آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

تفاوت قرارداد پیمانکاری و استخدامی

0/لایک

تفاوت قرارداد پیمانکاری و استخدامی

یکی از چالش های پیش رو برای افرادی که قصد دارند وارد بازار کار شوند این است که تفاوت قرارداد پیمانکاری و استخدامی چیست؟ با آگاهی از این تفاوت ها به راحتی می توانید مشغول به کار شوید چرا که علایق خود را شناخته اید و می دانید که چه نوع کسب و کاری بیشتر با دانش و تجربه شما همخوانی دارد و علایق شما بیشتر چه سبک هایی است در نتیجه می توانید در یکی از بهترین مشاغل مشغول به کار شوید.

در واقع زمانی که شما در یک سازمان یا شرکت مشغول به کار می شوید به استخدام رسمی آن سازمان در آمده اید و همه چیز همان طور باید پیش رود که کارفرما از شما می خواهد. اما زمان که به عنوان یک پیمانکار انجام یک پروژه را پذیرفته اید، در قبال انجام همین پروژه مزد خود را دریافت می کنید و پیمانکار در نحوه انجام کار و ارائه ایده یا در اختیار قرار دادن ابزار کار دخالتی ندارد و شما خودتان به تنهایی یا به همراه دیگر کارگران باید کار را پیش ببرید.

بنابراین تفاوت هایی میان قرارداد پیمانکاری و قرارداد استخدامی وجود دارد که باید با تفاوت قرارداد پیمانکاری و استخدامی آشنا باشید و سپس در یک سمت یا یک کار مشغول شوید.

قرارداد پیمانکاری و شرایط آن چیست؟

برخی کارها نیاز به استخدام رسمی ندارند یعنی نیازی نیست که فرد در سازمان حضور داشته باشد و به صورت ماهانه حقوقی دریافت کند و تابع دستورات کارفرما باشد که یکی از بهترین قراردادهایی که تنظیم آن توسط بسیاری از افراد صورت می گیرد قرارداد پیمانکاری است.

به قراردادی که فرد حقیقی یا حقوقی انجام یک کار یا یک پروژه را با مسئولیت خود و ابزاری که در اختیار دارد قبول می کند و در قبال انجام همین کار، مزد دریافت می کند را قرارداد پیمانکاری می گویند. در قرارداد پیمانکاری، کارفرما هیچ دخالتی در انجام پروژه نمی کند و تنها باید در همان ابتدا نکات ضروری را بگوید و در ادامه نظاره گر باشد.

پیش از شروع کار به عنوان پیمانکار باید رابطه میان کارفرما و پیمانکار مشخص شود و سپس طرفین باید اقدام به تنظیم قرارداد پیمانکاری کنند و در  تنظیم قرارداد کار باید به مواردی همچون موضوع قرارداد، مدت قرارداد، مبلغ یا حق الزحمه پیمانکار، نوع قرارداد، موارد فسخ قرارداد و غیره اشاره کنند.

 

قرارداد پیمانکاری و شرایط آن چیست؟

 

قرارداد استخدامی و شرایط آن چیست؟

یک نوع قرارداد به نام قرارداد استخدامی وجود دارد که افرادی که صلاحیت کافی داشته باشند در یک سازمان به صورت رسمی استخدام می شوند. اما توجه نمایید که برای استخدام شدن افراد باید یک سری شرایط خاص داشته باشند تا بتوانند توسط شرکت یا سازمان مورد نظر جذب شوند.

افرادی که در یک شرکت یا سازمان استخدام می شوند تابع دستورات کارفرما و با دریافت حق و حقوقی مشخص فعالیت می کنند و ساعات کاری مشخصی نیز دارند. افرادی که استخدام می شوند دیگر نباید خارج از چارچوب تعیین شده عمل کنند و باید همه چیز به همان صورتی که در قرارداد ذکر شده پیش رود.

اگر علاقه مند به کسب و کارهایی هستید که تایم های خاصی از طول روز را مشغول به کار باشید و به صورت ماهانه حقوق مشخصی دریافت کنید باید به سراغ قرارداد استخدامی بروید. همچنین ناگفته نماند که با در اختیار داشتن چنین قراردادی از مزایای بسیاری هم بهره مند خواهید شد.

 

قرارداد استخدامی و شرایط آن چیست؟

 

تفاوت قرارداد پیمانکاری و قرارداد استخدامی

پیشتر با قرارداد پیمانکاری و قرارداد استخدامی آشنا شده اید اما باید آگاه باشید که تفاوت هایی میان قرارداد پیمانکاری و استخدامی وجود دارد که همین تفاوت ها موجب شده برخی ها به سمت قرارداد پیمانکاری بروند و برخی دیگر به سراغ قرارداد استخدامی بروند. در ادامه با مهم ترین تفاوت های قرارداد پیمانکاری و استخدامی آشنا می شوید.

تفاوت قرارداد پیمانکاری و استخدامی از لحاظ بیمه

بیمه یکی از مهم ترین مواردی است که به تمامی افرادی که با یک کارفرما همکاری می کنند تعلق می گیرد یعنی شما هم به عنوان کارگر و هم به عنوان پیمانکار باید تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی باشید.

اما یک تفاوت میان قرارداد پیمانکاری و استخدامی از لحاظ بیمه کردن افراد وجود دارد، توجه نمایید زمانی که شما در یک سازمان استخدام می شوید تنها شخص خودتان توسط کارفرما بیمه می شود اما زمانی که به عنوان پیمانکار مشغول به کار می شوید ممکن است کارگران بسیاری با شما همکاری کنند و در زیر مجموعه شما قرار گرفته باشند در چنین شرایطی شما باید تمامی کارگران را بیمه کنید و کارفرما در اینجا تنها نظاره گر است.

تفاوت قرارداد پیمانکاری و قرارداد استخدامی از لحاظ حقوق

افرادی که به استخدام یک شرکت در می آیند حق و حقوقی مشخص دارند که در پایان هر ماه این حق و حقوق مشخص شده همراه با اضافه کاری و پاداش به حساب آن ها واریز می شود؛ اما زمانی که به عنوان یک پیمانکار مشغول به کار می شوید دیگر مزایا یا پاداشی دریافت نمی کنید و تنها همان مبلغی که در قرارداد پیمانکاری ذکر شده است را دریافت می کنید.

اما زمانی که به صورت رسمی در یک سازمان مشغول به کار می شوید روند افزایش حقوق بسیار کند است ولی زمانی که به صورت پیمانکاری مشغول به انجام کاری هستید ممکن است با افزایش حقوق چشمگیری مواجه شوید.

 

تفاوت قرارداد پیمانکاری و قرارداد استخدامی از لحاظ حقوق

 

تفاوت قرارداد پیمانکاری و استخدامی از لحاظ گرفتن مرخصی

همچنین باید آگاه باشید که تفاوت هایی میان قرارداد پیمانکاری و استخدامی از لحاظ میزان دریافت مرخصی وجود دارد که این تعداد مرخصی حین تنظیم قرارداد پیمانکاری و یا قرارداد استخدامی مشخص می شود.

اگر به عنوان یک پیمانکار در یک شرکت مشغول به کار هستید باید بدانید که مدت زمان و یا تعداد روزهای مرخصی شما مطابق با قرارداد می‌باشد اما اگر به صورت رسمی در یک سازمان استخدام شده اید میزان مرخصی دریافتی شما تنها سه سال است.

تفاوت قرارداد پیمانکاری و استخدامی از لحاظ دریافت پاداش

یکی از مهم ترین تفاوت ها میان قرارداد پیمانکاری و استخدامی این است که پاداش هر یک متفاوت است که در این قسمت می خواهیم به این نکته مهم اشاره کنیم تا آگاه باشید که آیا به شما پاداش و مزایا تعلق می گیرد یا خیر.

اگر شما نیروی پیمانی یک سازمان یا شرکت هستید، احتمال اینکه به صورت رسمی استخدام گردید خیلی زیاد است. اما اگر نیروی قراردادی باشید ممکن است به مدت 10 سال هم کار کنید، ولی از پاداش و بازنشستگی بهره مند نشوید. همچنین کارفرما به راحتی شما را از کار اخراج می کند.

تفاوت قرارداد پیمانکاری و قرارداد استخدامی از نظر امنیت شغلی

یکی از مهم ترین تفاوت ها میان  قرارداد پیمانکاری و استخدامی از لحاظ امنیت شغلی است چرا که فردی که به عنوان کارمند به استخدام رسمی در می آید از امنیت شغلی بالایی برخوردار است و حقوق وی نیز در زمان مشخص شده پرداخت می شود اما فردی که به عنوان پیمانکار انتخاب شده است خیلی از امنیت شغلی برخوردار نیست.

جمع بندی

پیشتر با تفاوت  قرارداد پیمانکاری و استخدامی آشنا شده اید و حالا می دانید که این دو قرارداد چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند. اما توجه نمایید که پیش از اینکه وارد بازار کار شوید ضروری است که ابتدا علایق خود را پیدا کنید و سپس به سراغ تنظیم بهترین قرارداد بروید. اگر هم تجربه ای برای تنظیم  قرارداد پیمانکاری و استخدامی ندارید می توانید از تجربیات مشاوران کلینک اداری آسان کار استفاده کنید و بهترین و قانونی ترین قرارداد را تنظیم کنید.

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها