آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد کار پروژه ای به چه قراردادی گفته می شود؟

0/لایک

قرارداد کار پروژه ای به چه صورت است؟

یکی از انواع قراردادهای کاری، قرارداده پروژه‌ای است. این قراردادها میان افرادی منعقد شده که موظف هستند در یک بازه زمانی معین، پروژه و عمل مربوطه را تحویل دهند. پروژه‌ها اغلب یک بار انجام می‌شوند و پس از اتمامشان دیگر به پایان می‌رسند. با این حال پروژه‌هایی هم وجود دارند که نیاز به تکرار پیدا می‌کنند. در این مطلب قرار است با قرارداد پروژه‌ای بیشتر آشنا شویم و به نکاتی که باید در حین انعقاد قرارداد به آنها توجه شود، اشاره کنیم.

قرارداد پروژه‌ای چیست؟

برای اینکه با قرارداد پروژه‌ای به خوبی آشنا شوید، بهتر است در ابتدا به مفهوم پروژه‌ای بودن کارها بپردازیم. پروژه‌ در لغت به معنای طرح و نقشه است و شامل مجموعه اهدافی است که به وسیله عملیات‌های مختلف محقق می‌شوند. در واقع موضوع کاری مورد نظر در قالب یک طرح کلی یا پروژه مشخص می‌شود و انجام کارها و فعالیت‌های آن به افراد واجد شرایط سپرده می‌شود. حال برای اینکه کلیه فعالیت‌ها و عملیات‌ها در این پروژه‌‌ها به خوبی مشخص شود، میان افراد قراردادی منعقد می‌شود که همان قرارداد پروژه‌ای است. حال نکته‌ای که وجود دارد این است که بر اساس نحوه عملکرد و ماهیت قرارداد، قرارداد پروژه‌ای می‌تواند یکی از انواع قراردادهای کاری یا پیمانکاری محسوب شود. با این حال بیشتر افراد معتقدند که قرارداد پروژه‌ ای جزو دسته دوم قرار دارد و یک قرارداد کاری به حساب می‌آید.

اطلاعات لازم در قرارداد کاری پروژه‌ای

 

اطلاعات لازم در قرارداد کاری پروژه‌ای

 

در قرارداد پروژه‌ای باید تمامی اطلاعات و شرایط کاری به خوبی مشخص شوند. فرم قرارداد پروژه‌ای، باید شامل اطلاعات کامل طرفین باشد و در آن بندهای مختلف به خوبی بیان شود. در بندهای قرارداد باید روند عملیاتی شدن پروژه به خوبی شرح داده شود تا هیچ یک از طرفین در حین کار دچار مشکل نشوند. مشخصات طرفین، محل کار و انجام پروژه، زمان به اتمام رسیدن قرارداد، موضوع قرارداد، میزان حق الزحمه و حقوق در نظر گرفته شده، شرایط فسخ، شرایط خاص قرارداد، خسارات مربوط به عدم پایبندی به تعهدات، خسارات مربوط به دیرکرد در اتمام پروژه و … از جمله مواردی است که باید در قرارداد کاری پروژه‌ای مشخص و ثبت شود. قرارداد کاری پروژه ای با قرارداد کار اقماری متفاوت هستند.

قرارداد پروژه‌ای با قرارداد پیمانکاری چه تفاوتی دارد؟

پیمانکاری به مجموعه فعالیت‌هایی اشاره دارد که توسط افراد حقیقی یا حقوقی قابل انجام است. در این قراردادها که میان افراد حقوقی و حقیقی منعقد می‌شود، اموری چون تهیه لوازم، حمل، نصب، ساخت و غیره مشخص شده و فرد مسئولیت آن را بر عهده می‌گیرد. در قراردادهای پیمانکاری هم در واقع یک پروژه تعریف شده و مسئولیت انجام آن به فرد یا گروهی از افراد داده می‌شود. حال در قراردادهای پروژه‌ای، یک کار و پروژه مشخصی تعریف شده و برای انجام آن یک بازه زمانی خاص تعریف می‌شود. فعالیت‌های تعیین شده در قرارداد کار پروژه‌ای، باید با کیفیت و در زمان معین انجام شوند. تفاوت دیگر این است که پروژه‌ها اغلب یک بار انجام می‌شوند و پس از آن دیگر به پایان می‌رسند. با این حال شاید در برخی از پروژه‌ها نیاز به تکرار و بررسی آنها در فاصله‌های زمانی خاص باشد.

نحوه تنظیم قرارداد پروژه‌ای و اطلاعات آن

 

نحوه تنظیم قرارداد پروژه‌ای و اطلاعات آن

 

اگر قصد دارید یک قرارداد پروژه‌ای تنظیم کرده و یا می‌خواهید برای انجام یک پروژه قراردادی را امضا نمایید، بهتر است به این موارد در قرارداد توجه داشته باشید:

  • مشخصات طرفین در قرارداد

بدون شک یکی از مهمترین موارد در هر قراردادی، درج اطلاعات و مشخصات طرفین قرارداد است. در قرارداد پروژه‌ای نیز باید اطلاعات هر دو طرف به طور کامل درج شود. دلیل آن هم این است که اگر اختلافی میان طرفین صورت بگیرد، بتوان از طریق مشخصات فرد مورد را برطرف و پیگیری کرد. حال اگر یکی از طرفین قرارداد شخص حقوقی باشد، اطلاعات او باید بر اساس آخرین روزنامه رسمی درج شود.

  • مشخص کردن موضوع قرارداد

یکی دیگر از مواردی که باید در قراردادهای پروژه‌ای مشخص شود، موضوع آن است. دلیل آن هم این است که کاری که قرار است به صورت پروژه‌ای انجام شود، باید کاملا برای فرد محرز شود. بنابراین با تعیین موضوع صحیح قرارداد میتوان هدف از پروژه و انجام آن را مشخص کرد. برای مثال اگر قرار است یک قرارداد کار پروژه‌ای برای طراحی سایت منعقد شود، باید موضوع آن دقیقا طراحی سایت با ذکر نام سایت عنوان شود.

  • مدت زمان قرارداد

قراردادهای پروژه‌ای بر خلاف قراردادهای دائمی، دارای یک بازه زمانی خاص هستند. لذا باید در این مدت زمان، کار پروژه به اتمام رسیده و تحویل کارفرما گردد. بنابراین مشخص شدن مدت زمان قرارداد بسیار مهم است و باید زمان شروع پروژه و اتمام آن در قرارداد تعیین شود.

  • میزان ساعات کاری

در صورتی که قرار باشد فرد به صورت حضوری اقدام به فعالیت در کارگاه یا شرکت نماید، باید ساعت کاری در قرارداد کار پروژه‌ای مشخص شود. در واقع باید میزان ساعت حضور در محل کار، زمان شروع و پایان کار مشخص گردد تا فرد در همان بازه‌های زمانی اقدام به فعالیت نماید. حال اگر قرارداد پروژه‌ای بدون نیاز به حضور فیزیکی در محل باشد، نیازی به درج این بند در قرارداد نخواهد بود.

  • دستمزد و مبلغ قرارداد پروژه‌ای

شرایط حقوق پروژه‌ای کمی با سایر قراردادها تفاوت دارد. در واقع قرارداد کار پروژه‌ای از نوع معوض است؛ به این معنا که کارگر تنها در قبال انجام پروژه مستحق دریافت حقوق و دستمزد پروژه‌ای است. حال این مبلغ به هر میزان که باشد، باید در قرارداد کار پروژه‌ای مشخص و ثبت شود. دستمزد و حقوق کار پروژه‌ای، باید طبق توافق طرفین و بر اساس شدت کار و نوع پروژه صورت گیرد.

  • شرایط فسخ قرارداد پروژه‌ای

 

شرایط فسخ قرارداد پروژه‌ای

 

با اینکه با انعقاد قرارداد طرفین نباید اقدام به فسخ آن در حین انجام کار نمایند، اما افراد می‌توانند در شرایطی برای فسخ قرارداد اقدام کنند. برای همین بهتر است در هنگام تنظیم قرارداد پروژه‌ای، یک بند به شرایط فسخ قرارداد اختصاص داده شود و دلایل مجاز برای این کار در آن به خوبی شرح داده شود.

  • تعهدات طرفین در قرارداد پروژه‌ای

مورد مهمی دیگری که باید در قرارداد کار پروژه‌ای مشخص شود، تعهدات طرفین است. زمانی که تعهدات در قرارداد درج گردد، از ایجاد مشکلات و اختلافات پس از شروع کار خودداری خواهد شد. همچنین طرفین نسبت به این تعهدات همواره آگاهی دارند و تمام آنها را به خوبی به انجام می‌رسانند.

  • تعیین مرجع برای حل و فصل اختلافات

اگر در قرارداد کار پروژه‌ای یک مرجع حل و فصل اختلاف مشخص شود، طرفین می‌توانند در زمان بروز اختلاف به آن مراجعه کنند. این بند از قرارداد اختیاری بوده و افراد می‌توانند نسبت به درج آن اقدام یا خودداری نمایند.

چند نکته راجع به قرارداد کار پروژه‌ای

  • قرارداد پروژه‌ای همچون دیگر قراردادها دارای تاریخ انقضا است. زمانی که تاریخ مربوطه فرا برسد، قرارداد از سوی هر یک از طرفین قابل فسخ می‌باشد. با این حال اگر نیاز به تمدید آن بوده و کارفرما ادامه همکاری را تایید نماید، قرارداد به طور شفاهی به میزان مدت قرارداد قبلی قابل تمدید خواهد بود.
  • در صورتی که فرد بخواهد قرارداد پروژه‌ای را فسخ نماید، باید از یک ماه قبل این موضوع را به کارفرما اطلاع دهد. در این شرایط فرد باید کلیه کارهای ناتمام را به شکل درستی به کارفرما تحویل دهد تا کارفرما نیز آن را به شخص جایگزین منتقل کند.

جمع بندی

در این مطلب به قرارداد کار پروژه‌ای پرداخته و با اطلاعات لازم برای تنظیم انواع قراردادهای پروژه ای آشنا شدیم. قرارداد کار پروژه‌ای به قراردادی گفته می‌شود که در طی آن یک فرد یا گروهی از افراد ملزم به انجام رساندن یک پروژه کاری می‌شوند. این قرارداد از یک بازه زمانی مشخص و معمولا محدودی برخوردار است. افراد باید در این بازه زمانی نسبت به تحویل پروژه به کارفرما اقدام کرده و در قبال تحویل آن، حقوق پروژه‌ای را دریافت نمایند. بهتر است در این قرارداد همچون دیگر قراردادهای کاری، کلیه اطلاعات و مشخصات طرفین در آن درج شود تا در آینده مشکلی از این بابت به وجود نیاید.

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

 

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها