آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد پورسانتی بدون بیمه

2/لایک

قرارداد پورسانتی بدون بیمه

امروزه بسیاری از افراد به سمت قرارداد پورسانتی بدون بیمه رفته اند زیرا تصور می کنند که این نوع قرارداد سود و منفعت بیشتری برایشان دارد؛ به صورت کلی قرارداد پورسانتی مشمول قانون کار است و هر قراردادی که مشمول قانون کار باشد به آن بیمه و مزایای دیگر نیز تعلق می گیرد.

قرارداد پورسانتی یا همان قرارداد بازاریابی نوعی قرارداد است که طرفین به توافق می رسند تا پس از اتمام پروژه، کارگر بخشی از سود این کار را دریافت نماید؛ این سود یا حق الزحمه کارگر باید از قبل به عنوان درصدی از سود کار در نظر گرفته شود و در قرارداد کار پورسانتی ذکر شود تا طرفین دچار اشتباه و خطا نشوند.

در ادامه این مقاله با قرارداد پورسانتی بدون بیمه و نکات تنظیم این نوع قرارداد آشنا می شوید؛ بنابراین برای آشنایی هر چه بیشتر و بهتر با این نوع قرارداد همراه ما باشید.

قرارداد پورسانتی چیست؟

قرارداد پورسانتی چیست؟

در ابتدا ضروری است که با مفهوم قرارداد کار پورسانتی آشنا شوید تا اگر با کارهای ویزیتوری، بازاریابی، درصدی و… مواجه شدید بدانید که قرارداد در این نوع کارها چگونه تنظیم میشود و چه ویژگی هایی دارد؟

قرارداد پورسانتی (قرارداد درصدی یا بازاریابی) به نوعی قرارداد اطلاق می شود که کارفرما تعیین می کند بابت انجام کار توسط کارگر چه میزان درصدی از کار به او تعلق گیرد، یعنی کارفرما تعیین می کند که کارگر بابت فروش یک محصول یا ارائه خدمات چه مقدار حقوق را دریافت می کند.

قرارداد پورسانتی دو نوع است؛ نوع اول آن اشاره می کند که کارگر بابت انجام کار هم حقوق ثابت دریافت می کند و هم درصدی از فروش به او تعلق می گیرد، اما نوع دوم قرارداد پورسانتی به این اشاره دارد که کل کار به صورت پورسانتی است یعنی افراد بابت انجام کارها حقوق ثابت ندارند و فقط بخشی از فروش به آنها تعلق می گیرد.

خیلی از کارفرماها برای اینکه افراد بیشتر انرژی خود را برای کار جدید بگذارند و به کسب و کار جدید خود رونق دهند اقدام به تنظیم قرارداد پورسانتی می کنند که بابت انجام هر کاری چه مبلغ از آن کار به کارگر برسد با این روش خیلی از کسب و کارها می توانند در رقابت با دیگر بازارها موفق تر باشند و با تلاش پرسنل به جایگاه بهتری برسند.

ممکن است شما قصد راه اندازی یک کسب و کار جدید را داشته باشید و برای پیشرفت و رونق دادن به کسب و کار خود نیاز به پرسنل زیادی داشته باشید اما حقوق این تعداد نیرو شما را نگران کند؛ در هنگام مواجه شدن با این قضیه می توانید به سمت عقد قرارداد پورسانتی بروید و تعیین کنید که هر کارگر چند درصد از فروش را به عنوان حق الزحمه دریافت می کند.

مفاد قرارداد پورسانتی

مفاد قرارداد پورسانتی

زمانی که کارگر و کارفرما به توافق می رسند که اقدام به انجام کار پورسانتی یا درصدی کنند و بابت انجام این کار اقدام به تنظیم قرارداد پورسانتی کنند باید بدانند که بندها و مفاد این قرارداد چه چیزهایی است و باید هنگام عقد قرارداد پورسانتی به چه نکاتی اشاره کنند تا با گذشت زمان دچار مشکل نشوند.

در ابتدا برای تنظیم قرارداد پورسانتی باید به مشخصات طرفین اشاره کنید و سپس تاریخ انعقاد قرارداد و شروع کار را مشخص نمایید؛ سپس به سراغ مدت قرارداد، زمان فعالیت و نوع کار بروید در این بندها باید به صورت دقیق ذکر شود که چه مدت و بابت انجام چه کاری پرسنل در این شرکت مشغول به کار هستند.

میزان حقوق و دستمزد بند دیگری است که باید به آن توجه شود؛ مطابق این بند افراد به توافق اولیه می رسند که چه میزان حقوق ثابت و چند درصد از فروش به کارگر تعلق می گیرد و سپس این هزینه و درصد تعیین شده در قرارداد ذکر می شود؛ با این کار دیگر افراد حق پس گرفتن حرف خود را نخواهند داشت زیرا قرارداد پورسانتی مدرکی معتبر است.

در بندهای پایانی کارگر ضمانت می کند که این کار را به نحو احسن و بدون اینکه خدشه ای به تعهد او وارد شود و فعالیت سازمان یا شرکت مختل شود انجام دهد؛ زیرا کارفرما از کارگر انتظاراتی دارد و کارگر نیز از کارفرما توقعاتی دارد که باید هر یک در جهت موفقیت یکدیگر و هر دو در مسیر موفقیت سازمان در تلاش باشند.

کاربرد قرارداد پورسانتی

زمانی که شما قصد راه اندازی یک کسب و کار جدید را دارید باید اقدام به استخدام تعدادی پرسنل کنید اما گاها پیش می آید که برخی افراد نگرانی هایی از بابت پرداخت حقوق کارگران در شرکت های نوپا را دارند در این زمان افراد می توانند اقدام به تنظیم قرارداد پورسانتی کنند و درصدی از فروش را به عنوان حقوق به کارگر پرداخت کنند.

در برخی مواقع کارفرما برای اینکه رغبت و انگیزه کارگر را افزایش دهد و او را تشویق کند که بیشتر به فروش و ارائه خدمات بپردازید اقدام به تنظیم قرارداد پورسانتی می کند، این نوع قرارداد به عنوان محرکی کارگران را به سوی اهداف سازمان حرکت می دهد و تلاش آنها را بیشتر می کند.

آیا قرارداد پورسانتی مشمول بیمه می شود؟

به صورت کلی هر نوع قراردادی که مشمول قانون کار باشد به آن بیمه نیز تعلق می گیرد بنابراین قرارداد پورسانتی نیز مشمول قانون کار است و به آن بیمه هم تعلق می گیرد.

کارفرما برای استخدام نیروهای جدید باید بیمه آنها را هم در نظر بگیرد و در هنگام تنظیم قرارداد پورسانتی به بیمه کارگر نیز اشاره کند؛ در مقابل کارگر نیز باید مراقب باشد که حق بیمه در قرارداد ذکر شود.

تنظیم قرارداد پورسانتی بدون بیمه

تنظیم قرارداد پورسانتی بدون بیمه

خیلی از کارفرماها به سمت تنظیم قرارداد پورسانتی بدون بیمه می روند اما هنوز نمی دانند که تنظیم قرارداد پورسانتی بدون بیمه کاملا خلاف قانون است بنابراین افراد باید به بیمه کارگر اهمیت دهند و سعی کنند که هم در قرارداد حق بیمه را ذکر کنند و هم به صورت ماهانه این حق بیمه را پرداخت کنند.

گاهی پیش می آید که خیلی از کارگران علاقه ای به بیمه شدن ندارند و یا حتی نیازی هم به آن ندارند کارفرما نیز از این پیشنهاد افراد استقبال می کند؛ اینها از موارد استثنا هستند که برای کم کسی پیش می آید زیرا هر کسی دوست دارد به انجام کار بپردازید که بیمه برای او رد شود و به سابقه کاری خود بیفزاید.

چرا افراد به سمت قرارداد پورسانتی بدون بیمه می روند؟

امروزه دیده می شود که خیلی از افراد به سمت تنظیم قرارداد پورسانتی بدون بیمه می روند زیرا فکر می کنند که حق بیمه مبلغی قابل توجهی از پورسانت آنها را در برمی گرد و بهتر است که این حق و حقوق را خودشان دریافت کنند و به حساب بیمه تامین اجتماعی واریز نشود.

در برخی مواقع نیز دیده می شود که بیمه افراد رد شده و به بازنشستگی رسیده اند اما باز هم علاقه مند به کار در شرکت های مختلفی هستند این افراد باید به سراغ قرارداد پورسانتی بدون بیمه بروند زیرا بیمه برای اینها کاربردی ندارد و ضرورتی هم ندارد که بیمه شوند.

جمع بندی

قرارداد پورسانتی بدون بیمه به عنوان یکی از نمونه قراردادهای رایج شناخته شده است که امروزه خیلی ها به سمت آن میروند اما در حالت کلی کار درصدی یا پورسانتی مشمول قانون کار و بیمه می شود و باید این حق بیمه پرداخت شود؛ اما حالت های استثنائی وجود دارد که نیاز به پرداخت بیمه نیست بنابراین قرارداد پورسانتی هم شامل بیمه می شود و هم بدون بیمه تنظیم می شود.

جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مرتضی

سلام ولی طبق ماده 10 قانون کار میشه قرارداد بازار یاب بدون بیمه تنظیم کرد و کار فرما هیچ تعهدی در خصوص بیمه بازاریاب ندارد.

farbod

شماره تماستون رو لطف کنید