آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

امروز حق مشاوره بده تا فردا حق الوکاله ندی

1/لایک

امروز حق مشاوره بده تا فردا حق وکاله ندی

امروزه یکی از معضلات و مشکلات حقوقی جامعه، به کارفرمایان و کارگران اختصاص دارد. گاهی اوقات به دلایل متعددی میان این افراد اختلاف و مشکلاتی به وجود می‌آید که برای حل آنها بهتر است به طور قانونی اقدام شود. بر این اساس این دسته از افراد می‌توانند با استفاده از خدمات مشاوره کار، اقدام به حل مشکل خود نمایند. بهره‌گیری از خدمات مشاوره باعث می‌شود تا بعدها نیازی به اخذ وکیل و پرداخت حق‌الوکاله بالا برای آن نباشد. در ادامه به شرایط مشاوره کار و مزایای آن خواهیم پرداخت.

روابط کارگر و کارفرما در قانون کار

پیش از هر چیز بهتر است بدانید افرادی که در محیط کاری تنها برای خودشان کار می‌کنند و صاحب خدمات خاصی برای خود هستند، مشمول قانون کار نیستند. در واقع بیشترین بحث موجود در قانون کار مختص به دو دسته کارگران و کارفرمایان است. حال از آنجایی که از میان این دو، کارگران در جایگاه ضعیف‌تری قرار دارند، قانون کار از آنها حمایت بیشتری می‌کند. برای همین در رابطه با روابط میان کارگر و کارفرما در ماده 2 قانون کار اینطور آمده است: کارگر کسی است که به امر دیگری، در مقابل دریافت مزد برای او کار می‌کند و فرقی هم نمی‌کند که این فرد چه فعالیتی را انجام می‌دهد. حتی یک پزشک یا یک مهندس یا استاد دانشگاه هم ممکن است تحت پوشش این قانون به عنوان کارگر قرار بگیرد.

روش‌های اثبات رابطه کارگری و کارفرمایی

 

روش‌های اثبات رابطه کارگری و کارفرمایی

 

برای اینکه بتوان رابطه کارگر و کارفرمایی را اثبات کرد، باید از مدارک قابل قبولی برخوردار بود. مهمترین مدرک برای این کار، بیمه و قرارداد کاری است. این دو برای اثبات رابطه کارگری و کارفرمایی بسیار مهم هستند و با وجود آنها به راحتی میتوان این قضیه را اثبات کرد. حال اگر این مدارک وجود نداشته باشند، از طریق راه‌های دیگر نیز میتوان برای اثبات آن اقدام کرد:

  • در صورتی که شخص کارفرما به وجود این رابطه اقرار کرده و مدرکی چون واریز پول یا هر چیز دیگری که نشانگر این رابطه کاری است را ارائه نماید، مرجع رسیدگی اقرار کارفرما را قبول می‌نماید.
  • مورد بعدی واریزی‌های ماهیانه است که از سوی کارفرما برای کارگر به عنوان حقوق ماهانه پرداخت می‌شده است. حال موردی که وجود دارد این است که واریزی باید از حساب کارفرما به شخص کارگر باشد. بر این اساس بهتر است شماره حساب کارگر در قرارداد ذکر شود تا حقوق به همان حساب واریز شود. در این میان نیز بهتر است پرداخت نقدی صورت نگیرد؛ چرا که در این شرایط هیچ سند و پرینتی وجود ندارد. اما در پرداخت‌های بانکی میتوان از پرینت حساب استفاده کرده و از طریق واریزی‌های موجود، رابطه میان کارگر و کارفرما را اثبات کرد.

چه زمانی به مشاوره حقوقی کار یا مشاوره قانون کار نیاز است؟

 

چه زمانی به مشاوره حقوقی کار یا مشاوره قانون کار نیاز است؟

 

حال که با روش اثبات رابطه کارگری و کارفرمایی آشنا شدید، بهتر است به بهترین زمان برای استفاده از خدمات مشاوره کاری بپردازیم. معمولا زمانی که کارگر در یکی از شرایط زیر قرار می‌گیرد و قصد شکایت از او دارد، بهترین زمان برای استفاده از مشاوره حقوقی کار است.

  • شکایت از کارفرما بابت حقوق

یکی از موارد مهمی که در قراردادهای کاری باید درج شود، میزان حقوق دریافتی کارگر است. این حقوق باید به صورت دقیق و در موعدهای مقرر به حساب کارگر واریز شود. همچنین حقوق تعیین شده نباید از میزان پایه حقوق کمتر باشد. حال اگر حقوق پایین‌تر از مبلغ تعیین شده توسط شورای عالی کار باشد و یا کارفرما در پرداخت حقوق اهمال کاری کرده و آن را به موقع پرداخت ننماید، کارگر می‌تواند از او شکایت نماید. در این شرایط بهتر است برای اطلاع از نحوه شکایت از کارفرما بابت حقوق، از خدمات مشاوره کاری استفاده شود.

  • شکایت از کارفرما بابت عدم پرداخت مزایای کاری

مزایای کاری، شامل مواردی چون بن کارگری و حق مسکن می‌شود که این هزینه‌ها طبق قانون کار مشخص می‌گردند. پرداخت بن و حق مسکن جزو وظایف کارفرما است و از حقوق مهم کارگر به حساب می‌آید. حال اگر کارفرما از انجام این وظیفه خودداری کرده و یا آن را به طور کامل پرداخت ننماید، کارگر می‌تواند با کمک مشاوره کاری اقدام به شکایت از او نماید.

  • شکایت از کارفرما بابت بیمه

یکی از شکایت‌های معمول و رایج از کارفرمایان، بابت بیمه نکردن کارگر است. بیمه از حقوق اصلی کارگران محسوب می‌شود و کارفرما باید در روز اول کاری، کارگر یا کارمند خود را بیمه نماید. بر این اساس کارفرما حق ندارد به خاطر آزمایشی بودن کارگر از پرداخت حق بیمه او خودداری کند. و یا حق بیمه را به کارگر پرداخت کرده و از بیمه کردن او خودداری نماید. برای همین اگر شما هم در این رابطه با کارفرمای خود به مشکل خورده‌اید، می‌توانید اقدام به طرح شکایت از او به خاطر بیمه کنید. لازم به اشاره است که بیمه شدن کارگر نه تنها برای خود او، بلکه برای کارفرما نیز مزیت دارد. چرا که اگر رابطه کاری کارگر و کارفرما اثبات شود، کارفرما باید به خاطر عدم بیمه کردن کارگر جریمه پرداخت نماید. همچنین اگر برای کارگر مشکلی در محیط کار رخ دهد، کارفرما باید شخصا تمام خسارات وارد شده به کارگر را پرداخت نماید.

  • شکایت از کارفرما بابت عدم پرداخت سنوات و عیدی

 

شکایت از کارفرما بابت عدم پرداخت سنوات و عیدی

 

از دیگر حق و حقوق کارگران، سنوات و عیدی است. حق سنوات یا سنوات آخر خدمت، به طور سالانه یا در پایان قرارداد کاری محاسبه شده و به فرد پرداخت می‌شود. مقدار سنوات برای هر یک سال سابقه کاری، معادل یک ماه پایه حقوق فرد است. در صورتی هم که مدت کارکرد کارگر کمتر از یک سال باشد، حق سنوات طبق ماه‌های کارکرد او محاسبه و پرداخت می‌شود. عیدی کارگر نیز از دیگر حقوقی است که باید در پایان سال به فرد پرداخت شود. مبلغ عیدی دو برابر پایه حقوق کارگر در همان سال است و نباید از این میزان کمتر باشد. حال اگر کارفرما در پرداخت یکی از این موارد یعنی عیدی یا سنوات سهل انگاری کرده و آن را به طور کامل پرداخت ننماید، کارگر می‌تواند از او شکایت کند.

در صورتی که در یکی از این شرایط قرار دارید و قصد شکایت از کارفرمای خود دارید، بهتر است در ابتدا از مشاوره حقوقی کاری بهره‌مند شوید و سپس اقدام به شکایت نمایید. در مشاوره کاری، تمام مدارک و مستندات موجود به خوبی بررسی شده و نحوه شکایت از کارفرما به شما ارائه می‌شود. پس از آن می‌توانید برای این کار اقدام کنید و خیلی سریع نتیجه دلخواه خود را دریافت نمایید. استفاده از خدمات مشاوره حقوقی کار، باعث می‌شود تا بعدا نیازی به اخذ وکیل و پرداخت حق الوکاله بالا نداشته باشید و از این طریق در هزینه‌های خود صرفه‌جویی نمایید.

مزایای استفاده از خدمات مشاوره کاری بدون اخذ وکیل

همانطور که می‌دانید مباحث حقوقی شامل پیچیدگی‌ها و قانون‌های خاصی بوده که بسیاری از افراد از آنها بی‌اطلاع هستند. از طرفی برخی از این قوانین بروز شده و مورد اصلاح قرار می‌گیرند. برای همین افرادی که در حوزه قوانین کاری هیچ تخصصی ندارند، بیشتر در معرض آسیب‌های کاری قرار می‌گیرند. حال اگر به جای اقدامات خودسرانه اقدام به مشاوره کاری پیش از هر عملی کرد، از بسیاری از ضررها و آسیب‌ها جلوگیری می‌شود. در واقع مهمترین مزیت مشاوره حقوقی کاری این است که فرد با علم و آگاهی بیشتری در این مسیر قدم برمی‌دارد و از بروز مسائل و مشکلات دیگر جلوگیری می‌نماید. به عنوان مثال اگر از خدمات مشاوره کاری استفاده کنید، در آینده نزدیک نیازی به اخذ وکیل کاری ندارید و می‌توانید با این کار در هزینه‌های خود صرفه‌جویی زیادی نمایید.

جمع بندی

اگر در یک رابطه کارگر و کارفرمایی هستید و از شخص مقابل خود بنا به دلایل متعدد قصد شکایت دارید، بهتر است در ابتدا با یک مشاور حقوقی کاری صحبت نمایید. استفاده از خدمات مشاوره کاری باعث می‌شود تا از قوانین کاری موجود آگاهی پیدا کرده و بتوانید بهترین تصمیم را برای خود بگیرید. همچنین استفاده از این خدمات موجب می‌شود تا بعدا نیازی به گرفتن وکیل کاری و پرداخت حق وکاله به او را نداشته باشید و در هزینه‌های خود صرفه‌جویی نمایید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر مقالات موجود در سایت را مطالعه فرمایید.

جهت مشاوره با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

 

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها