آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد شراکت در تولید به چه معناست؟

0/لایک

قرارداد شراکت در تولید چیست؟

قرارداد شراکت در تولید یا قرارداد مشارکت در تولید، از انواع قراردادهایی است که در بین فعالان اقتصادی و افرادی که قرار است به صورت مشارکتی به کار بپردازند منعقد می‌شود. این قراردادها اغلب بین کسانی منعقد می‌شوند که یکی از طرفین از سرمایه لازم برای تولید و دیگری دارای ایده و محصول برای تولید می‌باشد. برای همین نوشتن قرارداد شراکت در تولید بسیار مهم است و باید به نکات حقوقی مهمی در این رابطه توجه شود. در ادامه به بررسی بیشتر قرارداد مشارکت در تولید پرداخته و با اهمیت و شرایط انعقاد آن آشنا خواهیم شد.

تعریف قرارداد شراکت در تولید

این روزها سرمایه داران زیادی بخشی از سرمایه خود را برای مشارکت در تولید، وارد عرصه می‌کنند. این دسته از افراد باید پیش از شروع کار و شراکت به موارد زیادی توجه داشته باشند و به گرفتن مجوزهای لازم برای شروع کسب و کار و انجام بعضی از امور مربوط به شراکت توجه نمایند. در این رابطه هم میتوان به قرارداد مشارکت در تولید اشاره کرد که باید به امضای طرفین قرارداد برسد. در واقع اگر یکی از شرکا این قرارداد را امضا نکند، به احتمال زیاد در آینده دچار مشکل شده و نمیتواند شراکت مفید و سودآوری را تجربه کند.

در رابطه با تعریف قرارداد مشارکت در تولید هم میتوان گفت زمانی که قرار است دو یا چند نفر سرمایه‌های نقدی یا غیر نقدی خود را برای شراکت در تولید بگذارند، باید به تنظیم این قرارداد بپردازند و در رابطه با آورده هر یک از طرفین و سایر اطلاعات در آن اشاره داشته باشند. قرارداد شراکت در تولید از زیر مجموعه قراردادهای مشارکت مدنی است که در ماده 10 قانون مدنی به آن اشاره شده است. قرارداد مشارکت مدنی قراردادی است که در نتیجه آن هر یک از شرکا سرمایه خود را به صورت مالی یا غیر مالی وارد شراکت می‌کنند و از طریق شراکت به سود می‌رسند. همچنین در این دسته از قراردادها به تعهدات مربوط به هر یک از طرفین اشاره می‌شود تا بعدا مشکلی در این زمینه به وجود نیاید.

امضای قرارداد شراکت در تولید پیش از آغاز شراکت

 

امضای قرارداد شراکت در تولید پیش از آغاز شراکت

 

پیش از اقدام به تولید از طریق بنگاه‌ها یا موسسات تولیدی، باید یک سری اقدامات صورت بگیرد. هدف بسیاری از افراد در رابطه با راه اندازی یک کسب و کار جدید و شراکت در تولید، رسیدن به سود و توسعه کسب و کار است. این دسته از افراد برای اینکه بتوانند به اهداف خود در این رابطه دست پیدا کنند، باید به نکات مهم حقوقی و اقدامات ناشی از آن توجه داشته باشند. در واقع افراد به عنوان سرمایه گذار باید اقداماتی چون امضای قرارداد مشارکت در تولید را مدنظر داشته باشند و پیش از اقدام به هر کاری به انجام این کار بپردازند. امضای قرارداد شراکت در تولید و گرفتن مجوزهای قانونی برای شروع شراکت، بسیار مهم است و کسب منفعت و سود از این طریق به خوبی حاصل می‌شود.

اطلاعات مهمی که در قراردادهای مشارکت در تولید باید درج شوند

  • درج مشخصات و اطلاعات طرفین

در قرارداد شراکت در تولید باید اطلاعات و مشخصات هر یک از شرکا به خوبی درج شود. از جمله این اطلاعات هم میتوان به نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، کد ملی، آدرس و شماره تلفن اشاره کرد. در صورتی که هم که افراد دارای وکیل باشند، باید اطلاعات وکیل خود را در قرارداد درج نمایند. در این شرایط باید وکالتنامه هر یک از وکلا نیز به قرارداد پیوست شود.

  • موضوع قرارداد شراکت در تولید

موضوع قرارداد از بخش‌های مهم در هر قراردادی است که باید به طور واضح و مشخص به آن اشاره شود. در رابطه با قرارداد مشارکت در تولید هم به همین شکل است و باید به این موضوع صریحا اشاره شود. برای مثال قرارداد مشارکت در تولید مواد غذایی، قرارداد مشارکت در تولید صنعتی، قرارداد مشارکت در تولید دارو و قرارداد مشارکت در تولید پوشاک میتواند عناوین و موضوع قرارداد شراکت در تولید باشد.

  • زمان شروع و پایان قرارداد شراکت در تولید

 

زمان شروع و پایان قرارداد شراکت در تولید

 

این دسته از قراردادها هم دارای مدت زمان خاصی هستند و بر همین اساس باید تاریخ شروع و پایان آنها به خوبی در قرارداد ذکر شود. البته پس از به پایان رسیدن مدت زمان قرارداد، میتوان برای تمدید آن در صورت توافق شرکا اقدام کرد. تمدید قرارداد شراکت در تولید به دو شکل است. در حالت اول قرارداد به طور خودکار تمدید می‌شود. در حالت دوم هم تمدید قرارداد میتواند مشروط به توافق طرفین باشد. در واقع با به پایان رسیدن قرارداد و تمایل و توافق طرفین، قرارداد تمدید شده و به امضای شرکا می‌رسد.

  • درج میزان آورده و سرمایه هر یک از شرکا

یکی از بخش‌ها و اطلاعات مهمی که در قرارداد شراکت در تولید باید به آن اشاره شود، میزان آورده و سرمایه هر یک از طرفین قرارداد مشارکت در تولید است. در این قرارداد باید به کلیه آورده هر یک از شرکا اشاره شود تا برای محاسبه سود و زیان به آن رجوع شود. البته آورده و سرمایه شرکا تنها از نوع مالی نبوده و میتواند به شکل غیر مالی هم باشد. برای مثال ممکن است یکی از شرکا با آورده غیر مالی نظیر مهارت در تولید محصول خاص به شراکت در تولید پرداخته باشد. در کنار این موضوع هم باید هر یک از شرکا روش پرداختن زیان ناشی از مشارکت خود را در عرصه تولید بیان کنند.

  • مسئولیت پرداخت هزینه های جاری مشارکت در تولید

در قرارداد مشارکت در تولید باید ذکر شود که هر یک از طرفین چه مسئولیتی در برابر هزینه‌های جاری شرکت دارند. در این رابطه هم باید به میزان مالیات پرداختی به دولت و موارد دیگری چون بیمه کارکنان شرکت تولیدی اشاره کرد.

  • امضا و اثر انگشت هر یک از شرکا

قرارداد شراکت در تولید باید به تعداد شرکا کپی شده و به امضای تمامی آنها برسد. در واقع شرکا باید تمام صفحات قرارداد را امضا کنند و در کنار امضا، اثر انگشت خود را نیز بزنند.

انواع قرارداد شراکت در تولید

 

انواع قرارداد شراکت در تولید

  • قرارداد مشارکت در تولید مواد غذایی

افرادی که قصد دارند در عرصه تولید مواد غذایی به شراکت بپردازند، باید به انعقاد یک قرارداد شراکت در تولید مواد غذایی بپردازند. تنظیم این دسته از قراردادها هم بسیار اهمیت دارد و باید در هنگام تنظیم آن به نکات حقوقی زیادی توجه شود. قراردادهای مشارکت در تولید مواد غذایی هم باید دارای بخش‌هایی چون اطلاعات و مشخصات شخصی، موضوع قرارداد، تعیین زمان شروع و پایان قرارداد شراکت در تولید، سرمایه و آورده هر یک از شرکا، ضمانت اجرای قرارداد و تعیین شرایط قرارداد شراکت در تولید باشند.

  • قرارداد شراکت در تولید دارو

از دیگر انواع قراردادهای شراکت در تولید، میتوان به قرارداد مشارکت در تولید دارو اشاره کرد که همانطور که از نام آن مشخص است برای تولیدات دارو منعقد می‌شود. پزشکان داروساز و سرمایه گذاران برای شروع شراکت و تولید دارو، این نوع قرارداد را بین خود منعقد می‌کنند. از این رو افرادی که قصد دارند در حوزه داروسازی به شراکت بپردازند، باید به انعقاد این قرارداد بپردازند و آن را امضا نمایند.

  • قرارداد شراکت در تولید صنعتی

افرادی که قصد دارند در حوزه تولیدات صنعتی به صورت شراکتی به کار بپردازند، باید یک قرارداد شراکت در تولید با عنوان شراکت در تولید صنعتی را تنظیم و منعقد نمایند. این دسته از قراردادها هم از انواع قراردادهای مشارکت مدنی محسوب می‌شود و در تنظیم آن باید به نکات حقوقی زیادی توجه شود.

جمع بندی

سرمایه گذارانی که قصد دارند به صورت شراکتی در عرصه تولید مشغول به کار شوند، باید با شرکای خود یک قرارداد شراکت در تولید را منعقد کرده و آن را امضا نمایند. این قرارداد دارای یک سری اطلاعات و نکات حقوقی است که در متن به آنها اشاره کردیم. با توجه به موارد اشاره شده میتوانید هم قرارداد مشارکت در تولید خوبی را منعقد نمایید و هم از ایجاد سوء تفاهم و اختلافات در حین شراکت جلوگیری نمایید.

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد حسین جعفری پور

باسلام
ضمن عرض خسته نباشید بنده بعنوان همکار مجموعه چگونه میتوانم نمایندگی شرکت را برای استان زنجان اخذ نمایم.
شغل بنده بالای ۱۲سال سابقه احصا ورفع موانع تولید وتامین کننده مواد اولیه واحد‌های تولیدی کوچک و متوسط هستم.
برای تکمیل تر شدن پازل فعالیتی خود میتوانم از طریق مجوزات نمایندگی مجموعه شما با شرکتهای بزرگ وارد مذاکرات چند منظوره شد…

شماره همراه
9127728472