آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

سابقه بیمه با سابقه کار چه تفاوتی دارد؟

0/لایک

سابقه بیمه با سابقه کار چه تفاوتی دارد؟

در قانون کار و روابط بین کارگر و کارفرما، موارد و اصطلاحات زیادی وجود دارد که برخی ممکن است آنها را یکی در نظر بگیرند. از جمله این موارد میتوان به سابقه بیمه و سابقه کار اشاره کرد که برخی افراد از آنها به درستی اطلاعی ندارند و حتی ممکن است آنها را اشتباه بگیرند. برای همین اطلاع از تفاوت سابقه بیمه و سابقه کار تامین اجتماعی بسیار مهم است و باید دانست که هر یک از این موارد چه نقشی در مستمری بازنشستگی و یا سن بازنشستگی دارد. در ادامه مطلب به بررسی تفاوت سابقه کار و سابقه بیمه تامین اجتماعی پرداخته و با نحوه اطلاع از هر یک از آنها آشنا خواهیم شد.

بیمه کاری و انواع آن

قبل از مطرح کردن تفاوت سابقه بیمه و سابقه کار، بهتر است با بیمه کاری کمی آشنا شویم. بیمه انواع مختلفی دارد و به طور کلی نوعی پوشش است که خسارت‌های جانی و مالی وارد شده به افراد را جبران می‌کند و میتوان به انواعی از آن چون موارد زیر اشاره کرد:

  • بیمه اجباری تامین اجتماعی
  • بیمه اختیاری کارگران
  • بیمه مشاغل آزاد
  • بیمه شخص ثالث
  • بیمه بدنه خودرو
  • بیمه آتش سوزی
  • و غیره

هر یک از بیمه‌های اشاره شده، برای موارد خاصی هستند و خسارت‌های متفاوتی را پوشش می‌دهند. با این حال چیزی که برای ما در این مطلب اهمیت دارد و قرار است به آن بپردازیم، بیمه تامین اجتماعی است. در رابطه با تعریف بیمه تامین اجتماعی هم میتوان گفت که سازمان تامین اجتماعی وظیفه دارد تا نیروهای کار و افرادی که حقوق خود را از کارفرما دریافت می‌کنند، تحت پوشش قرار دهد. در حال حاضر بیش از 40 میلیون نفر در کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند که با واریز حق بیمه ماهیانه،  منابع مالی سازمان تامین می‌شود. پس افرادی که مشمول قانون کار هستند و حق بیمه‌شان به صورت اجباری و یا اختیاری واریز می‌گردد، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند.

همچنین بخوانید  حداقل حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

سابقه کار به چه معناست؟

 

سابقه کار به چه معناست؟

 

در رابطه با تعریف سابقه کار میتوان به تعداد سال‌هایی که هر فردی در حوزه کاری مشغول به کار بوده است اشاره کرد. در واقع افراد از آن زمانی که وارد دنیای کار می‌شوند و به کسب درآمد می‌پردازند، سابقه کار برایشان محاسبه می‌شود. سابقه کاری در هر فردی متفاوت است و بستگی به سنی دارد که او مشغول به کار شده است. برای مثال ممکن است فردی از سن 18 سالگی وارد بازار کار شود و تا سن 30 سالگی از 12 سال سابقه کار برخوردار شود. و یا فردی پس از گذراندن تحصیلات دانشگاهی و از سن 22 سالگی وارد کار شود و تا سن 30 سالگی به سابقه کاری 8 سال برسد. برای همین بسته به اینکه افراد از چه سنی به کار در شرکت یا هر مجموعه دیگری مشغول شوند، از سابقه کار متفاوتی هم برخوردار هستند.

حال چیزی که در رابطه با سابقه کار اهمیت دارد و اغلب در مصاحبه‌های استخدامی راجع به آن صحبت می‌شود، تناسب کارهای فرد با شغل مورد نظر است. برای مثال اگر شما از دوران دانشجویی وارد حرفه‌های مختلفی چون کار در رستوران، ترجمه و غیره شده باشید و بعد از فارغ التحصیلی به سراغ کار در یک شرکت طراحی سایت بروید، سابقه کارهای قبلی شما برای این حوزه در نظر گرفته نمی‌شود و تاثیری هم ندارد. چرا که شما هیچ سابقه و تجربه‌ای در این حیطه ندارید. اما اگر بخواهید به ادامه کار مترجمی بپردازید، سالهایی را که به این کار پرداخته‌اید میتوانید به عنوان سابقه کار خود در نظر بگیرید. پس در سابقه کار چیزی که بیشترین اهمیت را دارد، دستاورد در آن حوزه مشخص است. از این رو زمانی که قصد استخدام در یک مجموعه را داشته باشید، باید به سابقه کار مورد نظر در آن حوزه توجه نمایید؛ نه صرفا سابقه کاری در تمام حوزه‌ها.

سابقه بیمه چیست؟

سابقه بیمه چیست؟

 

حال که با مفهوم سابقه کار آشنا شدیم، بهتر است به سراغ سابقه بیمه برویم. همانطور که میتوان حدس زد، سابقه بیمه به مدت زمانی اشاره دارد که فرد به سازمان تامین اجتماعی حق بیمه خود را پرداخت کرده باشد. حق بیمه مبلغی است که باید به طور ماهیانه به صورت اجباری توسط کارفرما و یا به صورت اختیاری توسط خود شخص به سازمان پرداخت شود. در واقع نوع بیمه در اینجا فرقی ندارد و تنها به ماه‌های پرداخت شده بستگی دارد. فرض کنید شما از سن 18 سالگی وارد بازار کار شدید و شخص کارفرما برایتان پرداخت حق بیمه را انجام داده است. در صورت کار مداوم و با فرض قطع نشدن پرداخت حق بیمه، شما در سن 30 سالگی از 12 سال سابقه بیمه برخوردار خواهید بود. مقدار سابقه بیمه برای رسیدن به سن بازنشستگی بسیار مهم است و باید مورد توجه افراد قرار داشته باشد.

همچنین بخوانید  مدیریت منابع انسانی در کسب و کار

خوب است همینجا اشاره شود که پرداخت حق بیمه اجباری، اختیاری و یا مشاغل آزاد به عنوان سابقه بیمه در نظر گرفته می‌شود. پس اینکه چه نوع بیمه‌ای برای سابقه مهم است، اهمیتی ندارد و تنها پرداخت حق بیمه به طور ماهیانه مهم است. اگر شما خودتان را تحت پوشش بیمه کار تامین اجتماعی قرار داده باشید، تمام سال‌هایی که حق بیمه را پرداخت نمایید به عنوان سابقه بیمه کار برایتان در نظر گرفته می‌شود. سابقه بیمه میتواند شامل چند سال پرداخت حق بیمه اختیاری و چند سال پرداخت حق بیمه اجباری توسط کارفرما باشد. تمام این موارد به عنوان سابقه بیمه برای رسیدن به سن بازنشستگی در نظر گرفته می‌شوند.

سابقه کار مهمتر است یا سابقه بیمه؟

برای بسیاری از افراد سوال است که کدام یک از این سوابق مهمتر هستند؟ سابقه کاری و یا سابقه بیمه؟ در این رابطه باید گفت هر دوی این موارد مهم هستند و اگر بتوانید اختلاف بین سابقه کاری و سابقه بیمه خود را کم کنید، خیلی بهتر است. این یعنی سعی کنید از همان سال ورود به دنیای کسب و کار، به پرداخت حق بیمه برای خود بپردازید تا بتوانید زودتر از مزایای دوران بازنشستگی برخوردار شوید. پس اگر بازنشستگی برایتان مهم است و به فکر بازنشستگی به موقع و برخورداری از مزایای بیمه تامین اجتماعی هستید، بهتر است به سابقه بیمه توجه بیشتری داشته باشید. از طرفی افرادی که هم قصد مهاجرت دارند، سابقه بیمه برایشان یک سند معتبر جهت مشغولیت به شغل مورد نظر در ایران است. بنابراین هر دوی این سوابق مهم هستند و مزایای خاص خود را دارند.

همچنین بخوانید  بیمه اختیاری و اجباری تامین اجتماعی چه تفاوتی با هم دارند؟

بررسی تفاوت‌های سابقه کار و سابقه بیمه

 

بررسی تفاوت‌های سابقه کار و سابقه بیمه

 

حال که با هر یک از این سوابق به طور جداگانه آشنا شدیم، بهتر است به سراغ تفاوت‌های آنها برویم.

  • در بسیاری از مواقع افراد از سابقه کار بیشتری نسبت به سابقه بیمه برخوردار هستند. چرا که ممکن است برخی در ابتدا به عنوان کارآموز به کار بپردازند و یا در شرکتی بدون در نظر گرفتن حق بیمه مشغول به کار شوند. از این رو معمولا افراد از سابقه کاری بیشتری برخوردار هستند.
  • افرادی که قصد دارند در شرکت‌های مختلفی اعم از شرکت‌های خصوصی مشغول به کار شوند، باید سابقه کاری مرتبط زیادی داشته باشند. در شرکت‌های دولتی معمولا سابقه کار رسمی را با سابقه بیمه مرتبط در حوزه درخواستی در نظر می‌گیرند.
  • برای رسیدن به سابقه بیمه بیشتر و رسیدن به سن بازنشستگی به موقع، باید به پرداخت حق بیمه توجه شود. در واقع در این مسئله سابقه بیمه مهمتر است و باید مورد توجه افراد باشد.
  • سابقه کاری با بازنشستگی مرتبط است و فرد با داشتن 30 سال سابقه بیمه میتواند خود را بازنشست نماید و از مستمری بازنشستگی برخوردار شود.

جمع بندی

در این مطلب با تفاوت سابقه کار و سابقه بیمه تامین اجتماعی آشنا شدیم. همانطور که اشاره شد، سابقه کار به سال‌هایی که فرد به شغل خاصی مشغول بوده است اشاره دارد. در این سالها ممکن است فرد از بیمه برخوردار بوده و یا نبوده باشد. حال سابقه بیمه به تعداد ماه‌ها و سالهایی اشاره دارد که از سمت شرکت و یا از طریق خود فرد پرداخت حق بیمه صورت گرفته باشد. مهمترین اهمیت سابقه بیمه این است که منجر به رسیدن زودتر به دوران بازنشستگی می‌شود.

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها