است. اشخاص حقوقی نظیر شرکت‌ها و موسسات هم باید به درج نام شرکت، شماره ثبتی، کد اقتصادی، آدرس و شماره تماس خود بپردازند. هنگام عقد قرارداد اجاره مطب بهتر است مدارک شناسایی طرفین مورد بررسی قرار بگیرد و با اطلاعات درج شده در قرارداد تطابق داده شود.

  • موضوع یا عنوان قرارداد

منظور از موضوع قرارداد اجاره مطب این است که در آن به شرح مفاد قرارداد پرداخته شود. برای مثال عنوان شود که این قرارداد برای اجاره چه مطب پزشکی (دندانپزشکی، جراحی، …) منعقد شده است. البته برخی پیشنهاد می‌کنند که در این بخش به درج مشخصات ملک یعنی آدرس و همچنین تعداد اتاق، پارکینگ، انباری، شرایط آب، گاز، برق و غیره نیز اشاره شود.

  • هزینه و مبلغ اجاره

 

هزینه و مبلغ اجاره

 

مبلغ اجاره مطب پزشکی با توافق طرفین مشخص می‌شود. این مبلغ باید به صورت دقیق در قرارداد درج شود تا بعدا مشکلی ایجاد نشود. علاوه بر تعیین مبلغ اجاره، باید به نحوه پرداخت آن نیز اشاره شود. برای مثال اگر قرار است مستاجر به صورت ماهانه و در اول برج به پرداخت اجاره ملک بپردازد، باید این موضوع در قرارداد ذکر شود.

  • مدت زمان قرارداد

تمامی قراردادهایی که منعقد می‌شوند، اعم از قراردادهای کاری، قراردادهای اجاره‌ای و غیره، دارای یک مدت زمان خاصی هستند. این یعنی تاریخ شروع و پایان قرارداد در آن مشخص است و قرارداد تا یک تاریخ خاصی اعتبار دارد. قرارداد اجاره مطب هم به همین شکل است و مالک و مستاجر باید در رابطه با زمان شروع و پایان آن با هم توافق کرده و آن را در قرارداد درج نمایند. موجر موظف است که ملک را در همان تاریخ شروع قرارداد به مستاجر یعنی پزشک تحویل دهد. در صورتی هم که در این زمینه کوتاهی کند، مستاجر میتواند از طریق ارسال اظهارنامه او را مجبور به این کار کند. اگر هم این کار جوابگو نبود، مستاجر باید به دادگاه مراجعه کرده و به صورت قانونی اقدام نماید. برای همین است که تنظیم قرارداد اجاره مطب و درج یک سری از اطلاعات در آن مهم و ضروری است.

  • شرایط فسخ قرارداد

برخی افراد هنگام تنظیم قرارداد، شرایط فسخ یا بطلان آن را در نظر می‌گیرند. این یعنی اگر قرارداد طبق شرایط ذکر شده پیش نرفت، طرفین میتوانند برای فسخ قرارداد اجاره مطب اقدام نمایند. باید اشاره شود که با فوت یکی از طرفین، قرارداد باطل نمی‌شود و آن مکان به وراث متوفی انتقال پیدا می‌کند. البته در این بین شرایط استثنایی هم وجود دارد که از شرح آنها خودداری می‌کنیم.

  • ضمانت قرارداد

ضمانت نامه به منظور حسن انجام کار یا همان ضمانت قرارداد در نظر گرفته می‌شود. این برای این است که اگر یکی از طرفین قرارداد در انجام تعهدات و مسئولیت‌های خود کوتاهی کرد، شخص مقابل بتواند از ضمانت نامه موجود به نفع خود استفاده نماید.

همچنین بخوانید  شرایط صحت قرارداد کار به چه صورت است؟

چند شرایط قرارداد اجاره مطب

 

چند شرایط قرارداد اجاره مطب

 

در قرارداد اجاره مطب میتوان چند شرط را در نظر گرفت که در اینجا به آنها اشاره کوتاهی می‌کنیم:

  • پرداخت اجاره در زمان‌های مشخص: این یعنی مستاجر موظف است اجاره مطب را در همان تاریخ تعیین شده در قرارداد به موجر پرداخت کند. برخی برای این کار هم یک سری اجبارات در نظر می‌گیرند. برای مثال اگر مستاجر در تاریخ موعد اجاره را پرداخت نکند، موجر میتواند آن را فسخ کند.
  • حق استفاده انحصاری یا غیر انحصاری: در صورتی که موجر در قرارداد قید کرده باشد که مستاجر حق اجاره دادن ملک به شخص دیگری را نداشته و مستاجر به انجام این کار بپردازد، موجر میتواند از حق فسخ استفاده کرده و قرارداد را فسخ نماید.
  • محدودیت نوع کاربری ملک: این یعنی اگر در قرارداد اجاره مطب درج شود که ملک برای مطب خاصی اجاره داده شده است، مستاجر حق ندارد کاربری آن را تغییر دهد. برای مثال اگر در عنوان قرارداد اشاره شود که ملک برای مطب دندانپزشکی اجاره داده شده است، مستاجر حق تغییر کاربری آن به مطبی چون مطب زیبایی را نداشته و این اقدام او تخلف محسوب می‌شود.
  • امکانات موجود در ملک: در قرارداد اجاره مطب باید درج شود که مستاجر میتواند از کلیه امکانات موجود در ملک به نفع خود استفاده کند. برای مثال شرایط استفاده از پارکینگ، آسانسور، انباری و غیره میتواند در قرارداد مورد توجه قرار بگیرد. در صورتی که به این موارد در قرارداد اشاره شود، موجر حق سلب این امکانات از مستاجر را ندارد. مگر آنکه بخواهد در آنها به تعمیرات یا اصلاحاتی به صورت موقت بپردازد.
  • شرایط تمدید قرارداد: زمانی که قرارداد اجاره مطب به تاریخ پایان خود برسد، میتواند با توافق طرفین تمدید شود. در آخر هم خوب است اشاره شود که به مطب پزشکان حق سرقفلی تعلق نمی‌گیرد.
همچنین بخوانید  تنظیم قرارداد عدم رقابت

جمع بندی

در صورتی که قصد دارید به اجاره یک مکان به عنوان مطب پزشکی بپردازید، باید پیش از هر کاری یک قرارداد اجاره مطب منعقد کنید تا بعدا دچار مشکل نشوید. وجود قرارداد اجاره مطب باعث می‌شود تا هر دو طرفین قرارداد از تعهداتشان نسبت به هم مطلع باشند. برای تنظیم قرارداد اجاره مطب به موارد و نکات اشاره شده در متن توجه کرده و حتما اطلاعات مورد نیاز را به درستی در آن درج نمایید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در این زمینه هم میتوانید با کارشناسان آسان کار تماس حاصل فرمایید.

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها