آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

نحوه نوشتن قرارداد شراکت

0/لایک

نحوه نوشتن قرارداد شراکت 

اگر قصد شراکت با دو یا چند نفر را دارید اما هنوز اقدام به عقد قرارداد رسمی نکرده اید ضروری است که در ابتدا از نحوه نوشتن قرارداد شراکت آگاه شوید و سپس به سمت تنظیم این نوع قرارداد بروید، زیرا قرارداد شراکت بندهای مهم و حائز اهمیتی دارد که با توجه به هر یک میتوانید بهترین قرارداد را تنظیم کنید.

زمانی که شما قصد راه اندازی یک کسب و کار جدید را داشته باشید باید برای این کار هزینه های بسیاری را کنار بگذارید اما فقط هزینه مهم نیست بلکه شما نیاز به مهارت ها و تخصص های گوناگونی دارید که توجه به هر یک از اهمیت بسیاری برخوردار است، به همین خاطر افراد برای موفقیت هر چه بیشتر به سمت شراکت با دیگران می روند تا به نتیجه مطلوب دست یابند؛ اما این نوع شراکت نیاز به آگاهی نسبت به مسائلی همچون نوشتن قرارداد شراکت و… دارد.

در ادامه این مقاله با نحوه نوشتن قرارداد شراکت بیشتر آشنا می شوید؛ بنابراین اگر قصد شراکت با دو تا چند نفر را دارید برای آگاهی هر چه بیشتر و بهتر همراه ما باشید.

قرارداد شراکت چیست؟

قبل از اینکه با نحوه نوشتن قرارداد شراکت آشنا شوید ضروری است که در ابتدا به طور کامل بدانید این نوع قرارداد چیست و چه شرایطی دارد تا با آگاهی کامل نسبت به این مسائل به سراغ نوشتن قرارداد شراکت برویم.

زمانی که شما قصد راه اندازی یک کسب و کار را دارید مطمئنا اگر این کار نیاز به صرف هزینه های زیادی داشته باشد و نتوانید فقط به تخصص خود اکتفا کنید به سمت شراکت با دیگران می روید، اما این شراکت به همین سادگی نیست بلکه شما باید به صورت قانونی اقدام به تنظیم قرارداد شراکت کنید تا همه چیز مطابق قانون پیش رود و در طول شراکت با توجه به مستندات موجود به هیچ مشکلی بر نخواهید خورد.

هدف از این نوع قرارداد شراکت کاری که بین دو یا چند نفر بسته می شود این است که طرفین با سرمایه هایی که در اختیار دارند و تخصص و مهارت خود بتوانند اقدام به شروع یک حرفه جدید کنند تا به سود قابل توجهی دست یابند؛ این نوع قرارداد کاری سود و منفعت زیادی برای طرفین خواهد داشت به همین خاطر افراد با رغبت و میل بیشتری اقدام به انجام این کار می کنند.

توجه به شرایط در تنظیم قرارداد شراکت

قرارداد شراکت نیز به مانند هر نوع قرارداد دیگر یک سری شرایط و الزامات دارد که با توجه به این موارد می توانید اقدام به نوشتن قرارداد شراکت کنید که در ادامه با این شرایط آشنا می شوید.

1_ رضایت طرفین برای این نوع قرارداد شراکت کاری ضروری است؛ یعنی طرفین با رضایت کامل باید به سمت این نوع قرارداد بیایند و هیچ اجبار و زوری نباید پشت این قضیه باشد زیرا اگر اجباری باشد سبب بطلان قرارداد شراکت می شود.

2_ اهلیت طرفین مورد دیگری است که با توجه به آن قرارداد شراکت تنظیم می شود؛ یعنی طرفین باید شایستگی این نوع قرارداد کاری را داشته باشند و بتوانند بهترین عملکرد را در ادامه داشته باشند.

3_ موضوع معین که مورد معامله باشد مورد دیگری است که بیان می کند بین دو یا چند چیز مردد نباشد.

4_ مورد مشروعیت جهت معامله است، که بیان می کند قرارداد شراکت باید مشروع و قانونی باشد و طرفین نباید به سمت کارهای غیر قانونی برای این شراکت بروند.

تنظیم قرارداد شراکت بین دو نفر

 

تنظیم قرارداد شراکت بین دو نفر

 

قرارداد شراکت بین دو نفر به عنوان یکی از انواع قراردادهای پرتقاضا شناخته شده است که سود و زیان در این شراکت تقسیم بر دو می شود؛ بنابراین در هنگام تنظیم قرارداد مشارکت باید به این موضوع اشاره کنید که آورده هر یک از طرفین چه مقدار است و مشخصات آنها نیز به طور کامل باید نوشته شود.

تنظیم قرارداد شراکت بین سه نفر

 

تنظیم قرارداد شراکت بین سه نفر

 

قرارداد شراکت بین سه نفر هم تنظیم می شود بنابراین اگر قصد شراکت با دو نفر دیگر را هم دارید نیاز به نگرانی نیست می توانید با تخصص های افراد دیگر شروع به کار کنید و با سرمایه بیشتر و پشتوانه ی محکم تری به سمت آغاز یک شراکت بروید.

توجه به بندهای مهم در هنگام نوشتن قرارداد شراکت

هنگامی که قصد نوشتن قرارداد شراکت را دارید باید به بندهای مختلف این قرارداد توجه کند و با آگاهی کامل نسبت به این بندها اقدام کنید؛ در ادامه با بندهای مهم این نوع قرارداد آشنا می شوید.

اطلاعات کامل طرفین به همراه موضوع قرارداد

بند اول قرارداد شراکت به اطلاعات کامل طرفین اختصاص دارد که باید در این بند نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، سال تولد، نشانی منزل و… یادداشت شود (باید این اطلاعات کاملا دقیق و درست باشد).

در هنگام نوشتن موضوع قرارداد نیز باید به این اشاره کنید که این قرارداد شراکتی است و برای راه اندازی فروشگاه، کارگاه، سوپر مارکت و… صورت می گیرد.

مدت و مکان اجرای قرارداد شراکت

مدت قرارداد شراکت به این موضوع اشاره می کند که از تاریخ فلان تا تاریخ فلان این قرارداد اجرا می شود، مکان قرارداد نیز همان جایی است که قرارداد اجرا می شود.

مبلغ سرمایه گذاری و میزان سود طرفین

مبلغ سرمایه گذاری یک مبلغ کل است که در این بند نوشته می شود و در بندهای دیگر میزان سهم و سود هر یک از شرکا نوشته می شود که این اعداد و ارقام نیز باید به صورت کامل دقیق نوشته شوند.

فسخ و خاتمه قرارداد شراکت

اگر طرفین میل به همکاری با یکدیگر را نداشته باشند می توانند خاتمه این شرکت را اعلام کنند اما اگر یکی از طرفین نخواهد این شراکت صورت گیرد باید دادخواست فسخ قرارداد شراکت را به دادگاه ارسال کند زیرا رسیدگی به فسخ قرارداد شراکت در این مرجع صورت می گیرد.

وظایف هر یک از شرکا

وظایف هر یک از شرکا باید به صورت کتبی نوشته شود تا هنگام آغاز همکاری و طی کردن این پروسه طرفین به مشکل بر نخورند و هر یک از آنها نسبت به تعهدی که داده اند پایبند باشند.

سایر نکات نوشتن قرارداد شراکت

 

سایر نکات نوشتن قرارداد شراکت

 

وظیفه نگهداری از تجهیزات بر عهده کدام یک از افراد است

استعلام قیمت ها به دلیل نوسانات قیمت

طرفین حق تغییر و جعل صورتحساب ها و فاکتورها را ندارند

طرفین حق هیچگونه واگذاری ندارند

پس از خاتمه یا فسخ قرارداد سهم افراد به صورت دقیق مطابق با قرارداد باید پرداخت شود

پس از پایان قرارداد طرفین می توانند اقدام به تمدید آن کنند

در صورت فوت یکی از شرکا، دیگر شرکا باید با وارث شریک فوت شده تسویه حساب کنند

قرارداد شراکت باید در 3 نسخه تنظیم شود

در صورت بروز اختلاف بین شرکا در هنگام تنظیم قرارداد باید این اختلاف به داور این قرارداد ارجاع داده شود

امضا و اثر انگشت شرکا باید زیر قرارداد دیده شود

جمع بندی

اگر قصد شراکت با افراد مختلفی را دارید ضروری است که از نوشتن قرارداد شراکت آگاهی کامل داشته باشید و اگر فکر می کنید که نسبت به این موضوع خیلی تجربه کافی ندارید بهتر است به سمت کمک گرفتن از افراد با تجربه بروید تا به کمک این افراد قرارداد شراکت قانونی و مطمئن تنظیم کنید.

ممکن است که بخواهید با دوستان صمیمی و آشنایان خود اقدام به آغاز همکاری کنید و با آنها شریک شوید شاید هر یک از شما حس کنید که تنظیم قرارداد با این افراد نزدیک که حالا به شریک شما تبدیل شده اند ضرورتی ندارد، اما این کاملا اشتباه است زیرا شما باید اقدام تنظیم قرارداد کتبی و قانونی کنید تا هنگام بروز شک و شبهه، درگیری و اختلاف با این قرارداد از مشکلات احتمالی جلوگیری کنید.

برای نوشتن قرارداد شراکت بهتر است که از وکیل حرفه ای و متخصص کمک بگیرید تا این قرارداد به صورت قانونی نوشته شود و مشکلاتی در آینده پیش نیاید.

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها