آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

بیمه اختیاری

0/لایک

بیمه اختیاری

بیمه اختیاری زیر مجموعه بیمه تامین اجتماعی است و به افرادی تعلق می گیرد که تحت پوشش هیچ نوع بیمه ای نیستند و با استفاده از بیمه اختیاری می توانند از خدمات آن همچون خدمات درمانی، بازنشستگی، دریافت مستمری و… بهره مند شوند که متقاضیان برای استفاده از این خدمات نیازمند به پرداخت حق بیمه هستند که مبلغی مشخص دارد.

افرادی که در ارگان های دولتی مشغول به کار نیستند و هیچ وابستگی به این سازمان ها ندارند و خودشان اقدام به راه اندازی کسب و کار جدید کرده اند که موجب شده تا کارفرمای خودشان باشند باید به سمت بیمه اختیاری تامین اجتماعی بروند تا از خدمات بیمه تامین اجتماعی بهره مند شوند.

در  ادامه این مقاله با بیمه اختیاری تامین اجتماعی بیشتر آشنا می شوید بنابراین اگر تحت پوشش هیچ نوع بیمه ای نیستید و قصد دارید که خود را به عنوان یکی از زیر مجموعه های بیمه اختیاری معرفی کنید حتما تا پایان همراه ما باشید.

بیمه اختیاری چیست؟

در ابتدا می پردازیم به این موضوع که بیمه اختیاری چیست و چه کسانی می توانند از خدمات بی نظیر این نوع بیمه بهره مند شوند؟

بیمه اختیاری همان بیمه خویش فرما است و مناسب افرادی است که برای خود کار می کنند و تحت نظر هیچ کارفرمایی نیستند؛ بیمه اختیاری مناسب افرادی است که مستقل هستند و هیچ وابستگی به شرکت ها یا سازمان های خاصی ندارند. بیمه زنان خانه دار زیر مجموعه بیمه تامین اجتماعی صاحبان کار مشاغل آزاد و بیمه اختیاری می باشد.

سازمان تامین اجتماعی افرادی را که تحت پوشش هیچ نوع بیمه ای نیستند و از خدمات درمانی و رد شدن سابقه بهره مند نمی شوند را شامل بیمه اختیاری کرده است به این صورت که افراد به عنوان کارفرمای خود می توانند خود را بیمه کنند؛ زمانی که فرد از بیمه اختیاری استفاده می کند باید این مبلغ را خودش پرداخت کند زیرا در اینجا افراد خودشان کارفرمای خویش هستند.

اگر جزو افرادی هستید که در سازمان های دولتی مشغول به کار نیستید و از هیچ نوع بیمه ای استفاده نمی کنید می توانید به سمت بیمه اختیاری بروید؛ برای اینکه بیمه اختیاری را شامل شوید باید خودتان به صورت مستقیم به سازمان تامین اجتماعی بروید و اقدام به دریافت بیمه اختیاری کنید، برای بهره مندی از خدمات بیمه اختیاری تامین اجتماعی باید حق بیمه خود را در زمان مقرر پرداخت نمایید تا بتوانید از خدمات آن بهره مند شوید.

شرایط استفاده از بیمه اختیاری

شرایط استفاده از بیمه اختیاری

برای استفاده از بیمه اختیاری باید به شرایط و ضوابط این نوع بیمه توجه کنید؛ یکی از مهمترین شرایط بهره مندی از این نوع بیمه توجه به سن است زیرا کسانی می توانند از این نوع بیمه استفاده کنند که بین رنج سنی 18 تا 50 سال باشند اما اگر بالای 50 سال داشته باشید و بخواهید از بیمه اختیاری استفاده کنید باید معادل مدت مازاد سنی، سابقه حق بیمه را بپردازید.

سابقه پرداخت بیمه برای سازمان تامین اجتماعی بسیار با اهمیت است زیرا یکی از شرایط استفاده از بیمه اختیاری وجود سابقه برای افراد است؛ بنابراین دارا بودن 30 روز سابقه حق بیمه برای هر فردی ضروری است تا متقاضی بتواند از بیمه اختیاری بهره مند شود.

از دیگر شرایط مهم برای بهره مندی از بیمه اختیاری این است که متقاضی بیمه نباید در هیچ کارگاه یا سازمان دولتی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی مشغول به کار باشند، افراد برای بهره مندی از این حق نباید از اسناد جعلی و مدارک نامعتبر استفاده کنند و البته افرادی که بیش از 10 سال سابقه بیمه داشته باشند از شرایط سنی برای بهره مندی از بیمه اختیاری معاف هستند.

پرداخت حق بیمه اختیاری

برای پرداخت حق بیمه اختیاری خود میتوانید از طریق دو روش اقدام کنید، روش اول که به عنوان بهترین و آسان ترین روش شناخته شده است از طریق سایت تامین اجتماعی صورت می گیرد که می توانید به صورت اینترنتی این حق بیمه اختیاری را پرداخت کنید و روش دوم روش حضوری است که باید به صورت حضوری این حق بیمه اختیاری را پرداخت نمایید.

هزینه بیمه اختیاری تامین اجتماعی

هزینه بیمه اختیاری تامین اجتماعی

هزینه بیمه اختیاری تامین اجتماعی بر اساس حداقل و حداکثر حقوقی تعیین می شود که شورای عالی کار هر سال تعیین می کند؛ اما به صورت کلی درصد حق بیمه اختیاری متقاضیان 27% از حقوق و دستمزد توافق شده است.

مزایای بیمه اختیاری

بهره مندی از خدمات درمانی

دریافت مستمری

خدمات بازنشستگی

پرداخت هزینه های کفن و دفن

صدور و تمدید دفترچه

و موارد دیگر

تفاوت بیمه اختیاری و بیمه اجباری

اولین تفاوت بیمه اختیاری و بیمه اجتماعی در این است که در نوع اول فرد به عنوان کارفرمای خود می تواند اقدام به دریافت این حق بیمه کند اما در نوع دوم یعنی بیمه اجباری فرد وابستگی به سازمان های دولتی دارد و در جایی مشغول به کار است که وابستگی به تامین اجتماعی دارد بنابراین این حق بیمه توسط کارفرمای وی باید پرداخت شود.

در بیمه اجباری 30% از حقوق و دستمزد کارگر از طریق کارفرما باید به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز شود اما در بیمه اختیاری فقط 27% از مبلغ توافق شده بین متقاضی و سازمان تامین اجتماعی باید باید به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز شود و این واریز را متقاضی بیمه اختیاری انجام می دهد.

فردی که از بیمه اختیاری استفاده می کند از همه مزایای بیمه تامین اجتماعی به جز هزینه ازدواج، بیمه بیکاری، هزینه زایمان و بارداری بهره مند می شود اما فردی که از بیمه اجباری استفاده می کند از تمامی مزایای بیمه تامین اجتماعی می تواند بهره مند شود.

بیمه اجباری نیاز به سابقه پرداخت حق بیمه و شرایط سنی ندارد، اما بیمه اختیاری نیاز به 30 روز سابقه پرداخت حق بیمه دارد و متقاضیان باید بین 18 تا 50 سال باشند تا بتوانند از این حق بیمه بهره مند شوند.

کسانی می توانند از بیمه اختیاری استفاده کنند که شامل هیچ بیمه ای نباشند و وابستگی به سازمان های دولتی نداشته باشند اما در مقابل کسانی می توانند از بیمه اجباری استفاده کنند که مشمول قانون کار باشند.

تفاوت بیمه اختیاری با بیمه مشاغل آزاد

تفاوت بیمه اختیاری با بیمه مشاغل آزاد

به برخی از تفاوت های بین مشاغل آزاد و بیمه اختیاری اشاره خواهیم کرد:

  • برای مشاغل آزاد 18% از مبلغ توافق شده بین فرد متقاضی و سازمان تامین اجتماعی باید به حساب این سازمان واریز شود که این مبلغ برای بیمه اختیاری حدودا 27% از مبلغ توافق شده است.
  • برای بیمه مشاغل آزاد نیاز به سابقه نیست و شرایط سنی آن نیز برای زن 45 سال و برای مرد 50 سال است؛ اما برای بهره مندی از بیمه اختیاری باید افراد تا حداکثر 50 (زن و مرد) سال داشته باشند.
  • مشاغل آزاد برای دریافت حق بیمه باید حتما پروانه کسب داشته باشند بنابراین اگر قصد دریافت حق بیمه اختیاری را دارید و شغلتان هم آزاد است باید برای دریافت حق بیمه مشاغل آزاد اقدام به دریافت پروانه کسب کنید.

جمع بندی

سازمان تامین اجتماعی دو نوع بیمه را برای افراد در نظر گرفته است که بیمه اختیاری یکی از آنها است، این نوع بیمه مناسب افرادی است که هیچ وابستگی به سازمان های دولتی ندارند و در جایی مشغول به کار هستند که خودشان کارفرما بوده و زیر مجموعه دولت نیستند.بیمه اختیاری مزیت های بسیاری برای افراد دارد بخصوص کسانی که شغل آزاد دارند و از خدمات بیمه تامین اجتماعی بهره مند نیستند این افراد می توانند با دریافت حق بیمه اختیاری از مزیت های بیمه تامین اجتماعی بهره مند شوند.

اگر از خدمات و مزایای بیمه تامین اجتماعی بهره مند نیستید و خودتان کارفرمای خویش هستید بهتر است هر چه سریعتر اقدام به دریافت حق بیمه اختیاری کنید تا به واسطه این بیمه از خدمات درمانی و مستمری و دیگر مزایای این بیمه بهره مند شوید.

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
mohammad akbari

سلام برای بیمه اختیاری در بازنسستگی مزایای رفاهی و حق اولاد و غیره شامل میشود ؟
مزایا چقدر هست؟