آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

آیا عدم موافقت با استعفای کارمند امکان‌پذیر است؟

2/لایک

آیا عدم موافقت با استعفای کارمند امکان‌پذیر است؟

استعفا از کار، یکی از شیوه‌های قطع همکاری و به هم زدن قرارداد از سوی کارمندان است. زمانی که کارمند تمایلی به ادامه همکاری با شرکت نداشته باشد، از استعفانامه استفاده می‌کند. با این حال گاهی اوقات کارفرما به دلایلی با استعفای کارمند موافقت نمی‌کند. حال سوالی که مطرح است این است که آیا عدم موافقت با استعفای کارمند امکانپذیر است و این کار از نظر قانون کار درست است یا خیر؟ در ادامه مطلب به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.

 

استعفا از کار چیست؟

در بیشتر شرکت‌ها در زمان استخدام فرد جدید، به انعقاد قرارداد کاری پرداخته می‌شود. قرارداد کار یک قرارداد کتبی یا شفاهی است که به موجب آن کارگر در قبال دریافت حق‌السعی، کاری را برای مدت موقت یا غیر موقت برای کارفرما انجام می‌دهد. طبق این تعریف، مدت زمان همکاری در قرارداد مشخص می‌شود. کارگر و کارفرما موظف هستند در این بازه زمانی به تمام مسئولیت‌ها و وظایف خود عمل نمایند. با این حال گاهی اوقات کارگران و کارمندان بنا به دلایل مختلفی از ادامه کار منصرف شده و تصمیم به قطع همکاری با مجموعه می‌گیرند. در این شرایط کارمندان به سراغ تنظیم استعفانامه رفته و از این طریق تصمیم خود را به کارفرما اطلاع می‌دهند. استعفا یا ترک کار ممکن است به دلایل شخصی، تغییر شغل، پیشنهاد شغل جدید و موارد دیگر صورت بگیرد.

 

استعفا از کار چیست؟

 

مهمترین دلایل ترک کار و استعفا از کار

همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم، کارمندان به دلایل مختلفی اقدام به ترک کار می‌کنند. با توجه به این دلایل میتوان ضعف‌های مجموعه را شناسایی کرده و نیروهای خوب را در شرکت حفظ کرد. برخی از دلایل ترک کار و استعفای کارمندان به شرح زیر است:

 

مهمترین دلایل ترک کار و استعفا از کار

 

  • ترک کار به دلیل عدم دریافت حقوق و مزایای به موقع

یکی از مهمترین دلایل استعفا و ترک کار کارمندان، تعلل کارفرما در پرداخت حقوق است. برخی از کارفرمایان حقوق و مزایای کارکنان را به طور کامل پرداخت نکرده و سبب اعمال ضرر و زیان‌های زیادی به او می‌شوند. این امر سبب نارضایتی کارکنان شده و احتمال استعفا و ترک کار آنها را افزایش می‌دهد.

  • ترک کار به دلیل محیط کار نامناسب یا مدیریت ناکارآمد

مدیریت ناکارآمد میتواند سبب ایجاد استرس و یک محیط کار نامناسب شده و احتمال ترک کار و استعفای کارمندان را افزایش دهد. مدیران باید با آموزش‌های گسترده و مداوم، خود را اصلاح کرده و همواره به دنبال توسعه مهارت‌های رهبری و مدیریتی خود باشند.

 

آیا کارفرما میتواند با استعفای کارمند مخالفت کند؟

در پاسخ به این سوال که آیا عدم موافقت با استعفای کارمند امکانپذیر است، باید اشاره کنیم که خیر. از نظر قانونی کارفرما هیچ توجیهی برای نپذیرفتن نامه استعفا کارمند ندارد. زمانی که کارگر یا کارمند به نوشتن نامه استعفا پرداخته و آن را تحویل کارفرما می‌دهند، کارفرما ملزم به پذیرش آن می‌شود. در این شرایط کارفرما نمیتواند نیروی کار خود را مجبور به ادامه کار و همکاری نماید. البته کارمند باید دلیل استعفای خود را به طور واضح شرح دهد و مراحل قانونی آن را طی نماید.

 

آیا کارفرما میتواند با استعفای کارمند مخالفت کند؟

 

معمولا زمانی که کارفرما نسبت به استعفای کارمند مخالف است، از او دلایل موجهی برای ترک کار می‌خواهد. بیشتر کارفرمایان ترجیح می‌دهند در خصوص دلایل استعفای کارمند صحبت کرده و مشکلات موجود را برطرف نمایند. با این حال اگر با تمام بحث و گفتگوها کارمند همچنان تمایل به ترک کار و استعفا داشته باشد، کارفرما باید با درخواست او موافقت نماید.

 

نحوه استعفا از کار

در ماده 21 قانون کار در خصوص استعفا صحبت شده است. طبق تبصره این قانون، کارگری که استعفا می‌دهد، موظف است تا یک ماه به کار خود ادامه داده و بدوا استعفا را به صورت کتبی به کارفرما ارائه دهد. این یعنی استعفا از کار بر مبنای قانون کار، باید به صورت کتبی انجام شود و فرد تا یک ماه پس از آن به کار خود ادامه دهد. لازم به اشاره است که حقوق کارمندی که استعفا می‌دهد، باید به طور کامل پرداخت شود. همچنین سنوات، پاداش و عیدی‌های پرداخت نشده نیز باید به او پرداخت گردد. در صورتی که کارمند یا کارگر اعتراضی نسبت به امور تسویه حساب خود داشته باشند، میتوانند آن را در هیئت حل اختلاف شورای کار مطرح کرده و از این طریق آن را پیگیری نمایند.

 

جمع بندی

همانطور که متوجه شدیم عدم موافقت با استعفای کارمند امکانپذیر نبوده و کارفرما ملزم به موافقت با استعفانامه کارمند است. البته برای استعفا باید به شیوه قانونی عمل کرده و استعفانامه را به طور کتبی به کارفرما ارائه داد. کارفرما پس از بررسی متن استعفانامه و دلایل استعفای کارمند، میتواند با او به گفتگو بنشیند و در خصوص دلایل ترک کار و استعفا صحبت نمایند. در شرایطی که کارمند تمایلی به ادامه کار نداشته باشد، همکاری میان آنها به پایان رسیده و کارفرما ملزم به پرداخت حقوق و مزایای کارمند می‌گردد. در صورتی که در این زمینه به اطلاعات بیشتری نیاز داشته باشید، میتوانید با کارشناسان مجموعه آسان کار تماس حاصل فرمایید.

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها