آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قوانین و نکات دریافت غرامت ایام بیماری

1/لایک

شرایط دریافت غرامت ایام بیماری

افراد بیمه شده ای که دچار بیماری یا بروز حوادث ناشی از کار شده اند نیاز است که با شرایط دریافت غرامت ایام بیماری آشنا شوند؛ زیرا سازمان تامین اجتماعی برای این افراد یک سری شرایط ویژه در نظر گرفته تا دیگر هیچگونه نگرانی از بابت هزینه های زندگی برای اینگونه افراد وجود نداشته باشد.

اگر پزشک معالج تشخیص دهد فرد بیمه شده بنا به هر دلیلی موقتا مشغول به کار نباشد، فردی که دچار حادثه یا بیماری شده می تواند برای دریافت بخشی از دستمزد خود اقدام به دریافت غرامت ایام بیماری کند. سازمان تامین اجتماعی برای این افراد شرایط ویژه ای قرار داده تا آنها به هنگام شرایط سخت بیماری و از کار افتادگی نگران مخارج زندگی خود نباشند.

در ادامه با دستمزد غرامت ایام بیماری و قوانین و نکات دریافت آن آشنا می شوید؛ بنابراین همراه ما باشید تا با این شرایط ویژه بیشتر آشنا شوید.

غرامت دستمزد ایام بیماری چیست؟

قبل از هر چیزی ضروری است که با غرامت ایام بیماری بیشتر آشنا شوید تا با نگاهی دقیق تر به این موضوع، در صورت نیاز با آگاهی کامل به سمت آن بروید.

فرد بیمه شده ای که به دلیل بیماری یا حوادث ناشی از کار یا هرگونه مواردی که موقتا در کار او وقفه ای ایجاد کند و نتواند حقوق و دستمزد دریافت کند، استحقاق دریافت غرامت ایام بیماری است. سازمان تامین اجتماعی در این شرایط بخشی از حقوق و دستمزد افراد را به صورت موقت پرداخت می نماید تا دیگر افراد نگران مخارج زندگی خود نباشند.

بنا به دستور قانون هر فردی که دچار بیماری یا آسیب های عضوی شود و نتواند به صورت موقت کار کند شایسته دریافت غرامت ایام بیماری است؛ که مطابق قانون سازمان تامین اجتماعی با توجه به مستندات موجود باید بخشی از دستمزد کارگر را پرداخت کرده و نگرانی های او را از بابت مخارج زندگی برطرف نماید.

سازمان تامین اجتماعی با توجه به مرخصی پزشکی و مستندات موجود، حقوق و دستمزد کارگر را به صورت موقت پرداخت می نماید؛ بنابراین بدون گواهی و دستور پزشک دستمزد غرامت ایام بیماری میسر نیست.

قوانین دریافت غرامت ایام بیماری تامین اجتماعی

 

قوانین دریافت غرامت ایام بیماری تامین اجتماعی

 

زمانی که فرد بیمه شده به هنگام بیماری یا حوادث، آسیب دیده باشد می تواند اقدام به دریافت غرامت ایام بیماری کند اما طبق قانون حقوق وی توسط کارفرما نباید پرداخت شود؛ بنابراین هرگونه پرداختی از سوی کارفرما موجب عدم دریافت غرامت ایام بیماری می شود.

فردی می تواند اقدام به دریافت غرامت ایام بیماری کند که به صورت موقت از کار افتاده باشد، یعنی اگر فرد بیمه شده ای دچار از کار افتادگی قطعی شود و نقص عضو صورت گیرد، دیگر نمی تواند اقدام به دریافت غرامت ایام بیماری کند بلکه باید به سراغ دیگر روش ها برای دریافت حقوق و دستمزد خود برود.

دریافت غرامت ایام بیماری تا زمانی صورت می گیرد که طبق نظر پزشک و مطابق با گواهی پزشکی فرد نتواند کار کند، اما اگر فردی در این زمان هم کار کند و هم دستمزد غرامت ایام بیماری را دریافت کند مرتکب جرم شده است.

یک نکته وجود دارد که باید به آن توجه ویژه ای شود و آن هم این است که افراد زمانی که به سمت عمل های جراحی زیبایی می روند دیگر نمی توانند اقدام به دریافت غرامت ایام بیماری کنند زیرا این نوع جراحی جنبه زیبایی داشته و برای درمان بیماری انجام نمی گیرد.

افرادی که قبل از بروز حادثه یا بیماری در چند کارگاه مشغول به کار بوده اند و حق بیمه را پرداخت می کردند، این غرامت به صورت مجموع دستمزدهای دریافتی و نیز در نظر گرفتن سقف حداکثر حقوق پرداخت می شود.

مهمترین شروط دستمزد غرامت ایام بیماری در یک نگاه

  • فرد بیمه شده نباید کلا از کار افتاده باشد
  • گواهی پزشکی توسط مراجع پزشکی تایید شده باشد
  • فرد بیمار یا آسیب دیده در دوران نقاهت از کارفرمای خود حقوق و دستمزد دریافت نکند
  • عدم اشتغال به کار در دوران بیماری
  • بیمه شده در دوران بیماری استعفا ندهد و یا اخراج نشده باشد
  • زمان درمان و استراحت مکتوب شود

مدارک لازم جهت دریافت غرامت ایام بیماری

  • گواهی استراحت پزشکی
  • دفترچه درمانی
  • گواهی کارفرما مبنی بر اینکه فرد در دوران بیماری مشغول به کار نبوده و دستمزدی دریافت نکرده است
  • تاییدیه مراجع پزشکی

گواهی پزشکی برای دریافت غرامت ایام بیماری

برای دریافت غرامت ایام بیماری، گواهی پزشکی ضروری است بنابراین اگر فردی قصد دریافت غرامت ایام بیماری را داشته باشد باید این واهی را به سازمان تامین اجتماعی ارائه دهد.در تمامی گواهی های پزشکی باید مدت زمان استراحت در خانه یا بیمارستان و حتی نوع بیماری مشخص شود.

چه کارگرانی مشمول غرامت ایام بیماری هستند؟

 

چه کارگرانی مشمول غرامت ایام بیماری هستند؟

 

به صورت کلی هر کارگری که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی باشد و دچار بیماری یا آسیب های ناشی از کار و غیره شده باشد که پزشک دستور دهد به صورت موقت اقدام به استراحت کند، استحقاق دریافت غرامت ایام بیماری است. بنابراین این دستمزد غرامت ایام بیماری فقط به کارگرانی اختصاص دارد که دچار آسیب هایی موقتی باشند و از کار افتادگی کلی صورت نگیرد.

نحوه محاسبه غرامت ایام بیماری

 

نحوه محاسبه غرامت ایام بیماری

 

دستمزد غرامت ایام بیماری برای بیمه شدگان تامین اجتماعی بر اساس آخرین مزد و حقوق روزانه آنها قبل از ایام بیماری محاسبه خواهد شد (به شرط اینکه فرد قبل از بروز حادثه و بیماری اخراج نشده باشد و بیمه تامین اجتماعی باشد).

دریافت غرامت ایام بیماری برای افراد متاهل و بیمه شده ای که پدر یا مادرش تحت تکلف وی هستند مطابق با سه چهارم حقوق ثابت او محاسبه می شود.

دریافت غرامت ایام بیماری برای افراد مجرد و غیر متکلف که با هزینه بیمه تامین اجتماعی بستری شده اند بر مبنای یک دوم از آخرین حقوق وی محاسبه می گردد.

مراحل دریافت غرامت ایام بیماری

ارائه گواهی پزشکی به سازمان تامین اجتماعی

گواهی پزشکی توسط مراجع پزشکی تایید شود

میزان غرامت ایام بیماری بر اساس آخرین مزد بیمه شده محاسبه گردد

برای دریافت غرامت ایام بیماری باید دفترچه درمانی و گواهی پزشکی معتبر به شعبه سازمان تامین اجتماعی ارائه شود

جمع بندی

غرامت دستمزد ایام بیماری به وجوهی گفته می شود که در زمان بیماری و ازکارافتادگی موقت برای فرد بیمه شده لحاظ می شود تا فرد بیمار و آسیب دیده در این زمان نگران هزینه های درمان و زندگی خود نباشد. غرامت ایام بیماری سابقه برای افراد نیز محسوب می شود بنابراین نباید فقط آن را مبلغی برای گذراندن زندگی دید.

برای دریافت غرامت ایام بیماری باید پزشک معالج تشخیص دهد که فرد بیمه شده به مدت معین و محدود نیاز به استراحت دارد و باید یک گواهی پزشکی برای او تنظیم کرده و در این گواهی مکتوب شود که فرد دچار چه بیماری شده و چه مدت زمان نیاز به استراحت دارد.

دریافت غرامت ایام بیماری فقط به کسانی تعلق می گیرد که بیمه تامین اجتماعی باشند و قبل از بروز حادثه یا بیماری اخراج نشده باشند؛ همچنین دریافت غرامت ایام بیماری مختص افرادی است که از کارفرمای خود در ایام بیماری حقوقی دریافت نکرده باشند و در این زمان در کارگاه مشغول به کار نباشند.

اگر بنا به هر دلیلی دچار آسیب و بیماری شده اید و به صورت موقت نیاز به استراحت کوتاه مدت دارید ضروری است که اقدام به دریافت غرامت ایام بیماری کنید تا هم بخشی از حقوق و دستمزد خود را در این مدت دریافت کنید و هم سابقه بیمه برایتان رد شود.

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد جعفر کاظمی

سلام و عرض ادب.اینجانب به مدت دوهفته استراحت پزشکیدرمنزل به خاطر سقوط از پله منزل دچار آسیب شدم وحقوقی در این مدت دریافت نکردم بعد از اتمام استراحت پزشکی من را بی هیچ دلیلی اخراج کردن آیا تو این مدت بیماری غرامت بهم تعلق میگیره. ممنون میشم راهنماییم کنید با تشکر کاظمی

محمد جعفر کاظمی

سلام و عرض ادب.اینجانب به مدت دوهفته استراحت پزشکی درمنزل به خاطر سقوط از پله منزل دچار آسیب شدم وحقوقی در این مدت دریافت نکردم بعد از اتمام استراحت پزشکی من را بی هیچ دلیلی اخراج کردن آیا تو این مدت بیماری غرامت بهم تعلق میگیره. ممنون میشم راهنماییم کنید با تشکر کاظمی