آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد بین شرکت و مشتری

0/لایک

قرارداد بین شرکت و مشتری

قرارداد بین شرکت و مشتری یکی از انواع قراردادها است که در قالب‌های گوناگونی چون خرید خدمات یا محصول، فروش کالا و غیره تنظیم می‌شود. افرادی که قصد دارند به تنظیم قرارداد بین شرکت و مشتری بپردازند، باید از یک سری اصطلاحات حقوقی آگاهی داشته باشند و اطلاعات و بخش‌های مورد نیاز در آن را به خوبی در نظر بگیرند. بر همین اساس قرار است در این مطلب به بررسی بیشتر قراردادهای بین شرکت و مشتری بپردازیم و با انواع آنها کمی آشنا شویم.

قرارداد بین شرکت و مشتری بین چه کسانی منعقد می‌شود؟

همانطور که از عنوان قرارداد مشخص است، این قرارداد بین یک شرکت و مشتری منعقد می‌شود. طبق ماده 183 قانون مدنی انعقاد قرارداد زمانی لازم است که دو یا چند شخص قرار است نسبت به امری تعهد کنند و به انجام آن کار بپردازند. طرفین قراردادها هم میتوانند از اشخاص حقیقی و یا اشخاص حقوقی باشند. حال در قرارداد بین شرکت و مشتری، یک طرف قرارداد شرکت یعنی شخص حقوقی و طرف دیگر مشتری یعنی شخص حقیقی است. برای هر یک از این اشخاص هم نیاز به درج یک سری اطلاعات خاص است که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

توجه به شخصیت حقوقی در قرارداد بین شرکت و مشتری

توجه به شخصیت حقوقی در قرارداد بین شرکت و مشتری

همانطور که گفته شد یک طرف قرارداد بین شرکت و مشتری، اشخاص حقوقی قرار دارند. اطلاع از نوع شرکت هم در این زمینه حائز اهمیت است. در واقع فایده آگاهی و اطلاع از این موضوع این است که اگر شخصی مشتری یک مجموعه تولیدی، بانک یا دیگر شرکت‌ها باشد، باید در زمان انعقاد قرارداد به یک سری از ملاحظات توجه نماید. در این رابطه هم باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • اطمینان از موضوع فعالیت شخصیت حقوقی با مشاهده اساسنامه شرکت و آگهی آخرین تغییرات درج شده در روزنامه رسمی شرکت.
  • توجه به صحت هویت نماینده شرکت و افرادی که حق امضای اسناد از سوی شرکت را دارند.

مفاد لازم در قرارداد بین شرکت و مشتری

مفاد لازم در قرارداد بین شرکت و مشتری

هر قراردادی اعم از قراردادهای مشارکتی، قراردادهای کاری و غیره دارای یک سری مفاد و بندهای خاص هستند. پیش از امضای هر قراردادی هم باید مفاد مندرج در آن به خوبی مطالعه شود و سپس برای امضای آن اقدام شود. چرا که عدم اطلاعات کامل در این زمینه میتواند مشکلاتی را بعدها ایجاد نماید. حال در رابطه با قرارداد بین شرکت و مشتری هم نیاز به یک سری مفاد و بندهای خاص است که در اینجا به شرح آنها می‌پردازیم:

  • اطلاعات و مشخصات طرفین قرارداد

با توجه به اینکه در قرارداد بین شرکت و مشتری یک سمت آن شخصیت حقوقی یا شرکت و سمت دیگر آن شخصیت حقیقی یا همان مشتری قرار دارد، باید برای هر یک از آنها به درج اطلاعات خاصی پرداخته شود. در رابطه با اطلاعات شخصیت حقوقی باید به نام شرکت، آدرس، تلفن، شماره ثبتی و کد اقتصادی شرکت اشاره کرد. اشخاص حقیقی یا همان مشتریان نیز باید به درج نام و نام خانوادگی، نام پدر، شماره شناسنامه، کد ملی، آدرس و شماره تماس بپردازند. باید اشاره شود که اهلیت هر دو طرفین باید به خوبی مشخص باشد. این یعنی شخص حقیقی باید دارای اهلیت استیفا، عاقل و بالغ باشد. در صورت محجوریت یا صغیر بودن شخص حقیقی، باید ولی یا قیم او برای عقد قرارداد حاضر شود. طرف دیگر قرارداد یعنی شرکت نیز باید از اهلیت استیفا برخوردار باشد و به وسیله قانون اهلیتش محدود نشده باشد.

  • عنوان قرارداد

موضوع قرارداد بین شرکت و مشتری باید به عملی که قرارداد به خاطر آن منعقد شده است، اشاره داشته باشد. برای مثال فروش صد قطعه لاستیک ماشین از شرکت فلان به آقای ایکس، میتواند موضوع یک قرارداد بین شرکت و مشتری باشد. موضوع و عنوان قرارداد باید کاملا واضح باشد و امکان پی بردن به مفاد قرارداد از طریق آن وجود داشته باشد. شفاف بودن عنوان قرارداد بین شرکت و مشتری باعث می‌شود تا از بروز مشکل و اختلاف نظر در آینده جلوگیری شود.

  • محل تحویل موضوع قرارداد

یکی از بخش‌هایی که در قرارداد بین شرکت و مشتری شاهد آن هستیم، محل تحویل موضوع قرارداد است. این یعنی باید با توجه به توافق طرفین، یک محل برای تحویل محصول مشخص شود. برای مثال تحویل صد لاستیک خودرو در انبار شرکت یا فروشگاه مشتری، به این موضوع اشاره دارد. اگر هم بخواهیم به محل تسلیم کالا به صورت قانونی اشاره داشته باشیم، میتوان سه حالت را در نظر گرفت:

  • محل تحویل مکانی باشد که قرارداد بیع یا فروش در آنجا صورت گرفته است.
  • عرف و عادت مکانی به جز حالت اول را صحیح بداند.
  • طبق توافق مشتری و شرکت، یک مکان به خصوص در این زمینه مشخص شود.
  • مدت زمان اعتبار قرارداد

قرارداد بین شرکت و مشتری دارای یک اعتبار مشخصی است که به مدت زمان تحویل کالا مرتبط است. برای همین زمان تحویل کالا به مشتری باید حتما در متن قرارداد مشخص شود. چرا که پس از انقضای مدت مقرر، ممکن است دو حالت رخ دهد. در حالت اول عقد باطل می‌شود که در این شرایط معمولا خسارات زیادی به فرد وارد می‌شود. در حالت دوم نیز پس از گذشت موعد مقرر، صدمه‌ای به اصل عقد وارد نمی‌شود. اما فرد باید به ایفای تعهدات خود و پرداخت خسارت تاخیر در انجام کار ملزم شود.

  • تعداد نسخه های قرارداد بین شرکت و مشتری و امضای آنها

پس از درج کلیه اطلاعات لازم در قرارداد بین شرکت و مشتری، باید به تعداد طرفین قرارداد از آن کپی تهیه شود و تمامی آنها به امضای هر دو طرفین قرارداد برسند.

قرارداد ارائه خدمات اینترنت

قرارداد ارائه خدمات اینترنت

یکی از انواع قرارداد بین شرکت و مشتری را میتوان قرارداد ارائه خدمات اینترنت در نظر گرفت. چرا که این قرارداد بین یک شرکتی اینترنتی و اشخاص متقاضی اینترنت منعقد می‌شود. در این قراردادها تعهدات شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی و مشتری یا همان متقاضی اینترنت مشخص می‌شود و از این طریق از ایجاد سوءتفاهم و اختلاف جلوگیری می‌شود. در رابطه با تعهدات شرکت ارائه دهنده اینترنت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شرکت باید طبق تبلیغات و اطلاعیه‌های عمومی خود در زمینه قیمت گذاری، ارائه حجم و غیره عمل کند.
  • شرکت ارائه دهنده اینترنت باید تمامی مقررات مرتبط با خدمات خود نظیر محدودیت سرعت در ساعات خاص را در اختیار مشتری قرار دهد.
  • این شرکت باید پشتیبانی فنی تلفنی به طور 24 ساعته و هفت روز هفته را در نظر بگیرد.
  • شرکت ارائه دهنده اینترنت ملزم به حفظ محرمانگی اطلاعات مشتریان خود بوده و باید از حریم خصوصی آنها به خوبی حفاظت نماید.

مشتری هم در این قرارداد دارای یک سری وظایف و تعهدات است که به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

  • مشتری باید به مبالغ سرویس‌ها توجه داشته باشد و در موعد مقرر به پرداخت آنها بپردازد.
  • مشترک موظف است تغییرات صورت گرفته در آدرس پستی، تلفن، ایمیل و غیره را به اطلاع شرکت برساند.
  • مشتری باید از نام کاربری و رمز عبور خود حفاظت کرده و عواقب سواستفاده از آنها را در نظر بگیرد.
  • مشترک باید به روابط محترمانه با شرکت ارائه دهنده اینترنت توجه کرده و در حین تماس تلفنی با شرکت، از الفاظ نامناسب استفاده نکند. در غیر این صورت شرکت میتواند با استفاده از مکالمات ضبط شده، به پیگیری قانونی موضوع بپردازد.

جمع بندی

قرارداد بین شرکت و مشتری از انواع قراردادهایی است که میان یک شرکت و مشتری به منظور خاصی منعقد می‌شود. موضوع این قراردادها هم میتواند در حیطه فروش یک کالا یا ارائه خدمات خاص باشد که در این رابطه به قرارداد ارائه خدمات اینترنت به صورت نمونه اشاره کردیم. برای تنظیم قرارداد بین شرکت و مشتری حتما به بندها و مفاد لازم در آن توجه کرده و قرارداد را با توجه به آنها تنظیم نمایید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در این زمینه هم میتوانید با کارشناسان آسان کار تماس حاصل فرمایید.

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها