آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد 89 روزه چه شرایطی دارد؟

1/لایک

قرارداد 89 روزه چه شرایطی دارد؟

قرارداد کاری یکی از انواع قراردادهای مهم بوده که میان شخص کارفرما و کارگر منعقد می‌شود. بر اساس این قرارداد، کارفرما و کارگر هر دو موظف به انجام اموری می‌شوند. در صورتی که یکی از طرفین نسبت به وظایف درج شده خود در قرارداد امتناع کند، شخص دیگر حق شکایت از او را خواهد داشت. قراردادهای کاری انواع مختلفی دارند و هر کدام برای شرایط خاصی در نظر گرفته می‌شوند. قرارداد کاری 89 روزه، یکی از انواع قراردادهای کاری است. همانطور که از نام این قرارداد مشخص است، مدت زمان این قرارداد 89 روز یعنی معادل با 3 ماه است. پس از به پایان رسیدن مدت زمان این قرارداد، کارفرما می‌تواند راجع به عقد قرارداد جدید یا عدم همکاری مجدد با پرسنل خود تصمیم‌گیری نماید. اما چرا برخی افراد اقدام به عقد قرارداد 89 روزه می‌کنند و هدف از عقد این قرارداد چیست؟ در این مطلب به بررسی بیشتر قرارداد 89 روزه پرداخته و با شرایط آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

قرارداد کاری چیست؟

قرارداد کار یکی از رایج‌ترین قراردادهای حقوقی بوده که هنگام استخدام فرد جدید، میان کارفرما و کارگر (کارمند) منعقد می‌شود. وجود قرارداد باعث می‌شود تا کلیه وظایف و تعهدات طرفین به خوبی مشخص شود. در صورتی که یکی از طرفین قرارداد از وظایف خود سر باز زدند و به آنها عمل ننماید، می‌تواند از طریق قرارداد بر علیه دیگری اقدام به شکایت نماید. تعریف قرارداد طبق قانون برابر است با ” قرارداد کتبی یا شفاهی که به موجب آن، کارگر در قبال دریافت حق السعی (حقوق) عملی را برای مدت موقت یا غیر موقت برای کارفرما انجام دهد را قرارداد کاری می‌گویند.” قراردادها به صورت موقت یا غیر موقت هستند. در صورتی که قرارداد موقت باشد، با رسیدن به زمان خاتمه قرارداد باید نسبت به تمدید قرارداد کار اقدام کرد. برای تمدید قرارداد رضایت هر دو طرف لازم است. یعنی اگر کارگر از شرایط کاری و حقوق و مزایای کار راضی نباشد، می‌تواند از ادامه همکاری با مجموعه خودداری کند. همچنین اگر کارفرما از نحوه کار کارگر رضایت نداشته باشد، ملزم به تمدید قرارداد نمی‌باشد.

انواع قرارداد کاری از نظر مدت زمان

 

انواع قرارداد کاری از نظر مدت زمان

قراردادهای کاری از نظر نوع استخدام و مدت کاری دسته‌بندی می‌شوند. در اینجا ما به بررسی انواع قرارداد کاری بر اساس مدت زمان کار می‌پردازیم.

  • قرارداد کاری موقت: قرارداد مدت موقت چیست؟ قراردادهای مدت موقت از مدت زمان خاصی برخوردار هستند و دارای زمان خاتمه قرارداد می‌باشند. زمانی که تاریخ پایان قرارداد سر برسد، کارفرما باید در مورد عقد مجدد قرارداد و یا خاتمه همکاری با کارگر خود تصمیم‌گیری نماید.
  • قرارداد کاری غیر موقت: قراردادهای غیر موقت بر خلاف دسته قبلی هستند و تنها زمان شروع قرارداد در آنها ذکر می‌شود. این دسته از قراردادها از نظر زمانی نامحدود هستند و تاریخ پایانی ندارند. در قراردادهای غیر موقت یا دائمی، امکان فسخ یک طرفه وجود نداشته و تنها در شرایط خاصی میتوان برای فسخ قرارداد اقدام کرد.
  • قرارداد برای یک کار معین: در صورتی که کارگر موظف به انجام تنها یک کار باشد، شخص کارفرما یک قرارداد به شرط انجام تعهد با او می‌بندد. در این قرارداد هر دو طرف موظف هستند به تعهدات خود عمل کنند و تا پایان سررسید قرارداد نسبت به فسخ اقدامی انجام ندهند.

مشخصاتی که در قرارداد کار باید درج شود

در قرارداد کاری مشخصات پرسنلی طرفین باید به درستی درج گردد. علاوه بر این نیاز است تا موارد زیر نیز در قرارداد منعقد گردد:

  • نوع کار و حرفه‌ای که شخص کارگر باید به آن مشغول شود
  • حقوق و مزد مبنا
  • محل انجام کار
  • ساعات کاری، شرایط مرخصی و تعطیلات
  • تاریخ عقد قرارداد
  • تعیین زمان خاتمه قرارداد (در صورتی که قرارداد از نوع موقت باشد)

قرارداد کار 89 روزه چیست؟

 

قرارداد کار 89 روزه چیست؟

یکی از انواع قراردادهای کاری موقت، قرارداد 89 روزه است. مدت زمان این قرارداد محدود بوده و تنها 89 روز یعنی معادل 3 ماه می‌باشد. بیشتر کارفرمایانی که اقدام به عقد قرارداد 89 روزه می‌کردند، هدفشان این است که کارگر یا کارمند را مورد آزمایش قرار دهند. در واقع برای طی کردن دوره آزمایشی میان کارفرما و کارگر قرارداد آزمایشی یا 89 روزه منعقد می‌شود. از طرفی در گذشته برخی از کارفرمایان برای این که از پرداخت حقوق و حق بیمه به پرسنل خود خودداری نمایند، اقدام به عقد قرارداد 89 روزه می‌کردند. در صورتی که امروزه این امکان وجود ندارد و کارفرما نمی‌تواند با عقد این قرارداد از پرداخت حق بیمه و تعهدات اداره کار به پرسنل خودداری نماید. طبق قانون کار، قرارداد 89 روزه جزو قراردادهای موقت محسوب شده و با منعقد شدن آن کارفرما موظف به پرداخت حق بیمه کارگر می‌باشد. این یعنی حتی اگر یک روز کارگر به استخدام مجموعه درآید، باید بیمه اجباری برای او پرداخت شود.

عقد قرارداد کاری 89 روزه در مراکز درمانی

قرارداد 89 روزه، جزو قراردادهایی است که در گذشته بیشتر استفاده می‌شده است و چند سالی خبری از عقد این قرارداد میان پرسنل نبوده است. اما از زمانی که بیماری کرونا گسترش پیدا کرد، نیاز به نیروی کار در بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی بیشتر شد. همین عامل سبب شد تا این مراکز مجددا به سراغ قرارداد 89 روزه بروند. قراردادهای کاری 89 روزه، شامل تمام حقوق و مزایا یعنی پرداخت حقوق، پرداخت بیمه اجباری و اضافه کاری برای پرسنل می‌شود و کارفرما وظیفه دارد تا آنها را رعایت نماید. قرارداد 89 روزه علوم پزشکی از جمله قراردادهای موقت بوده که از زمان انتشار ویروس کرونا در کشور، به میزان بیشتری مورد توجه قرار ‌گرفته است.

شرایط صحیح بودن یک قرارداد کاری

 

شرایط صحیح بودن یک قرارداد کاری

برای اینکه قرارداد کاری مشروعیت داشته باشد، باید از شرایط و ویژگی‌هایی برخوردار باشد. در اینجا مهمترین شرایط قرارداد صحیح و اصولی اشاره می‌کنیم:

  • کتبی بودن قرارداد: با اینکه قانون کار قرارداد شفاهی را نیز معتبر می‌داند، اما بهترین نوع قرارداد، قراردادی است که از نوع کتبی باشد. قرارداد کاری باید در چند نسخه کتبی یکسان تنظیم شود و در اختیار کارگر، کارفرما، اداره کار و نماینده کارگر قرار بگیرد. دلیل این امر این است که اگر اختلافی میان کارگر و کارفرما صورت بگیرد، هیچ یک از طرفین متضرر نشده و مشکلی برایشان پیش نخواهد آمد.
  • مشخص بودن عنوان قرارداد کاری: کارفرما وظیفه دارد تمام حق و حقوق کارگر را در نظر بگیرد و به آنها عمل نماید. برخی مواقع کارفرمایان برای فرار از این وظایف، اقدام به تغییر عنوان قرارداد می‌کنند و آن را قرارداد پیمانی یا با عنوانی دیگر در نظر می‌گیرند. با این حال با تغییر عنوان قرارداد نیز کارفرما همچنان موظف است به تعهدات خود عمل نماید.
  • عدم تاثیر شروط باطل در قرارداد: ذکر هر گونه شروط خلاف قانون کار در قرارداد کاری، باطل بوده و تاثیری در آن ندارد. از جمله شروط باطل در این زمینه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
  • توافق کارگر با کارفرما مبنی بر عدم بیمه شدن کارگر
  • تعیین ساعت کاری بیشتر از 44 ساعت در هفته بدون توافق
  • در نظر گرفتن اضافه کاری بدون توافق با کارگر
  • توافق به پرداخت حقوق و مزایای کمتر از قانون کار
  • عدم تعلق سنوات و عیدی به کارگر برای قراردادهای کاری موقت

ویژگی‌های قراردادهای کاری

قراردادهای کاری باید 4 ویژگی اصلی زیر را داشته باشند:

  • آمره بودن: یعنی قرارداد کاری نباید با مزایای کمتر از قانون کار منعقد شود.
  • معین بودن: یعنی قانون برای این قرارداد کاری، شرایط مشخصی را در نظر گرفته است.
  • معوض بودن: یعنی کارگر در برابر انجام کار توافق شده در قرارداد، حق الزحمه مشخصی را دریافت می‌نماید.
  • رضایی بودن: یعنی برای تنظیم قرارداد نیازی به تشریفات خاصی نیست و قرارداد می‌تواند به صورت شفاهی یا کتبی منعقد شود.

جمع بندی

قرارداد کاری 89 روزه از انواع قراردادهای موقت بوده که برخی از کارفرمایان از آن استفاده می‌نمایند. این قرارداد تا 89 روز معتبر است و پس از آن دیگر ارزشی ندارد. قرارداد کاری 89 روزه بیشتر برای دوره آموزشی و یا در زمان گسترش بیماری‌های خاص مورد توجه قرار می‌گیرد. برای مثال در زمان شیوع بیماری کرونا در کشور، بسیاری از مراکز درمانی اقدام به استخدام پیمانی 89 روزه برای پرسنل کردند.

جهت مشاوره و اطلاعات بیشتر با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

 

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها