آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد ساعتی و تمام وقت چه تفاوتی با هم دارند؟

0/لایک

تفاوت قرارداد ساعتی و تمام وقت

آگاهی از تفاوت قرارداد ساعتی و تمام وقت برای همه ی کارگران الزامی است بنابراین برای آشنایی هر چه بیشتر تا پایان این مقاله همراه ما باشید زیرا ما شما را با قرارداد ساعتی و قرارداد تمام وقت آشنا می کنیم تا هنگام تنظیم این قراردادها با آگاهی کامل اقدام کنید.

وقتی صحبت از تفاوت قرارداد ساعتی و تمام وقت می شود اکثرا افراد به ساعات کاری توجه می کنند. طبق قانون مشاغل تمام وقت روزانه 8 ساعت حق کار دارند ولی در مشاغل ساعتی پاره وقت، ساعات کار مطابق با نیاز کارفرما و توان کارگر تعیین می شود بنابراین این عمده ترین تفاوت قرارداد ساعتی و تمام وقت است اما تنها تفاوت این دو قرارداد محسوب نمی شود.

اینکه کدام یک از قراردادها مناسب افراد است بستگی به نوع کار و مدت زمان انجام آن دارد که کارفرما با توجه به تمامی مسائل بهترین نوع قرارداد را انتخاب کرده و اقدام به انعقاد قرارداد با دیگر کارگران می کند. توجه کنید که قرارداد کار تعیین کننده رابطه بین کارگر و کارفرما و سندی برای حل مشکلات است بنابراین از تنظیم و انعقاد قرارداد هیچگاه صرفه نظر نکنید.

قرارداد ساعتی چیست؟

زمانی که اشتغال در یک مجموعه یا در یک حوزه به صورت ساعتی باشد و پرداخت مزد نیز به صورت ساعتی محاسبه شود به آن قرارداد ساعتی می گویند که این قرارداد مشمول بیمه، عیدی و سنوات در برخی مواقع می شود و کارفرما موظف است مطابق با قوانین کار تمامی حق و حقوق کارگر را به موقع پرداخت نماید.

درسته که قرارداد ساعتی به صورت موقت تنظیم می شود اما قرارداد ساعتی با بیمه است یعنی کارگرانی که این نوع قرارداد را در اختیار دارند شامل بیمه تامین اجتماعی نیز می شوند و کارفرما موظف است مطابق با قانون کار تمامی کارگرها را بیمه کند و حق بیمه را پرداخت نمایند.

یکی از بهترین ویژگی های قرارداد ساعتی این است که می توان پس از پایان این قرارداد آن را به قرارداد تمام وقت تبدیل کرد که این بستگی به نیاز کارگاه به کارگر و نظر کارفرما دارد. اگر کارگر نسبت به وظایف محوله شده بهترین عملکرد را داشته باشد کارفرما در صورت نیاز می تواند نوع قرارداد او را تغییر داده و به قرارداد کار تمام وقت تبدیل کند.

مزایای تنظیم قرارداد ساعتی

قرارداد ساعتی مزایای بسیار عالی دارد که افراد با تنظیم این نوع قرارداد می توانند از مزایای آن بهره مند شوند. یکی از بهترین مزایای قرارداد ساعتی این است که کارگر می تواند با صحبت و هماهنگی با کارفرما تایم بیشتری را کار کند و در مقابل حقوق و مزایای بیشتری هم دریافت کند.

از دیگر مزایای قرارداد ساعتی می توانیم به این مورد اشاره کنیم که کارگر می تواند هم زمان در چند شرکت مشغول به کار باشد و دیگر محدود به یک شرکت نیست زیرا ساعات کاری او در یک بازه زمانی مشخص است و می تواند تایم های خالی را به شرکت های دیگر اختصاص دهد.

قرارداد کار تمام وقت چیست؟

قرارداد کار تمام وقت چیست؟

در کنار قرارداد ساعتی باید به قرارداد تمام وقت نیز توجه نمود زیرا این نوع قرارداد هم بسیار پرتقاضا است. کارفرما با توجه شرایط و مقررات و حتی نیاز کارگاه اقدام به تنظیم این نوع قرارداد می کند. مطابق با قرارداد کار تمام وقت کارگر موظف است مطابق با ساعات تعیین شده در قرارداد اقدام به فعالیت کرده و با توجه به زمان فعالیت حقوق و مزایای او تعیین می شود.

مطابق با قانون کار و مقررات موجود یک کارگر در طول شبانه روز فقط 8 ساعت می تواند اقدام به کار کند و اگر فعالیت او در کارگاه از زمان تعیین شده تجاوز کند به او حق اضافه کاری تعلق می گیرد و کارفرما باید مطابق با قانون این اضافه کاری را محاسبه کرده و حقوق و مزایای کارگر را پرداخت نماید.

در هنگام تنظیم قرارداد تمام وقت باید به مواردی همچون مدت قرارداد، مبلغ حقوق و دستمزد، شرایط مرخصی، شرح وظایف شغلی، محل انجام کار، قوانین محیط کار، حق بیمه، شرایط تسویه حساب و… پرداخته شود و طرفین با آگاهی کامل از این موارد اقدام به امضای قرارداد کنند.

مزایای تنظیم قرارداد کار تمام وقت

مزایای تنظیم قرارداد کار تمام وقت

کسانی که اقدام به تنظیم قرارداد کار تمام وقت می کنند از پاداش و سنوات و مرخصی با حقوق بهره مند می شوند. شاید در قرارداد ساعتی این موارد خیلی به چشم نیاید اما در قرارداد تمام وقت به این مسائل بیشتر اهمیت داده می شود.

افرادی که اقدام به تنظیم قرارداد کار تمام وقت می کنند ارتقای شغلی آنها قابل پیشبینی تر است و پیشرفت شغلی آنها ساده تر می شود که این موارد به عنوان بهترین مزیت قرارداد کار تمام وقت شناخته شده است.

تفاوت قرارداد ساعتی و قرارداد تمام وقت

تا اینجا با قرارداد ساعتی و قرارداد تمام وقت آشنا شده اید و می دانید که تفاوت عمده این دو قرارداد در ساعات فعالیت کارگر است اما نباید فقط به این تفاوت اکتفا کرد زیرا این قراردادهای پرتقاضا و رایج تفاوت های دیگری هم دارند که شاید خیلی به چشم نیاید اما آگاهی از آنها برای همه ی کارگران الزامی است.

حق بیمه در قرارداد ساعتی و قرارداد تمام وقت

حق بیمه هم در قرارداد ساعتی و هم در قرارداد تمام وقت باید لحاظ شود. مطابق قانون به هر 8 ساعت کار یک روز بیمه تعلق می گیرد بنابراین فرقی نمی کند که چه نوع قراردادی در اختیار دارید برای هر 8 ساعت فعالیت شما در یک حوزه خاص یک روز بیمه تعلق می گیرد.

میزان حقوق در مشاغل ساعتی و تمام وقت

میزان حق و حقوق برای مشاغل تمام وقت در قرارداد آنها ذکر می شود و برای مشاغل ساعتی با توجه به توافق طرفین صورت میگیرد اما در حالت کلی برای پرداخت حقوق ساعتی کارگر باید مزد روزانه تقسیم بر ساعت کاری قانونی شود تا میزان کار و حقوق به صورت دقیق محاسبه شود. اما این مبلغ می تواند با موافقت کارفرما به مقدار بیشتری پرداخت شود.

نحوه پرداخت سنوات در قرارداد ساعتی و قرارداد تمام وقت

سنوات یکی دیگر از حقوق قانونی است که به کارگران تعلق می گیرد و کارفرما موظف است مطابق قانون کار آن را پرداخت نماید. برای محاسبه سنوات باید میانگین مجموع دریافتی فرد در 90 روز اخیر را حساب کرد.

اضافه کاری، از جمله تفاوت قرارداد ساعتی و تمام وقت

محاسبه اضافه کاری مطابق با آنچه که در قرارداد ذکر شده است صورت میگیرد؛ به عنوان مثال اگر در قرارداد ذکر شود که کارگر در هفته 20 ساعت باید کار کند اگر میزان فعالیت او در کارگاه از این تایم پیشی بگیرد باید برای او حق اضافه کاری لحاظ شود.

نحوه پرداخت عیدی، از دیگر تفاوت قرارداد ساعتی و قرارداد تمام وقت

عیدی برای مشاغل تمام وقت مشخص است اما برای مشاغل ساعتی متفاوت است و مبلغ عیدی با توجه به میزان کارکرد کارگر تعیین می شود.

مقدار مرخصی در قرارداد کار تمام وقت و قرارداد ساعتی

در اغلب اوقات به کارگری که دارای قرارداد ساعتی است حق مرخصی داده نمی شود و این از مهمترین تفاوت های قرارداد ساعتی و تمام وقت است اما اگر کارگر بتواند حق مرخصی را دریافت نماید این مرخصی بدون مزد خواهد بود.

جمع بندی

قرارداد ساعتی و قرارداد کار تمام وقت هر دو از قراردادهای رسمی و قانونی محسوب می شوند که با توجه به شرایط کارگاه بهترین نوع آن تنظیم می شود. به عنوان یک کارفرما یا کارگر ضروری است که تفاوت های این دو قرارداد را به خوبی بشناسید تا هنگام عقد قرارداد با مشکل مواجه نشوید.

جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها