آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد شراکت کاری به چه صورت است؟

0/لایک

نکات مهم قرار‌داد شراکت کاری

در کسب‌وکارها به منظور انجام کارهای مختلف و شروع شراکت، تعهد دو جانبه ضرورت دارد. از این رو قراردادهای شراکت کاری در زمینه‌های مختلف، از مهم‌ترین قراردادها است که معمولا بین دو یا چند نفر صورت می‌گیرد. بر طبق مفاد قید شده در قرارداد، افراد با سرمایه‌گذاری روی موضوع مشخص شده در قرارداد، کاری را شروع می‌کنند. سود به‌ دست آمده از کار بین شرکا تقسیم می‌شود. این قرارداد‌ها معمولا برای کسانی کاربردی‌ است که سرمایه لازم و کافی را داشته ولی ایده کاری ندارند یا ایده دارند و سرمایه لازم برای انجام ایده، در دسترس آن‌ها نیست. به این خاطر می‎‌توان از این نوع قراردادها جهت دستیابی به اهدافی که در ذهن دارید برسید.

مفهوم شراکت کاری بین دو نفر

 

مفهوم شراکت کاری بین دو نفر

 

برای موفقیت در یک کار عوامل ضروری بسیاری باید باشد تا به نتیجه دلخواه رسید. از مهم‌ترین نیازها برای موفقیت و به سرانجام رساندن کار در دست داشتن سرمایه لازم، مهارت، تخصص و دانش است. مسئله اینجاست که این موارد همگی در یک نفر وجود ندارد. در نتیجه باید از افراد دیگر کمک گرفت. در چنین شرایطی افراد تصمیم می‌گیرند که با مشارکت یکدیگر از طریق اشتراک و یکی کردن سرمایه، اموال و آورده نقدی یکی از طرفین قرارداد و با بهره‌وری از دانش و تخصص دو یا چند نفر به شراکت کاری اقدام کنند. این شراکت طی تنظیم یک متن قرارداد کاری که در آن تمامی موارد بین شرکا ذکر شود صورت می‌گیرد.

قرارداد شراکت کاری بین دو نفر در قانون مدنی مشخص شده و قابل ذکر است. از موارد مهمی که در رابطه با قرارداد شراکت کاری بین دو نفر اهمیت بسیاری دارد، در درجه اول تعریف مشخص خود قرارداد مشارکت محسوب می‌شود. پس از آن در نظر گرفتن نکات و مسائلی است که طرفین قرارداد باید در نوشتن قرارداد به آن‌ها توجه بسیار داشته باشند. در این صورت می‌توانند تا سرحد امکان از میزان شکست در قراردادها جلوگیری کنند.

قرارداد شراکت کاری بین دو نفر چگونه منعقد می ‌شود؟

 

قرارداد شراکت کاری بین دو نفر چگونه منعقد می ‌شود؟

 

بنابر احتیاط به دلیل اینکه در آینده از وجود اختلافات بین شرکا جلوگیری شود وجود قراردادی محکم و قانونی، لازم است. در ابتدا موضوع شراکت باید در تنظیم قرارداد مشارکت مشخص باشد یعنی قرارداد در رابطه با چه موضوعی صورت می‌گیرد. برای تنظیم قرارداد بین دو نفر، مشخصات دقیق تمامی شرکا در قسمت ماده یک قرارداد نوشته می‌شود. در قسمت ماده دو نیز باید به طور مفصل مبلغ آورده توسط هر یک از شرکا ذکر گردد. تا این قسمت از قرارداد، ساده است.

باید جزئیات بیشتری از شراکت، از جمله میزان دقیق آورده‌ هر شریک به تفکیک نوشته شده و آورده‌های شرکا به سهم‌الشرکه تبدیل شود. مهم‌تر از همه وضعیت سود و زیان شراکت را باید قید کرد. نوع سرمایه آورده از جانب طرفین، باید به طور واضح در متن شراکت‌نامه قرار گیرد. ممکن است آورده شریکی وجه نقد یا دارایی ثابتی مانند ماشین، ملک و… باشد.

در مجموع اینکه هر شخص در شراکت چه چیزی را به عنوان آورده در کار گذاشته، باید بدون هیچ ابهامی و به طور واضح در متن شراکت‌نامه نوشته شده باشد. از موارد دیگری که باید در متن قرارداد به آن اشاره کرد، مدت زمان شراکت است. وظایف هر شریک باید به طور کامل گفته ‌شود. به این صورت که هر کدام از شرکا تعهدات خود را در متن شراکت‌نامه ضمانت کنند.

موارد لازم جهت صحت قرارداد کاری بین دو نفر

قرارداد شراکت از هرنوعی، باید دارای شرایط صحت معامله باشد. در قانون مدنی، تمامی مواردی که باید در نظر گرفت تا صحت معامله تایید شود، به طور کامل ذکر شده ‌است. طبق ماده 190 قانون مدنی، دارا بودن شرایط زیر برای ایجاد صحت در هر معامله، ضرورت دارد:

  • هدف معامله و موافقت طرفین:

قرارداد مشارکت مدنی و شراکت کاری بین دو نفر باید با توافق طرفین معامله صورت گیرد. هیچ اجباری نباید برای مشارکت افراد در معامله در کار باشد. از این جهت که عدم تمایل و خواست یکی از طرفین موجب نافذ نبودن معامله شده و اجبار و فشار وارد کردن به فردی برای عقد قرارداد، باعث فسخ قرارداد مشارکتی می‌شود.

 

  • متناسب بودن هر کدام از طرفین معامله: برای داشتن یک معامله خوب و شراکت سودآور، تمامی شرکا باید اهل باشند چرا که قرارداد انجام شده با افراد دچار زوال عقل، صغار و… اعتبار شرکت را از بین می‌برد.
  • تعیین سهم هر کدام از طرفین در معامله: در متن قرارداد شراکت کاری بین دو نفر یا چند نفر، باید مشخص شود که هر کدام از طرفین معامله چه نوع سرمایه‌ای وارد کار شراکتی خود می‌کنند و دقیقا به چه میزان است.
  • نیت قابل قبول معامله: در واقع آنچه انتظار می‌رود این است که نیت انجام کار و نوع فعالیتی که از کار شراکتی صورت می‌گیرد، مخالف قانون نباشد.

نکات مهمی که باید در قرارداد شراکت کاری به آن توجه شود

 

نکات مهمی که باید در قرارداد شراکت کاری به آن توجه شود

 

یکی از انواع شراکت، مشارکت مدنی است. در این نوع مشارکت، طرفین قرارداد، بخشی از دارایی‌های مادی یا معنوی خود را به قصد دستیابی به سود یا سهم‌الشرکه به اشتراک می‌گذارند و توافقاتی صورت می‌گیرد. در این بین در صورتی که می‌خواهید اولین تجربه شراکت را داشته باشید به شما توصیه می‌کنیم قبل از اقدام به مشارکت در رابطه با نکات مهم یک نمونه قرارداد شراکت، اطلاعات کافی به دست آورید.

در این نوع قراردادها اینکه اشخاص حقیقی یا حقوقی هستند، تفاوتی ندارد. برای جلوگیری از مشکلاتی که ممکن است به وجود آید؛ باید طرفین قرارداد اطلاع کافی از تمامی نکات حقوقی قراردادها داشته باشند. نکات مرتبط با قرارداد کاملا به نوع قرارداد مشارکتی که می‌خواهید تنظیم کنید بستگی دارد. هر کدام از قراردادها دارای مواردی متفاوت با هم هستند که در زمان تنظیم قرارداد باید آن‌ها را بررسی و مورد توجه قرارداد.

از جمله قراردادهای بسیار رایج، قرارداد مشارکت در ساخت را می‌توان نام برد. اگر دقت کرده باشید در رابطه با این قرارداد، زیاد شنیده‌اید. در زمان تنظیم آن باید دقت بالایی شود تا از بروز مشکلات مالی و حقوقی که احتمال می‌رود برای طرفین به وجود آید، جلوگیری کرد. به طور معمول در هر نمونه از قرارداد مشارکت در ساخت، به این شکل صورت می‌گیرد که مالک و یا مالکین طی توافقاتی با یک پیمانکار و یا سازنده، بر روی سهم و سود به دست آمده از شراکت در کار، با یکدیگر همکاری می‌کنند. دقت داشته باشید که از الفاظ و کلمات مهمی که قانونی هستند در متن قرارداد استفاده کنید.

قبل از تنظیم قرار داد مشورت کنید

بهتر است قبل از اینکه قرارداد را امضا کنید با شخصی که در این زمینه اطلاعات دارد مشورت کرده و هیچ موردی را بدون آگاهی نپذیرید. سعی کنید پیمانکاری را به کار بگیرید که صلاحیت‌های لازم را در زمینه کاری خود دارد. اگر نیاز است، کسانی را به عنوان شاهد در هنگام عقد قرارداد بیاورید. مورد مهم دیگر اینکه در قرارداد شراکت در ساخت خود، حتما در رابطه با این موضوع تاکید کنید که ساخت پروژه، صرفا توسط شخصی که با آن توافق کرده‌اید، انجام شده تا از واگذاری به غیر جلوگیری شود. در رابطه با مصالحی که در حین ساخت پروژه به کار می‌رود در قرارداد به توافق برسید. قرارداد شراکت ملک را در زمره قراردادهای مشارکت قرار دارد که در آن افراد با هدف رسیدن به سود بیشتر و منفعت بالاتر، اقدام به اشتراک سرمایه خود با یکدیگر می‌کنند.

نقش هزینه ‌های جانبی

مورد بعدی قابل توجه در قرارداد، در رابطه با هزینه‌های جانبی که در طول کار پیش‌بینی می‌شود مثل هزینه برق، هزینه مالیات، گاز و… قبل از امضای قرارداد تصمیم‌گیری کنید. نوع دیگری از قراردادها، قرارداد مشارکت با بانک است. قراردادی که در آن یک نفر نیاز به سرمایه دارد و بانک تصمیم می‌گیرد بعد از بررسی‌های لازم بر روی پروژه فرد متقاضی سرمایه، سرمایه‌گذاری کند. در این موارد بانک و طرف مقابل، شریک یکدیگر به حساب می‌آیند. باید تمام اطلاعات هویتی، مقدار سرمایه‌گذاری، موضوع شراکت، زمان پروژه، واگذاری سهام و… بررسی شود. همچنین شیوه تقسیم سود تعیین گردد.

 نتیجه گیری

یکی از اختلافات، مشکلات و شکایات رایج تمامی افراد که در رابطه با شراکت با آن مواجه می‌شوند، مسائل و موضوعات مالی و همین طور شیوه‌ تقسیم سود و زیان بوده است. به دلیل اینکه طرفین معامله، بدون تنظیم یک قرارداد شراکت، با یکدیگر شریک شده‌اند. چنانچه در کسب‌وکار خود قصد مشارکت دارید، با تنظیم قرارداد شراکت کاری در قالب قانون که تمامی اصول، قواعد و نکات حقوقی در آن رعایت شده؛ وارد شراکت شوید. پیشنهاد می‌کنیم که مفاد قرارداد مشارکت خود را، با توجه به شرایط خود و طرف مقابلتان با مشورت یک کارشناس تهیه و تنظیم نمایید.

جهت مشاوره و اطلاعات بیشتر با کلینیک اداری آسان کار تماس بگیرید.

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها