آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد قنادی و الزامات آن

0/لایک

قرارداد قنادی و الزامات آن

قنادی یا کارگاه شیرینی پزی، از جمله مراکزی است که معمولا از چندین پرسنل برخوردار است. صاحبان قنادی به استخدام نیروهای ماهر و باتجربه در امر شیرینی‌پزی می‌پردازند تا از این طریق بتوانند کسب و کار خود را رونق ببخشند. این افراد باید در زمان استخدام پرسنل، به تنظیم قرارداد قنادی بپردازند تا از این طریق همکاری خود را به طور رسمی و حرفه‌ای شروع نمایند. قرارداد کار قنادی مطابق با قانون کار تنظیم می‌شود و باید به یک سری موارد در آن توجه بیشتری شود. در ادامه به بررسی این موضوع پرداخته و با مفاد قرارداد قنادی به طور کامل آشنا خواهیم شد.

قرارداد کار قنادی چیست؟

قرارداد قنادی از جمله قراردادهای کاری است که برای افرادی که در یک کارگاه قنادی یا شیرینی پزی مشغول به کار می‌شوند، تنظیم می‌گردد. این قرارداد بین صاحبان قنادی و پرسنل کارگاه قنادی منعقد می‌شود و در آن به تمام وظایف و مسئولیت‌های طرفین اشاره می‌گردد. البته بسیاری از افراد نسبت به این موضوع بی‌توجه هستند و بدون عقد قرارداد به کار در کارگاه مشغول می‌شوند. باید توجه داشته باشید که تنظیم قرارداد قنادی از مزایای زیادی برخوردار است و دو طرفین میتوانند از چندین مزیت بهره‌مند شوند. این قرارداد همچون بسیاری از قراردادهای دیگر، حکم یک سند جهت تضمین حقوق و تعهدات را دارد و میتوان در زمان بروز هرگونه اختلافی به آن رجوع کرد. همچنین قراردادهای کاری در مراجع قانونی سندیت دارند و از طریق آنها میتوان روابط کارگر و کارفرمایی را ثابت کرد.

برای نوشتن قرارداد قنادی به چه شرایطی نیاز است؟

 

برای نوشتن قرارداد قنادی به چه شرایطی نیاز است؟

 

قرارداد قنادی یک قرارداد کار محسوب می‌شود و باید مطابق با قوانین قانون کار تنظیم شود. طبق ماده 7 قانون کار ” قرارداد کار عبارت است از قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق السعی کاری را برای مدت موقت یا مدت غیر موقت برای کارفرما انجام می دهد.” پس قرارداد قنادی میتواند یک قرارداد کتبی یا شفاهی باشد که قاعدتا اعتبار قرارداد کتبی از شفاهی بیشتر است. چرا که قراردادهای کتبی رسمی‌تر هستند و میتوان در زمان بروز مشکل به آنها رجوع کرد.

زمانی که طرفین قرارداد کار قنادی را امضا می‌کنند، نسبت به هم متعهد می‌شوند. کارگر یا همان قناد متعهد می‌شود به طور دائمی یا موقت که در قرارداد به آن اشاره شده است، در کارگاه به کار مشغول شود. کارفرما هم متعهد می‌شود تمام حق و حقوق کارگر را در موعد مقرر پرداخت نماید. پس کارگر در مقابل دریافت حق السعی، قرارداد کار قنادی را امضا کرده و به استخدام کارفرما درمی‌آید. قوانین کاری از قوانین آمره محسوب می‌شوند و هیچ کدام از طرفین نمیتوانند قانون را زیر پا بگذارند و یا برخلاف آن عمل نمایند. برای همین اگر قرارداد قنادی برخلاف قانون کار تنظیم شده باشد، اعتبار و وجهه قانونی ندارد.

انواع قرارداد کار قنادی

 

انواع قرارداد کار قنادی

 

همانطور که در بخش قبلی اشاره کوتاهی داشتیم، قرارداد قنادی میتواند به صورت دائمی یا موقت باشد. همچنین برخی از قرارداد کار معین استفاده می‌کنند. به این صورت که قناد تنها برای انجام یک کار معین و مشخص به استخدام قنادی درمی‌آید. پس در رابطه با انواع قرارداد قنادی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قرارداد قنادی دائم یا غیر موقت: در این قراردادها به زمان خاتمه قرارداد و همکاری طرفین اشاره‌ای نمی‌شود و کارگر و کارفرما برای مدت طولانی با هم همکاری می‌کنند.
  • قرارداد قنادی موقت یا غیر دائم: در این قرارداد قناد تنها برای یک بازه زمانی مشخص به استخدام کارفرما درمی‌آید. در واقع در قراردادهای موقت، تاریخ شروع و تاریخ پایان همکاری مشخص است و پس از خاتمه مدت قرارداد، روابط کاری به پایان می‌رسد. البته در صورت توافق میتوان مجددا قرارداد را تمدید کرد.
  • قرارداد قنادی معین: در این قرارداد قناد تنها برای انجام یک کار مشخص و معین به استخدام کارفرما درمی‌آید. برای همین با انجام شدن کار، همکاری بین طرفین به اتمام می‌رسد.

مهمترین مفاد قرارداد کار قنادی

 

مهمترین مفاد قرارداد کار قنادی

 

هر قراردادی دارای یک سری مفاد است که باید به طور واضح و شفاف درج شوند. در رابطه با مهمترین مفاد و ارکان قرارداد قنادی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مشخصات طرفین قرارداد قنادی

طرفین قرارداد قنادی، صاحب قنادی یعنی کارفرما و قناد یعنی کارگر است. این افراد باید اطلاعات شخصی خود را در قرارداد کار قنادی به طور واضح و صحیح درج نمایند. کارگر باید به درج نام و نام خانوادگی، شماره شناسنامه، کد ملی، آدرس و شماره تلفن خود بپردازد. کارفرما هم میتواند اطلاعات شخصی خود را به عنوان شخص حقیقی و یا اطلاعات قنادی را به عنوان شخص حقوقی در قرارداد وارد کند.

  • موضوع قرارداد قنادی

تمام قراردادها باید دارای یک عنوان یا موضوع مشخص باشند. عنوان قرارداد کار باید به گونه‌ای باشد که از آن به مفاد قرارداد پی برده شود. قرارداد قنادی نیز به همین صورت است و باید یک موضوع و عنوان مناسب برای آن مشخص گردد.

  • درج حق السعی یا حقوق کارگر

یکی از مواردی که در قرارداد قنادی اهمیت زیادی دارد، درج حقوق و مزایای کار کارگر است. حق السعی کارگر و کارفرما میتواند به صورت توافقی تعیین شود. اما از آنجایی که حداقل دستمزد کارگران هر سال توسط شورای عالی کار و با توجه به نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی تعیین می‌شود، حق السعی کارگر نباید از این میزان کمتر باشد. برای همین یکی از مواردی که کارفرما و همچنین کارگر باید به آن توجه داشته باشند، میزان دریافتی و حق السعی بر اساس قانون کار است.

در کنار حقوق ماهیانه، کارفرما باید کمک هزینه مسکن، کمک هزینه خواروبار، حق اولاد و عائله مندی را به کارگر پرداخت نماید. برای پرداخت مزد هم باید تاریخ مشخصی در نظر گرفته شود. اغلب کارفرمایان پرداخت حقوق را به صورت ماهانه انجام می‌دهند. اما امکان واریز حقوق به صورت هفتگی نیز وجود دارد. نحوه پرداخت حقوق هم میتواند به صورت توافقی مشخص شود و سپس در قرارداد درج گردد.

  • درج ساعت و روزهای کاری

ساعات کاری روزانه و هفتگی کارگر میتواند به صورت توافقی تعیین شود. البته طبق قانون کار ساعات کار روزانه نباید از 8 ساعت تجاوز کند. همچنین ساعات کاری در یک هفته نباید بیشتر از 44 ساعت شود. در صورتی که ساعات کاری روزانه و هفتگی مازاد بر 8 ساعت و 44 ساعت شود، باید به عنوان اضافه کاری در نظر گرفته شوند و کارفرما بابت آنها مزد جداگانه پرداخت نماید. البته اضافه کاری هم قواعدی دارد و نباید بیش از 4 ساعت در روز باشد. همچنین کارگر باید در این رابطه رضایت داشته باشد و به اجبار کارفرما به اضافه کاری نپردازد.

با این حال ساعت کاری روزانه اغلب قنادان از 6 صبح الی 22 بامداد و ساعت کاری شبانه از 22 بامداد تا 6 صبح است. قنادانی که به طور شبانه به کار می‌پردازند، به ازای هر ساعت شب کاری مستحق دریافت فوق العاده‌ای معادل با 35% مزد عادی می‌شوند.

  • تعطیلات و مرخصی‌های کارگر

در قانون کار تعطیلات به سه دسته تعطیلات روز جمعه، تعطیلات رسمی و تعطیلی روز کارگر تقسیم شده‌اند. طبق قانون کار قناد در روزهای تعطیل نباید کار کند. با این حال در صورت توافق میتوان در روزهای تعطیل نیز کار کرده و دستمزد و مزایای آن را دریافت کرد. کارگرانی که به جمعه کاری می‌پردازند، به ازای هر ساعت مستحق دریافت فوق العاده‌ای معادل با 40 درصد مزد عادی ساعتی می‌شوند.

  • شرایط فسخ قرارداد

از دیگر بندهای قرارداد قنادی، میتوان به بند شرایط فسخ قرارداد کار قنادی اشاره کرد. در این بند میتوان شرایطی را تحت عنوان شرایط فسخ قرارداد در نظر گرفت تا در صورت وقوع آنها بتوان قرارداد قنادی را فسخ کرد. در این رابطه هم میتوان به عدم رعایت ضوابط و قوانین از سوی کارگر اشاره کرد.

جمع بندی

قرارداد قنادی از جمله قراردادهای کاری است که میان قناد (کارگر) و صاحب قنادی (کارفرما) تنظیم می‌شود. این قراردادها هم مشمول قانون کار هستند و باید به موارد زیادی در هنگام تنظیم و عقد آنها توجه شود. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با کارشناسان آسان کار تماس حاصل فرمایید.

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها