آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

ضررهای ناشی از عدم عقد قرارداد با پرسنل

3/لایک

ضررهای ناشی از عدم عقد قرارداد با پرسنل

ضررهای ناشی از عدم عقد قرارداد با پرسنل امروزه مبحثی است که باید بیشتر به آن پرداخته شود زیرا با افزایش بیکاری در کشور متوجه این موضوع هستیم که بیشتر کارفرمایان از بستن قرارداد با پرسنل غافل می شوند و به نوعی بی اهمیت از آن میگذرند اما این کار ضررهای به دنبال دارد که در برخی مواقع جبران آن سال ها طول می کشد.

خیلی از کارفرمایان با تصور اینکه عدم عقد قرارداد با پرسنل هیچ ضرری را به دنبال نخواهد داشت به دنبال عقد قرارداد نمی روند و فکر می کنند چون مستندات کتبی وجود ندارد پرسنل در زمان درگیری و بحث با کارفرما نمی تواند اقدام به انجام کاری کند اما این تصورات با وجود قوانین کار کاملا غلط است.

ما در ادامه این مقاله قصد داریم تا شما را با ضررهای ناشی از عدم عقد قرارداد با پرسنل آشنا کنیم تا با آگاهی کامل از عواقب و ضررهای ناشی از آن کمی در ریتم کاری خود و استخدام کارکنان تغییراتی ایجاد کنید.

عواقب عدم عقد قرارداد با پرسنل

عواقب عدم عقد قرارداد با پرسنل

خیلی از کارفرمایان عدم عقد قرارداد با پرسنل جدید را به نفع خود دانسته و با هیچ یک از پرسنل قرارداد کتبی نمی بندند و با این تصور که پرسنل کاری نمیتوانند انجام دهند به ادامه همکاری با آنها می پردازند اما در این شرایط و ادامه دادن این ریتم کاری در صورت بروز مشکل کارفرما با ضررهای مالی فراوانی همراه خواهد بود.

عدم عقد قرارداد با پرسنل موجب می شود تا افراد در هنگام بروز درگیری و خشونت با کارفرما بتوانند از وی شکایت کرده و تمامی حق و حقوق خود را دریافت نمایند در این صورت کارفرما با ضررهای مالی بسیاری مواجه خواهد شد که باید تمامی این ضررها را در مدت زمانی کوتاه به صورت کامل پرداخت نماید.

همچنین بخوانید  محاسبه میزان عیدی کارگران سال 1402

عواقب عدم عقد قرارداد با پرسنل بسیار زیاد است بنابراین به تمامی کارفرمایان توصیه می شود که قبل از هرچیزی اقدام به انعقاد قرارداد با پرسنل خود کنند و خود را از هرگونه خطر و ضررهای مالی شدید دور کنند با این کار می توانند با خیالی آسوده به ادامه کار خود بپردازند البته اگر تمامی کارها طبق قرارداد پیش رود.

ضررهای مالی از عواقب عدم عقد قرارداد با پرسنل

ضررهای مالی از عواقب عدم عقد قرارداد با پرسنل

یکی از بارزترین ضررهای ناشی از عدم عقد قرارداد با پرسنل، ضررهای مالی است، اگر کارفرما اقدام به بستن قرارداد با پرسنل خود نکند باید جبران های مالی بسیاری را تحمل کند که خیلی بیشتر از آن چیزی که هر کسی تصور کند به همین خاطر ضروری است که حتما قراردادی با رضایت طرفین تنظیم شود.

کارفرما با غافل شدن از بستن قرارداد باید این را در نظر داشته باشد که پرسنل می توانند از او شکایت کنند و وی باید مبلغی را صرف هزینه وکیل و دیگر مسائل کند.

بنابراین قبل از هرچیزی ضرور است که اقدام به بستن قرارداد کنید و ضررهای مالی هنگفتی را شاهد نباشید.

عدم عقد قرارداد با پرسنل و همکاری دائم با وی

همکاری دائم یکی دیگر از ضررهای ناشی از عدم عقد قرارداد با پرسنل است زیرا اگر قراردادی تنظیم نشود به این معنا است که پرسنل به صورت دائم در این شرکت یا سازمان می خواهند کار کنند که این کاملا قانونی است و هیچ یک از کارفرمایان حق اخراج پرسنل را نخواهند داشت و باید با پرسنل همکاری دائمی داشته باشند.

اگر کارفرما با کارگر یا پرسنل خود بر سر مسائل کاری به مشکل بخورد و بخواهد او را اخراج کند اگر قراردادی با او نبسته باشد با هیچ روش قانونی نمی تواند او را اخراج کند و باید به صورت مسالمت آمیز به همکاری خود ادامه دهند و در ادامه مسیر اقدام به بستن قرارداد کنند.

همچنین بخوانید  آشنایی با انواع قرارداد کار معین

امکان شکایت از کارفرما به دلیل عدم عقد قرارداد با پرسنل

امکان شکایت از کارفرما به دلیل عدم عقد قرارداد با پرسنل

از دیگر ضررهای ناشی از عدم عقد قرارداد با پرسنل شکایت از کارفرما است، خیلی از کارفرمایان فکر می کنند که پرسنل و کارگر تحت هیچ شرایطی نمی تواند از کارفرمای خود شکایت کنند چون قراردادی بسته نشده است اما این تصور کاملا اشتباه است و در هنگام بروز مشکلاتی کارگر می تواند از کارفرما شکایت کند و از نظر قانون کار نیز هیچ مشکلی ندارد.

بنابراین کارگر بدون داشتن قرارداد کتبی می تواند به صورت کاملا قانونی از کارفرما شکایت کند و تمامی حق و حقوق خود را به صورت کاملا یکجا دریافت نماید که این موضوع به ضرر کارفرما تمام خواهد شد و او با ضررهای حقیقی و حقوقی مواجه است.

دلایل عدم عقد قرارداد با پرسنل از سوی کارفرما

دلایل عدم عقد قرارداد با پرسنل از سوی کارفرما

خیلی از کارفرمایان تصور می کنند که نیازی به تنظیم قرارداد با پرسنل نیست و با این کار می توانند سواستفاده هایی از او کنند به طور مثال هر زمان که بخواهند کارگر را اخراج کنند، این تصور کاملا اشتباه است زیرا عدم عقد قرارداد با پرسنل موجب می شود تا همکاری آنها دائمی تلقی شود و کارفرما حق اخراج از پرسنل را نداشته باشد.

یک دلیل دیگری نیز وجود دارد که ذهن کارفرما را به سمت عدم عقد قرارداد با پرسنل هدایت می کند و آن هم این است که کارفرما فکر می کند بدون قرارداد می تواند حق پاداش، عیدی و اضافه کاری را به پرسنل پرداخت نکند اما این تصور هم کاملا اشتباه است و در هنگام شکایت از کارفرما می توان همه ی حقوق را به صورت یکجا دریافت نمود.

عدم انعقاد قرارداد با پرسنل به معنای پایمال شدن حق کارگر و سودکردن کارفرما نیست بلکه می تواند مشکلات بسیاری را به همراه داشته باشد و به سود کارگر و ضرر کارفرما تمام شود.

همچنین بخوانید  قرارداد کار اقماری چیست؟

خیلی از کارفرمایان کورکورانه تصمیم هایی می گیرند و برای تنظیم قرارداد پرسنلی یا عدم عقد قرارداد با پرسنل از افرادی که صلاحیت ندارند کمک می گیرند به همین خاطر شاهد اشتباهاتی جبران ناپذیر هستند بنابراین توصیه می کنیم حتما اقدام به انعقاد قرارداد با پرسنل کنید تا شاهد کمترین تنش نباشید.

جمع بندی

به تمامی کارفرمایان توصیه می شود که حتما در هنگام استخدام پرسنل جدید اقدام به تنظیم قراردادی منطقی و قانونی کنند و اگر مدت قرارداد پرسنل به پایان رسید حتما قراردادی جدید با توافق طرفین تنظیم شود تا برای هیچ یک از آنها مشکلی ایجاد نشود و بتوانند با خیالی آسوده به ادامه کار خود بپردازند.

انعقاد قرارداد با پرسنل و توجه به این قرارداد بسیار بهتر از عدم عقد قرارداد با پرسنل است زیرا موجب می شود تا همه چیز در تاریخی دقیق و معین انجام شود و هیچ یک از کارها به تعویق نیفتد به همین خاطر باید از عدم عقد قرارداد با پرسنل دوری کرد و قراردادی درست و قانونی با وی بست.

شاید شما هم به عنوان یک کارفرما فکر کنید که با غافل شدن از تنظیم قرارداد و طی کردن پروسه کاری به صورت غیر قانونی می تواند کاملا راحت و بدون تنش باشد و با این کار شاهد هیچ گونه ضررهایی نخواهید بود اما این طرز تفکر شما را به ضررهایی جبران ناپذیر می رساند و در هنگام شکایت کارگر از کارفرما علاوه بر اینکه لطمه ای به شهرت خود زده اید باعث ناامیدی افراد از کار در این سازمان شده اید بنابراین از هیچ دلیل و بهانه ای برای عدم عقد قرارداد با پرسنل استفاده نکنید.

جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
آرش

سلام، یک سوال داشتم ، وقتی کارفرمایی بدون قرارداد با یک کارگر یا مهندس کار انجام داده و حتی بیمه هم رد شده و حقوق واریز شده و جواب آزمایشات پزشکی قبل از استخدام و سایر موارد هم موجوده ولی سانحه رخ داده و اون فرد آسیب دیده و گزارش سانحه به بیمه ارسال شده ، بدون قرارداد چطوری کارفرما طرف رو اخراج میکنه ؟ مگه قرارداد داره که اخراج کنه ؟ کارگر یا مهندس از کجا بفهمه اخراج شده وقتی ابلاغی به وی نشده ؟ ( مربوط به بند اخراج کارگر که کارگر فقط 30 روز مهلت شکایت دارد از روز اخراج !! ) ممنون میشم این مورد رو پاسخ بدید . با احترام

asan

با سلام
انعقاد قرارداد تحت هر شرایطی جزو تکالیف کارفرما بوده و در صورت عدم انعقاد قرارداد مرتکب تخلف شده است