آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد شراکت کارگاه

0/لایک

قرارداد شراکت کارگاه

تنظیم قرارداد شراکت کارگاه بخصوص کارگاه های تولیدی بسیار با اهمیت است و افراد باید با توجه به قانون مدنی کشور اقدام به تنظیم این قرارداد کنند. در حقیقت قرارداد شراکت کارگاه میان شرکا منعقد می شود و هدف از آن جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی و در نظر گرفتن حق و حقوق افراد است تا اگر در آینده مشکلی پیش بیاید با رجوع به قرارداد شراکت کارگاه بتوان تا حدودی مشکل را برطرف نمود به همین خاطر تنظیم این نوع قرارداد مشارکت بسیار با اهمیت است.

در قرارداد شراکت کارگاه مواردی همچون وظایف و تعهدات طرفین، سهم شرکا، موارد فسخ قرارداد شراکت کارگاه، مدت انجام پروژه، محل انجام کار، میزان تقسیم سود و زیان، مرجع حل اختلاف و… مشخص می شود تا دیگر افراد تحت هیچ شرایطی نتوانند بر خلاف آنچه که بیان نموده اند عمل کنند. توصیه می کنیم که اگر قصد شراکت در یک کارگاه را دارید حتما اقدام به تنظیم این قرارداد به کمک یک وکیل حرفه ای کنید.

برای تنظیم قرارداد شراکت کارگاه و آگاهی از جدیدترین نکات بهتر است در ادامه همراه ما باشید تا با آگاهی کامل نسبت به این قرارداد بتوانید بهترین نمونه از این نوع قرارداد را تنظیم کنید.

قرارداد شراکت کارگاه چیست؟

قرارداد شراکت کارگاه از جمله قراردادهایی است که میان اشخاص حقیقی و حقوقی تنظیم می شود و بیشتر مناسب افرادی است که قصد راه اندازی یک کارگاه را دارند اما دارایی و سرمایه کافی برای انجام این کار در اختیار ندارند؛ در نتیجه افراد اقدام به پیدا کردن یک شریک می کنند تا بتوانند به کمک یک شریک دیگر کارگاهی را تاسیس کنند و اقدام به کسب سود نمایند. سود حاصل از فعالیت کارگاه نیز با توجه به توافق طرفین میان آن ها تقسیم می شود.

توجه نمایید که شراکت هم سرمایه نقدی را دربر میگیرد و هم سرمایه غیر نقدی را؛ بنابراین فرض اینکه شراکت تنها به صورت سرمایه نقدی است کاملا غلط است. پس افراد می توانند برای خود یک شریک مطمئن انتخاب کرده و سپس با وی اقدام به تنظیم قرارداد شراکت کارگاه کنند.

نمونه قرارداد شراکت کارگاه

در ادامه به یک نمونه قرارداد شراکت کارگاه اشاره کرده ایم تا بدانید که برای تنظیم این نوع قرارداد باید به چه نکاتی توجه کنید؛ بنابراین اگر می خواهید اقدام به تنظیم قرارداد شراکت کارگاه کنید حتما این قسمت را با دقت هرچه تمامی تر مطالعه کنید.

مشخصات و اطلاعات طرفین

 

مشخصات و اطلاعات طرفین

 

در این بخش هویت شرکا مشخص می شود و نشان می دهد که چه کسانی این کارگاه را به وجود آورده اند؛ بنابراین باید مشخصات طرفین به صورت کامل و بدون هیچگونه ابهامی نوشته شود. توجه نمایید که حین تنظیم قرارداد شراکت کارگاه اگر نسبت به موضوعی شک و شبهه دارید هرگز چیزی ننویسید تا در آینده مشکلی ایجاد نشود.

اشخاص حقیق و حقوقی که قصد تنظیم قرارداد شراکت کارگاه را دارند باید اقدام به نوشتن مشخصاتی همچون نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره ملی، نشانی، شماره تلفن ثابت و… کنند.

موضوع قرارداد

پس از اینکه مشخصات طرفین به صورت کاملا دقیق نوشته شد باید اقدام به نوشتن موضوع قرارداد کنید که موضوع قرارداد همان کاری است که بابت آن طرفین اقدام به تنظیم این نوع قرارداد شراکت کرده اند. در حقیقت باید ببینید که طرفین به خاطر چه چیزی اقدام به تنظیم قرارداد کرده اند و موضوع اصلی را یادداشت نمایید.

همانطور که مستحضرید همه کارگاه ها به یک شکل نیستند و یک فعالیت مشابه ندارند به همین خاطر باید در این قسمت به صورت دقیق به فعالیتی که انجام می دهید اشاره کنید و نوع کارگاه را مشخص نمایید. در قسمت موضوع قرارداد باید به نوع تولیدات خود نیز باید اشاره کنید مثلا اگر قصد شراکت در کارگاه تولیدی و خیاطی را دارید باید به صورت دقیق به آن اشاره کنید.

مکان اجرای قرارداد شراکت کارگاه

 

مکان اجرای قرارداد شراکت کارگاه

 

مورد دیگری که باید در قرارداد شراکت کارگاه مشخص شود مکان قرارگیری کارگاه است که طرفین یعنی شرکا باید به توافق برسند که کارگاه در کجا ساخته شود و سپس نشانی کارگاه را باید در برگه قرارداد شراکت کارگاه به صورت کامل مکتوب کنند. توجه نمایید که اگر مکان کارگاه مشخص نیست هرگز اقدام به تنظیم قرارداد شراکت کارگاه نکنید تا این مورد هم مشخص شود.

مدت اجرای قرارداد شراکت کارگاه

طرفین باید با توافق یکدیگر این بخش از قرارداد شراکت کارگاه را پر کنند یعنی باید تاریخ شروع و پایان شراکت را مشخص نمایند و هر زمان که تاریخ اتمام قرارداد فرا رسد تعهدات طرفین نیز به پایان می رسد و این قرارداد دیگر هیچ ارزشی نخواهد داشت.

آورده طرفین

آورده طرفین در قرارداد شراکت کارگاه همان میزان سهم هر شریک است که باید به صورت دقیق یادداشت شود؛ بنابراین شرکا آورده خود را برای راه اندازی شرکت چه نقدی و چه غیر نقدی باید در این بخش یادداشت نمایند. در انتها نیز میزان کل سرمایه برای راه اندازی شرکت نوشته می شود.

تقسیم سود و زیان

 

تقسیم سود و زیان

 

یکی از مهم ترین موضوعاتی که ممکن است ذهن افراد را درگیر خود کند این است که میزان سود و زیان چگونه بین افراد باید تقسیم شود که یک بند قرارداد شراکت مربوط به پاسخ این سوال است. در حقیقت میزان سود و زیان شرکا با توجه به توافقاتی که قبل از تنظیم قرارداد شراکت کارگاه داشته اند مشخص می شود و سپس این توافق نظر در برگه قرارداد شراکت نوشته می شود.

پس در حقیقت میزان سود و زیان هر شریک نوشته می شود و حتی جبران خسارت ها نیز نوشته می شود. البته در اکثر قراردادهای شراکت کارگاه همه چیز نصف نصف است اما ممکن است در برخی قراردادها اینگونه نباشد.

مرجع حل اختلاف

ممکن است بارها اختلاف و درگیری میان شرکا به وجود بیاید به همین خاطر ضروری است که در قرارداد شراکت کارگاه یک مرجع جهت حل اختلاف مشخص شود تا هر زمان که افراد بر سر موضوعی بحث کردند و اختلاف و درگیری میان آن ها به وجود آمد با مراجعه به آن مرجع مشکل را برطرف سازند.

وظایف شرکا در قرارداد شراکت کارگاه

وظایف شرکا و تعهداتی که می دهند باید به صورت کامل و در بندهای مختلفی نوشته شود؛ بنابراین شریک اول به صورت جداگانه و شریک دوم نیز به صورت جداگانه وظایف و تعهدات خود را در قرارداد شراکت کارگاه یادداشت می کنند.

ممکن است هر شریک وظیفه ای جداگانه  داشته باشد؛ بنابراین باید در قرارداد شراکت کارگاه به صورت کاملا مشخص و دقیق وظایف و مسئولیت های هر شریک نوشته شود.

موارد فسخ قرارداد

یک سری موارد وجود دارد که اگر رخ دهد قرارداد شراکت کارگاه فسخ می شود و شراکت طرفین بهم می خورد و شرکت نیز تعطیل می شود، این موارد باید به صورت مرتب و منظم در قرارداد شراکت کارگاه نوشته شوند تا اگر این موارد دیده شد قرارداد شراکت کارگاه فسخ شود.

جمع بندی

پیشتر راجع به تنظیم قرارداد شراکت کارگاه خواندید و حالا از نکات مهم تنظیم این نوع قرارداد آگاه هستید و به خوبی می دانید که چگونه اقدام کنید. پس اگر قصد تاسیس یک کارگاه را دارید و می خواهید با اشخاص حقیقی یا حقوقی شریک شوید و اقدام به تنظیم قرارداد شراکت کارگاه کنید بهتر است که به کمک یک وکیل حرفه ای و مجرب این کار را انجام دهید تا وکیل متخصص و خبره بتواند بهترین و قانونی ترین قرارداد شراکت کارگاه را تنظیم کند و در آینده نیز مشکلی به وجود نیاید.

 

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها