آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

نکات مهم در تنظیم قرارداد استخدام

0/لایک

تنظیم قرارداد استخدام

تنظیم قرارداد استخدام به شیوه ای درست و اصولی و مطابق با قوانین هر شرکت بسیار ضروری است و می تواند موجب جلوگیری از بروز مشکلات جدی هم شود، به همین خاطر قرارداد نویسی یک نوع مهارت محسوب می شود که هر کسی نمی تواند بهترین قرارداد استخدام را تنظیم کند. توجه نمایید که تنظیم قرارداد استخدام قبل از شروع کار ضروری است و حتی اگر افراد مهارت انجام این کار را نداشته باشند باید به کمک افراد حرفه ای این اقدام را انجام دهند.

استخدام کارمند جدید برای هر مدیری یک نوع چالش محسوب می شود اما مدیران برای جلوگیری از بروز مشکلات جدی باید اقدام به تنظیم قرارداد استخدام کنند تا به واسطه این قرارداد بتوان هم به نکات مهمی اشاره کرد و تمامی حق و حقوق کارمند جدید را مکتوب کرد و هم بتوان به واسطه این این قرارداد کار از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری نمود.

در ادامه این مقاله با مهم ترین نکات تنظیم قرارداد استخدام آشنا می شوید؛ بنابراین به عنوان کارگر یا کارفرما برای آشنایی با قرارداد استخدام توصیه می کنیم که حتما تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

اهمیت تنظیم قرارداد کار

قرارداد کار قبل از شروع همکاری، میان کارگر و کارفرما تنظیم می شود و اصول و قوانینی دارد که برگرفته از اصول و قوانین شرکت است. تنظیم قرارداد استخدام یا قرارداد کار به شیوه ای درست و اصولی بسیار با اهمیت است و می تواند مشکلات آتی میان کارگر و کارفرما را به میزان قابل توجهی حل و فصل کند.

برخی کارفرماها توجهی به تنظیم قرارداد استخدام ندارند و این یا به خاطر بی توجهی به حق و حقوق کارگر است یا بی توجهی به قوانین کار است اما در هر صورت همین بی توجهی می تواند برای کارفرما مشکل ساز شود و در برخی شرایط نیز برای کارگر مشکل ساز می شود؛ بنابراین باید تحت هر شرایطی و قبل از شروع کار قرارداد استخدام میان کارگر و کارفرما تنظیم شود.

همچنین بخوانید  محاسبه میزان حقوق وزارت کار در سال 1402 چقدر است؟

برخی دیگر از کارفرماها تجربه و مهارتی در تنظیم قرارداد کار ندارند و با اینکه تمایل به تنظیم قرارداد استخدام دارند اما به دلیل عدم آگاهی، از انجام این کار صرف نظر می کنند. بنابراین اگر شما هم به عنوان کارفرما جزو این گروه از افراد هستید توصیه می کنیم که حتما به کمک مشاوران حرفه ای این کار را انجام دهید.

قرارداد استخدام از منظر قانون کار

قرارداد استخدام از منظر قانون کار

تنظیم قرارداد استخدام یکی از مهم ترین نکاتی است که قانون کار به آن اشاره کرده است و این نوع قرارداد قوانین و شرایطی دارد که کارگر و کارفرما موظف اند با توجه به این قوانین اقدام به تنظیم قرارداد کار کنند.

زمانی که شما به عنوان کارفرما اقدام به تنظیم قرارداد استخدام با نیروی خود می کنید باید توجه نمایید که این قرارداد استخدام باید به صورت کتبی تنظیم شود و اصلا نباید به سمت تنظیم قرارداد استخدام به صورت شفاهی بروید چرا که هم درصد خطا در این نوع قرارداد بیشتر است و هم مدرکی برای جلوگیری از بروز مشکل وجود ندارد.

شرایط تنظیم قرارداد استخدام

تنظیم قرارداد استخدام شرایطی که دارد که طرفین یعنی کارگر و کارفرما باید با توجه به این شرایط اقدام به قرارداد نویسی کنند تا یک قرارداد مطمئن و قانونی تنظیم شود.

مشروعیت قرارداد استخدام اولین و مهم ترین شرط برای تنظیم قرارداد است که بیان می کند انجام کار و شروع تعهدات نباید با موازین شرعی مغایرت داشته باشد و اگر افراد خلاف این حکم عمل کنند قرارداد استخدام باطل شده و دیگر هیچ نوع ارزش قانونی ندارد.

دومین مورد از شرایط تنظیم قرارداد استخدام معین بودن موضوع آن است. هنگامی که کارگر و کارفرما اقدام به تنظیم قرارداد استخدام می کنند باید کارگر بداند که موظف به انجام چه کاری است و در حقیقت باید موضوع کار به صورت دقیق و واضح مکتوب شود، در غیر این صورت قرارداد استخدام هیچ ارزش قانونی ندارد.

همچنین بخوانید  مالیات قراردادهای پیمانکاری به چه صورت محاسبه می شود؟

سومین و آخرین مورد عدم ممنوعیت قانونی و شرعی طرفین در تصرف اموال یا انجام کار مورد نظر است که به اهلیت طرفین اشاره می کند و می گوید طرفین قرارداد باید عاقل و بالغ باشند. در صورت رعایت نکردن این شروط، قرارداد کار هیچ ارزشی نخواهد داشت.

انواع قرارداد استخدام

انواع قرارداد استخدام

اگر بخواهیم قرارداد استخدام را با توجه به سازمان یا ارگان ها تقسیم بندی کنیم باید بگوییم که دو نوع قرارداد استخدام دولتی و قرارداد استخدام خصوصی داریم که در ادامه به توضیح این دو نوع قرارداد کار می پردازیم.

تنظیم قرارداد استخدامی بخش دولتی

تنظیم قرارداد استخدام دولتی همانطور که از نام آن پیداست طرف حساب شما یک ارگان یا سازمان دولتی است که قوانین و شرایط مخصوص خود را دارد و کارگر با اشتغال در این سازمان از حداقل حقوق وزارت کار بهره مند است. قرارداد استخدام دولتی در انواع مختلفی تنظیم می شود که هر کدام وابسته به شرایط و قوانین خاصی است.

تنظیم قرارداد استخدامی بخش خصوصی

آن دسته از سازمان ها که هیچ وابستگی به نهادهای دولتی ندارند باید اقدام به تنظیم قرارداد استخدام خصوصی کنند که این نوع قرارداد کار نیز مبنای مشخصی دارد و افراد باید با توجه به شرایط و قوانین موجود اقدام به تنظیم قرارداد استخدام کنند.

انواع قرارداد استخدام بر حسب زمان

انواع قرارداد استخدام بر حسب زمان

 

اولین مورد قرارداد غیر موقت یا دائم است که افراد با تنظیم قرارداد استخدام دائم باید تاریخ شروع کار را مشخص نمایند اما هیچ تاریخی برای پایان همکاری کارگر و کارفرما مشخص نیست چرا که پایان کار مشخص نیست. اینگونه قرارداد استخدام برای کسب و کارهایی مناسب است که مدت مشخصی ندارند.

قراردادکار با مدت موقت از دیگر انواع قرارداد کار است که در این نوع قرارداد کار مدت مشخصی برای انجام کار در نظر گرفته می شود و هر زمان که پایان کار فرا برسد قرارداد کار بی ارزش می شود یعنی اشتغال پس از پایان موعد قرارداد کار دیگر ارزش قانونی ندارد چرا که قرارداد کار وجود ندارد.

همچنین بخوانید  وکیل اداره کار به چه کسی گفته می شود و چه وظیفه ای دارد؟

سومین و آخرین مورد تنظیم قرارداد استخدام به صورت معین است؛ یعنی کارگر متعهد به انجام کاری معین می شود که همه چیز در اینجا مشخص است (تایم کاری، موضوع کار، حقوق و مزایا و غیره).

مفاد قرارداد استخدام

از جمله مواردی که در تنظیم قرارداد استخدام باید به آنها اشاره نمود شامل موضوع قرارداد کار به صورت صریح و واضح، میزان حقوق و دستمزد کارگر به صورت دقیق، ساعات کاری، میزان مرخصی، محل انجام کار، تاریخ انعقاد قرارداد کار، مدت قرارداد، شرایط فسخ قرارداد استخدام می شود.

تمامی موارد ذکر شده باید به صورت کاملا دقیق و واضح نوشته شود و اگر تنها یک مورد به صورت مبهم باشد دیگر آن قرارداد استخدام ارزش قانونی ندارد و حتی اگر مشکلی میان کارگر و کارفرما به وجود بیاید دیگر نمی توانند به صورت قانونی و با در اختیار داشتن قرارداد کار این مشکل را حل کنند.

جمع بندی

پیشتر راجع به تنظیم قرارداد استخدام خواندید و دانستید قرارداد استخدامی با پیمانکاری و سایر قراردادها متفاوت است، حالا می دانید که تنظیم قرارداد کار قبل از شروع کار ضروری است و کارفرما باید با توجه به قانون کار بهترین نمونه از این نوع قرارداد را تنظیم کند. تنظیم قرارداد استخدام با توجه به قوانین و شرایطی انجام می شود و حتی اگر کارفرما یا کارگر آگاهی و تجربه کافی برای انجام این کار را نداشته باشند باید از یک فرد مجرب و حرفه ای کمک بگیرند. توجه نمایید که وجود قرارداد استخدام می تواند مشکلات آتی میان کارگر و کارفرما را به حداقل برساند اما این تنها در صورتی ممکن است که این قرارداد به صورت کاملا اصولی تنظیم شود. در صورت نیاز به مشاوره در خصوص تنظیم قرارداد می توانید از کارشناسان کلینیک اداری آسان کار راهنمایی دریافت کنید.

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها