آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

نمونه قرارداد تخریب ساختمان + مفاد آن

0/لایک

نمونه قرارداد تخریب ساختمان و نکات حقوقی آن

تخریب ساختمان از جمله اقدامات مهمی است که برای ساخت سازه جدید باید صورت بگیرد. حال شاید برایتان جالب باشد که برای این عمل هم نیاز به تنظیم قرارداد و مشخص کردن تعهدات طرفین است. در واقع برای تخریب ساختمان معمولا به تنظیم قرارداد تخریب ساختمان می‌پردازند تا تعهدات و مسئولیت‌های طرفین در آن به خوبی مشخص شود. در این مطلب قرار است با این دسته از قراردادها بیشتر آشنا شویم و به مفاد و بندهای مهم آن اشاره نماییم.

قرارداد پیمانکاری تخریب چیست؟

قرارداد تخریب ساختمان یکی از انواع قراردادهای موجود است که برای تخریب بنا در برابر پرداخت هزینه میان اشخاص حقیقی یا حقوقی منعقد می‌شود. طرفین قرارداد هم در این قرارداد با عنوان پیمانکار و کارفرما شناخته می‌شوند. پیمانکار وظایف و تعهداتی را در رابطه با تخریب ساختمان بر عهده گرفته و کارفرما نیز با جزئیات توقعات خود را از پیمانکار شرح می‌دهد. در قراردادهای تخریب ساختمان به موارد مهمی باید اشاره شود که نحوه تهیه مصالح و نحوه اجرای پروژه از مهمترین آنها است.

مهمترین اطلاعات در قراردادهای تخریب ساختمان

قرارداد تخریب ساختمان شامل بندها و مفادی است که برخی از آنها از اهمیت زیادی برخوردار هستند و باید به نحو کاملا صحیحی تکمیل شوند. در اینجا به بندهای مهم قرارداد تخریب ساختمان اشاره می‌کنیم:

  • مشخصات و اطلاعات طرفین قرارداد
  • موضوع قرارداد
  • مشخصات فنی ساختمان
  • هزینه قرارداد و تعیین نحوه پرداخت آن
  • اسناد و مدارک قرارداد
  • تعیین دستگاه نظارت
  • تعهدات کارفرما و پیمانکار
  • مدت انجام قرارداد تخریب ساختمان
  • شرایط و موارد فسخ قرارداد تخریب
  • مرجع حل اختلاف
  • نسخ قرارداد

بررسی مفاد قرارداد تخریب ساختمان

 

بررسی مفاد قرارداد تخریب ساختمان

 

در این بخش به بررسی بیشتر هر یک از بندها و مفاد قرارداد تخریب ساختمان می‌پردازیم:

  • مشخصات طرفین قرارداد

اولین موضوع در قرارداد تخریب، درج اطلاعات طرفین قرارداد است که میتوانند از نوع حقیقی یا حقوقی باشند. در این قرارداد باید یک بخش برای درج مشخصات کارفرما و یک بخش برای درج مشخصات پیمانکار در نظر گرفته شود و توسط هر یک به صورت صحیح تکمیل شوند. از جمله اطلاعات لازم این بخش هم باید به نام و نام خانوادگی یا نام شرکت (برای اشخاص حقوقی)، شماره ملی یا شماره ثبتی، آدرس و شماره تلفن اشاره کرد.

  • موضوع قرارداد تخریب ساختمان

در رابطه با موضوع این قرارداد باید به میزان تخریب ساختمان و نشانی و شماره پروانه ساختمان اشاره کرد. موضوع قرارداد باید به گونه‌ای باشد که از طریق آن بتوان به شرایط و میزان تخریب و نشانی آن پی برد. همچنین باید در این بخش به شرح نحوه تهیه مصالح و نحوه اجرای پروژه با جزئیات کامل پرداخت و یا به نقشه و یا پیوست خاصی اشاره کرد.

  • مدت قرارداد تخریب ساختمان

منظور از مدت قرارداد تخریب این است که چه مدت زمانی برای تخریب ساختمان و انجام پروژه به طور کامل لازم است. در این بخش باید به تاریخ شروع و تاریخ خاتمه قرارداد اشاره شود. حال در صورتی که به دلیل عوامل طبیعی همچون ایجاد ممانعت از سوی سازمان شهرداری و غیره پروژه تعطیل شود، مدت تعطیلی به مدت قرارداد اضافه می‌شود.

باید اشاره شود که از آنجایی که مدت انجام کار در این قراردادها یکی از علل ایجاد اختلاف بین کارفرما و پیمانکار است، حتما این بخش باید با سنجیدن کامل شرایط تکمیل شود تا بعدا مشکلی در این رابطه ایجاد نشود. همچنین بهتر است در این بخش به روزهای کاری و در نظر گرفتن تعطیلات رسمی یا غیر رسمی اشاره شود.

  • تعیین دیرکرد در پروژه تخریب

 

تعیین دیرکرد در پروژه تخریب

در قرارداد تخریب ساختمان میتوان یک بخش را به دیرکرد طرفین در انجام پروژه اختصاص داد. بر این اساس اگر تاخیری در اجرای پروژه توسط پیمانکار صورت بگیرد، میتوان بابت هر روز تاخیر مبلغی را به عنوان جریمه مشخص کرد. همچنین اگر کارفرما به هر نحوی سبب تاخیر در عملیات اجرایی پروژه شود، با تایید سرپرست کارگاه به همان میزان تاخیر به مدت زمان اجرای پروژه افزوده می‌شود. بنابراین مشخص است که اگر هر یک از طرفین قرارداد تخریب ساختمان سبب دیرکرد در اجرای پروژه شوند، باید به جبران آن برای طرف مقابل بپردازند. دیرکرد از طرف کارفرما سبب تغییر برنامه زمانبندی قرارداد و دیرکرد از سمت پیمانکار سبب اعمال جریمه مالی برای او می‌گردد.

  • تعهدات طرفین قرارداد

از دیگر بخش‌های مهم قراردادهای تخریب ساختمان باید به بخش تعهدات پیمانکار و تعهدات کارفرما اشاره کرد. در رابطه با تعهدات پیمانکار میتوان به مواردی چون تامین نیروهای انسانی، تهیه و تدارک کلیه ابزارها و ماشین آلات لازم برای تخریب، رعایت موارد ایمنی و حفاظتی در حین عملیات، احداث راهروهای سرپوشیده موقت در معابر عمومی، انجام عملیات در طی روز و انجام کارها با حداقل میزان صدا و ایجاد گرد و خاک اشاره کرد.

در رابطه با تعهدات کارفرما پروژه تخریب ساختمان هم میتوان به مواردی مانند پرداخت‌های لازم به پیمانکار، تهیه مکانی برای استراحت و غذاخوری کارگران، احداث سرویس بهداشتی برای کارگران، اخذ بیمه حوادث برای ساختمان موضوع قرارداد، ساختمان‌های مجاور و نیروهای انسانی و همچنین در اختیار گذاشتن برق، آب شرب و غیر شرب در اختیار پیمانکار اشاره کرد.

  • مبلغ قرارداد

مبلغ قرارداد تخریب ساختمان توسط کارفرما تعیین می‌شود و یا از سوی کارفرما پیشنهاد شده و بر روی آن توافق صورت می‌گیرد. محاسبه مبلغ قرارداد هم بر اساس نوع ساختمان و پروژه متفاوت است و باید در این رابطه به مواردی چون هزینه تهیه مصالح، سود پیمانکار، منابع انسانی و تجهیزات توجه شود.

  • مشخصات فنی پروژه

مشخصات فنی و تکنیکی پروژه با استفاده از نقشه‌ها و دستور العمل‌های صادر شده از سوی کارفرما و مهندس ناظر انجام می‌شود. تشریح دقیق مشخصات فنی در این قرارداد باعث می‌شود تا امکان هرگونه سوءاستفاده از سمت پیمانکار و به کارگیری مصالح بی‌کیفیت سلب شود.

  • نظارت در قرارداد تخریب ساختمان

کارفرما در طی انجام پروژه بر عملکرد پیمانکار نظارت داشته و پس از تایید دستگاه نظارت کارفرما، صورت حساب پیمانکار محاسبه و پرداخت می‌شود. پیمانکار وظیفه دارد کلیه کارها را طبق قرارداد، اصول فنی و دستورات کارفرما یا نماینده او پیش ببرد و به کلیه مفاد قرارداد پایبند باشد.

  • فسخ قرارداد

از دیگر بندهایی که معمولا در قراردادهای تخریب ساختمان وجود دارد، فسخ قرارداد است. در این رابطه شرایطی وجود دارد که از جمله آن میتوان به عدم حسن اجرای قرارداد از سوی پیمانکار، تاخیر در انجام پروژه توسط تیم پیمانکار، انتقال قرارداد یا واگذاری آن به اشخاص دیگر و غیبت بدون اجاره پیمانکار و تعطیل کردن کار بدون کسب اجازه از کارفرما اشاره کرد.

  • ضمانت اجرای کار

این بند یعنی در هر بار پرداخت کارفرما، مبلغی کمتر از میزان صورت وضعیت پیمانکار به او پرداخت می‌شود و درصدی جهت اطمینان از حسن انجام کار نزد او باقی می‌ماند. این مبلغ پس از انجام شدن کار و مورد تایید قرار گرفتن از سوی کارفرما، به حساب پیمانکار واریز می‌شود.

قرارداد تخریب ساختمان به صورت تهاتری چیست؟

 

قرارداد تخریب ساختمان به صورت تهاتری چیست؟

 

قرارداد تخریب ساختمان به صورت تهاتری یعنی پیمانکار بر اساس آن موظف به تخریب ساختمان و بارگیری مصالح و کلیه ضایعات حاصل از تخریب به محل‌های مجاز تعیین شده از سوی شهرداری است. همچنین بر اساس تهاتر، پیمانکار مصالح موجود در ساختمان و ضایعات تخریبی را از کارفرما می‌خرد و مبلغی را بر اساس حجم مصالح به او پرداخت می‌کند. بنابراین قرارداد تخریب تهاتری به صورتی است که دستمزد پیمانکار از فروش مصالح ناشی از تخریب توسط خود اوتامین می‌شود و با توجه به حجم مصالح پرداخت مبلغی به کارفرما نیز وجود دارد. این موضوع باعث می‌شود تا کارفرما نگرانی از بابت مصالح و ضایعات نداشته باشد و پیمانکار هم به منافع خود برسد. برای همین است که برخی افراد به دنبال نمونه قرارداد تخریب ساختمان به صورت تهاتری هستند تا از آن به این منظور استفاده نمایند.

جمع بندی

افرادی که قصد دارند به تخریب ساختمان برای اجرای یک پروژه جدید بپردازند، بهتر است به عقد قرارداد تخریب ساختمان بپردازند و تمام نکات اشاره شده در متن را در آن اجرا نمایند. با تنظیم قرارداد تخریب ساختمان میتوان از هرگونه اهمال کاری و سو استفاده جلوگیری کرده و پروژه را سر موعد دریافت کرد.

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها