آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

قرارداد شرکت‌ها و کارگاه‌های تولیدی

3/لایک

قرارداد شرکت‌ها و کارگاه‌های تولیدی

امروزه شرکت‌ها و کارگاه‌های تولیدی زیادی در کشور در حال فعالیت هستند. برخی از این شرکت‌ها و کارگاه‌ها بسیار بزرگ هستند و شامل چندین نیروی کاری می‌باشند. برخی از آنها هم تنها از چند کارمند یا کارگر برخوردار هستند. صاحبان و مدیران این شرکت‌ها و کارگاه‌ها باید مطابق با قانون کار، یک قرارداد کاری مناسب تنظیم کنند و در آن به کلیه وظایف و مسئولیت‌های طرفین در قبال هم اشاره داشته باشند. در ادامه مطلب به قرارداد شرکت‌ها و کارگاه‌های تولیدی پرداخته و با نکات مهم در تنظیم آنها اشاره خواهیم داشت.

قرارداد همکاری بین شخص و شرکت چه قراردادی است؟

قراردادهای شراکت کاری معمولا بین دو یا چند نفر منعقد می‌شوند. با عقد این قراردادها، افراد به عنوان همکار در کنار یکدیگر به کار می‌پردازند. برخی از قراردادها برای شراکت کاری در رابطه با یک موضوع خاص تنظیم می‌شوند که در آنها باید به آورده هر یک از شرکا، میزان سهم هر یک از آنها و نحوه محاسبه سود و زیان اشاره شود.

حال گاهی اوقات ممکن است یکی از طرفین قراردادها یا هر دو طرف آن شرکت باشد. برای مثال ممکن است یک شرکت سرمایه‌ای را در اختیار یک شخص حقیقی قرار دهد و آن شخص با سرمایه به کار بپردازد. این فرد در سود و زیان با شرکت سهیم می‌شود. در واقع این قرارداد میتواند یک قرارداد شراکتی باشد که از جمله آنها میتوان به قرارداد شراکت با بانک اشاره کرد. شرکت‌های خصوصی هم میتوانند با عقد قرارداد شراکت کاری اهداف مورد نظر خود را عملی نمایند.

شرایط قرارداد همکاری بین شخص و شرکت

 

شرایط قرارداد همکاری بین شخص و شرکت

 

قرارداد همکاری بین شرکت و شخص از یک سری شرایط عمومی و اختصاصی برخوردار است که در اینجا به شرح آنها می‌پردازیم:

شرایط عمومی در قرارداد همکاری بین شخص و شرکت:

  • طرفین قرارداد یعنی شخص حقیقی و نماینده شخص حقوقی یا شرکت، باید از اهلیت برخوردار باشند و به بلوغ عقلی و رشدی رسیده باشند. همچنین هیچگونه مانعی نباید در این خصوص برای آنها وجود داشته باشد.
  • موضوع قرارداد همکاری باید کاملا مشخص و معین باشد و قرارداد غیر مشروع یا غیر قانونی نباشد.
  • هر دو طرف قرارداد باید با رضایت کامل به انعقاد قرارداد همکاری بپردازند. در واقع هیچ یک از آنها نباید با زور یا اکراه به امضای قرارداد بپردازد و باید از این موضوع رضایت کامل داشته باشد.
همچنین بخوانید  کارشناس اداره کار در هشتگرد

شرایط اختصاصی در قرارداد همکاری بین شرکت و شخص:

  • در قرارداد کار پیمانکاری اگر یک طرف آن شخص دولتی یا عمومی باشد، باید توافقات خاص خود را که با شرایط عمومی در تعارض نیستند به متن قرارداد اضافه نمایند.
  • در قرارداد کار موقت یا ساعتی باید به مواردی چون مدت زمان همکاری، میزان حقوق و مزد، تاریخ انعقاد قرارداد و زمان اتمام آن اشاره شود. همچنین در قرارداد کار دائمی، باید به مواردی چون موضوع همکاری و وظایف و تعهدات کارگر و کارفرما باید به طور صریح اشاره شود. این قراردادها نباید بر خلاف مقررات قانون کار باشند. پس از امضای قرارداد هم باید یک نسخه آن نزد کارفرما باقی مانده و نسخه دیگر به کارمند یا کارگر تحویل داده شود.

قرارداد شراکت در کارگاه تولیدی چیست؟

 

قرارداد شراکت در کارگاه تولیدی چیست؟

 

اغلب افرادی که سرمایه کافی جهت شروع کار را ندارند، معمولا به صورت شراکتی به تولید یک محصول یا ارائه خدمات می‌پردازند. در قراردادهای شراکتی معمولا یک یا چند نفر در زمینه‌های مختلف تخصص دارند و مابقی افراد تامین سرمایه لازم برای تولید محصول یا ارائه خدمات را بر عهده می‌گیرند. این قراردادها شامل جزئیات مربوط به شراکت، حقوق و تعهدات هر یک از شرکا، نحوه تقسیم سود و زیان، امور مالی و غیره هستند و وظایف و تعهدات هر یک از شرکا را به خوبی نشان می‌دهند. قرارداد شراکت کارگاه‌ تولیدی نیز یکی از انواع قرارداد مشارکت است که در آن باید به حقوق و تعهدات هر یک از شرکا اشاره شود. برای مثال باید در این قرارداد به میزان آورده شخص سرمایه‌گذار اشاره شود.

همچنین بخوانید  مرخصی زایمان چیست و شرایط استفاده از آن به چه صورت است؟

مفاد و بندهای مهم قرارداد کار مشارکت در کارگاه تولیدی

  • عنوان قرارداد: عنوان قرارداد باید با محتوای کلی قرارداد همسو باشد. برای مثال برای مشارکت در کارگاه تولیدی مانتو میتوان عنوان قرارداد را “قرارداد شراکت کارگاه تولیدی مانتو” در نظر گرفت.
  • مشخصات و اطلاعات طرفین: طرفین قرارداد مشارکت باید اطلاعات و مشخصات خود نظیر نام و نام خانوادگی، شماره تماس، شماره شناسنامه و آدرس را درج نمایند.
  • مدت زمان قرارداد: مدت شراکت باید در قرارداد مشخص شود. در واقع باید به تاریخ شروع و پایان مشارکت در قرارداد اشاره شود.
  • سرمایه و آورده هر یک از شرکا: یکی از بخش‌های مهم در قرارداد شراکت مربوط به سرمایه و آورده هر یک از شرکا است. این سرمایه میتواند به صورت نقدی یا غیر نقدی باشد که در قرارداد باید به آن به طور دقیق اشاره شود.

انواع قرارداد شرکت‌های خصوصی

 

انواع قرارداد شرکت‌های خصوصی

 

انعقاد قرارداد، راهی است که افراد را ملزم به پایبندی به تعهداتشان می‌نماید. قراردادهای کاری باید طبق اصول و قوانین قانون کار تنظیم شوند تا از اعتبار و رسمیت برخوردار شوند. در این شرایط با هرگونه تخلف و سرپیچی از اجرای مفاد قرارداد، اشخاص میتوانند به طور قانونی به پیگیری مساله بپردازند. حال قرارداد شرکت شامل چندین نوع است که هر یک در شرایط به خصوصی مورد انعقاد قرار می‌گیرند. در این رابطه هم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

1. قرارداد کار آزمایشی

قرارداد کار آزمایشی قراردادی است که برای سنجیدن توانایی‌های فرد جویای کار و همچنین سنجش شرایط کاری از سوی کارگر یا کارمند در نظر گرفته می‌شود. این قراردادها تنها برای یک بازه زمانی کوتاه مدت منعقد می‌شوند و معمولا از اعتبار سه ماهه برخوردار می‌باشند. با این حال مدت زمان قرارداد کار آزمایشی میتواند به صورت توافقی میان کارگر و کارفرما مشخص شود.

یکی از خصوصیاتی که قرارداد کار آزمایشی دارد این است که هر یک از طرفین میتوانند در طی آن به فسخ قرارداد بپردازند. همچنین در صورتی که این قرارداد منجر به عقد قرارداد دائمی نشود، مزایایی چون سنوات و عیدی به کارگر یا کارمند تعلق نمی‌گیرد.

2. قرارداد کار موقت

قرارداد کار موقت یکی از قراردادهای کاری است که بسیاری از کارفرمایان از آن استفاده می‌کنند. همانطور که از نام این قرارداد مشخص است، قراردادهای موقت به صورت موقتی و تنها برای یک بازه زمانی خاص منعقد می‌شوند. در واقع این قراردادها دارای تاریخ شروع و تاریخ پایان هستند و پس از رسیدن به تاریخ پایان، خود به خود فسخ می‌شوند. زمانی که قرارداد کار موقت میان کارفرما و کارگر منعقد می‌شود، کارفرما حق ندارد اقدام به فسخ آن نماید.

همچنین بخوانید  مالیات حقوق چیست؟ آموزش نحوه محاسبه مالیات بر حقوق

3. قرارداد کار غیر موقت

این قراردادها برای مدت نامحدودی بین کارگر و کارفرما منعقد می‌شوند. در واقع در این قرارداد کار تنها تاریخ شروع قرارداد مشخص است و تاریخ پایان در آن ذکر نمی‌شود. کارگر و کارفرما با فرض دائمی بودن همکاری خود به انعقاد این قرارداد می‌پردازند و به تعهدات خود در قبال هم عمل می‌نمایند.

4. قرارداد کار معین

این دسته از قراردادها برای یک کار معین و به خصوص مورد انعقاد قرار می‌گیرند. برای مثال در بسیاری از پروژه‌های پیمانکاری از قرارداد کار معین استفاده می‌شود. زمانی که کارگر به انجام کار مورد نظر کارفرما بپردازد و کار به پایان برسد، قرارداد نیز فسخ می‌شود. در واقع این دسته از قراردادها از مدت زمان خاصی برخوردار نیستند و اعتبارشان تا زمان تحویل پروژه می‌باشد.

5. قرارداد کار درصدی یا پورسانتی

از دیگر قراردادهای شرکت‌ها باید به قرارداد کار درصدی یا پورسانتی اشاره کرد که بیشتر در حوزه فروش و بازاریابی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این قراردادها در ایجاد رقابت بین کارمندان و گسترش کسب و کار تاثیر زیادی دارند. هر چقدر کارمند یا کارگر بتواند در فروش محصول یا ارائه خدمات بهتر عمل نماید، پورسانت بیشتری دریافت می‌کند و به درآمدهای بالاتری دست پیدا می‌کند.

جمع بندی

برای تنظیم انواع قرارداد کار شرکت و قراردادهای شراکت در کارگاه تولیدی می‌توانید از کارشناسان مجموعه آسان کار کمک بگیرید. همانطور که ملاحظه کردید قراردادهای کاری انواع مختلفی دارند که هر یک در شرایط به خصوصی مورد انعقاد قرار می‌گیرند. شما میتوانید با مشاوره و راهنمایی‌های کارشناسان آسان کار، بهترین قرارداد کار شرکت و کارگاه تولیدی را تنظیم نمایید.

جدید ترین مقالات

ایمن سازی کسب و کار

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

1 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها