آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

دلایلی که منجر به شکایت از کارفرما و تعلیق قرارداد کاری می شود

2/لایک

تعلیق قرارداد کار به دلیل شکایت از کارفرما

تعلیق قرارداد کار به دلیل شکایت از کارفرما یکی از مشکلاتی است که منجر به وقفه ای در کار می شود و ممکن است این وقفه آسیب هایی به طرفین برساند حال ممکن است این ضرر به کارگر تحمیل شود و یا کارفرما که همه این موارد پس از بررسی های مکرر در مراجع قانونی مشخص می شود.

شکایت از کارفرما به عنوان یکی از مهمترین علل تعلیق قرارداد کار شناخته شده است که ممکن است خیلی ها با آن مواجه شده باشند زیرا در هر سازمانی ممکن است طرفین (کارگر و کارفرما) بر سر مسائل مختلفی با مشکل مواجه شوند و نتوانند به ادامه همکاری بپردازند در این صورت شکایتی صورت می گیرد که تعلیق قرارداد کار را به همراه دارد.

در ادامه این مقاله با تعلیق قرارداد کار به خاطر شکایت از کارفرما آشنا می شوید تا در هنگام بروز مشکل با آگاهی کامل نسبت به این مبحث اقداماتی انجام دهید.

تعلیق قرارداد کار به چه معناست؟

در ابتدا به این موضوع می پردازیم که اصلا تعلیق قرارداد کار به چه معناست؟ زمانی که وقفه ای در کار ایجاد می شود که این وقفه تحت تاثیر مسائل خاصی همچون شکایت از کارفرما است را تعلیق قرارداد کار می گویند این تعلیق به صورت موقت است و پس از رفع تعلیق قرارداد کار طرفین می توانند با توافق یکدیگر به ادامه کار خود بپردازند.

زمانی که یک مشکل بین کارگر و کارفرما پیش می آید و نمی توانند این مشکل را پس از گفت و گو های مکرر حل کنند کار به شکایت کشیده می شود مثلا حق و حقوق کارگر در زمان مناسب خود پرداخت نمی شود و کارگر اقدام به ثبت شکایت از کارفرما می کند در این زمان تعلیق قرارداد کار صورت می گیرد.

در هنگام بروز مشکل و پس از شکایت از کارفرما و صدور حکم می توان مانع را از سر راه برداشت و به ادامه کار پرداخت که این موضوع پس از حل مشکل و توافق طرفین صورت می گیرد اما در شرایطی ممکن است لج و لجبازی هایی رخ دهد و طرفین نخواهند به ادامه کار بپردازند؛ در حالت کلی تا زمانی که قرارداد فسخ نشده کارگر حق ادامه دادن به کار خود را دارد.

دلایل شکایت از کارفرما که ممکن است منجر به تعلیق قرارداد کار شود

شکایت از کارفرما به دلایل مختلفی صورت می گیرد که هر یک از این موارد ممکن است وقفه ای در کار ایجاد کند و به اصطلاح تعلیق قرارداد کار دیده شود.

کارگر به عنوان یک شخص حقیقی زمانی که در سازمانی مشغول به کار است برای او حقوق و مزایایی در نظر گرفته می شود که طبق قانون کار، کارفرما موظف است این حقوق را در زمان مقرر پرداخت نماید اما اگر پرداختی ها در زمان خود صورت نگیرد کارگر با توجه به مستندات موجود می تواند اقدام به شکایت از کارفرما کند. در رابطه با شکایت از کارفرما بابت اخراج نیز به همین صورت است. در واقع اگر کارگری قصد شکایت از کارفرما بابت اخراج را داشته باشد، باید دادخواست و شکواییه خود را ظرف یک ماه به مراجع صالح رسیدگی کننده در اداره کار ارائه نماید.

بیمه مورد دیگری است که بسیاری از شکایت ها را به خود اختصاص داده است به این صورت که طبق قانون کار کارفرما موظف است کارگر را بیمه کند اما گاها پیش می آید که کارفرما از انجام این کار سرپیچی می کند و منجر به مشکلاتی همچون شکایت کارگر از کارفرما می شود. یکی دیگر از موارد شکایت از کرفرما بابت مرخصی است.

بنابراین دلایل و مشکلاتی که منجر به شکایت از کارفرما می شود و تعلیق کار صورت میگیرد بسیار است که آگاهی از آنها به شما در جلوگیری از بروز مشکلاتی جدی کمک ویژه ای می کند.

آثار تعلیق قرارداد کار به دلیل شکایت از کارفرما

آثار تعلیق قرارداد کار به دلیل شکایت از کارفرما

زمانی که مشکلاتی بروز می دهد و کارگر برای گرفتن حق و حقوق خود مجبور به شکایت از کارفرما می شود و در حالت تعلیق قرارداد کار قرار میگیرد در این زمان ممکن است کارگر نگران موضوعاتی همچون حقوق و بیمه خود یا سابقه کار باشد به همین خاطر ما در ادامه به برخی از آثار تعلیق قرارداد کار اشاره کرده ایم که مطالعه آن شما را از بابت مزد و سابقه کاری آگاه تر می کند.

وضعیت دریافت حقوق کارگر

زمانی که مشکلاتی رخ می دهد و کارگر از کارفرما شکایت می کند کار به حالت تعلیق در می آید در این زمان یکی از مهمترین دغدغه های کارگر حقوق او است و خیلی از کارگر ها به خاطر ترس و نگرانی حق و حقوق خود پس از شکایت به سمت آن نمی روند زیرا آگاهی کامل از این مبحث ندارند.

گفتنی است زمانی که کارگر از کارفرما شکایت می کند و مستنداتی قانونی در اختیار دارد که می تواند کارفرما را محکوم کند دیگر نباید نگران حق و حقوق خود باشد زیرا با صدور حکم و محکوم شدن کارفرما تمامی حق و حقوق کارگر حتی بیشتر از مبلغ تعیین شده پرداخت می شود و دیگر نیاز به هیچگونه نگرانی نیست.

سابقه کار در زمان تعلیق قرارداد

سابقه کار از دیگر مسائلی است که کارگران به آن می اندیشند و در زمان تعلیق قرارداد کار به دلیل شکایت از کارفرما حتی خیلی از افراد نمی دانند که سابقه کار آنها چه می شود.

سابقه کار در زمان تعلیق قرارداد کار محاسبه نمی شود یعنی در این زمان کارگر هیچ سابقه کاری ندارد و فقط با محکومیت کارفرما می تواند حق و حقوق خود را دریافت کند.

اما یک سری استثنا وجود دارد که منجر به احتساب مدت تعلیق در سابقه کار می شود؛ مثلا مدت خدمت نظام وظیفه یکی از این موارد است.

کدام مرجع به شکایت از کارفرما رسیدگی می کند؟

کدام مرجع به شکایت از کارفرما رسیدگی می کند؟

زمانی که شکایت از کارفرما به دلایل مختلفی صورت می گیرد و کارگر با توجه به مستندات موجود اقدام به شکایت می کند باید این رسیدگی را به مرجع قانونی آن بسپارد تا همه چیز به صورت قانونی صورت گیرد.

اداره کار مسئول رسیدگی به حل و فصل اختلافات و درگیری های بین کارگر و کارفرما است و به عنوان مرجع اصلی و قانونی شناخته شده برای این امور است.

طبق قانون کار هیات تشخیص و حل اختلاف مسئول رسیدگی به مشکلات و شکایت از کارفرما است، شکایت از کارفرما در ابتدا در هیات تشخیص مورد بررسی هایی قرار می گیرد و سپس این شکایت به مرجع حل اختلاف می رسد تا رسیدگی های نهایی بر روی آن انجام شود و سپس حکم صادر گردد.

بنابراین به طور کلی اداره کار مسئول رسیدگی به شکایت هایی این چنین است و اگر شما به عنوان یک کارگر قصد شکایت از کارفرمای خود را داشته باشید باید بدانید که این شکایت در اداره کار مورد بررسی قرار می گیرد.

جمع بندی

شکایت از کارفرما به دلایل مختلفی صورت می گیرد و به خاطر قدرتی که کارفرما دارد خیلی از کارگرها ترس از شکایت دارند اما اگر اطلاعات کاملی از آن کسب کنید با خیالی آسوده می توانید حق و حقوق خود را بدون هیچگونه نگرانی دریافت کنید.

در هنگام بروز مشکل و شکایت از کارفرما ممکن است کار به حالت تعلیق در بیاید و وقفه ای در آن ایجاد شود در این هنگام بسیاری از کارگران نگران حقوق خود هستند اما باید بدانند که اگر کارفرما محکوم شود می توانند تمامی حق و حقوق خود را به صورت یکجا و کامل دریافت کنند.

بنابراین تعلیق قرارداد کار به دلیل شکایت از کارفرما یکی از مشکلاتی است که خیلی ها با آن دسته و پنجه نرم می کنند و ممکن است نگران آن باشند اما با آگاهی از آن می توانید از پس تمامی درگیری ها بر بیایید.

جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها