آسان کار

متخصص روابط کار و تامین اجتماعی

تماس از شما مشاوره رایگان از ما

متن قرارداد کاری دستی

0/لایک

متن قرارداد کاری دستی

نحوه نوشتن متن قرارداد کاری دستی یکی از مهم ترین اقداماتی است که طرفین این قرارداد یعنی کارگر و کارفرما باید نسبت به آن آگاه باشند تا بتوانند اقدام به تنظیم بهترین و قانونی ترین قرارداد کاری دستی کنند. مفاد این قرارداد شباهت های بسیاری به دیگر قراردادهای کاری دارد اما تفاوت هایی هم دارد به همین خاطر ضروری است که پیش از هر اقدامی در ابتدا از نحوه نوشتن ریز به ریز بندهای این قرارداد کار آگاه شوید.

اگر قرارداد کاری دستی به صورت کتبی تنظیم شود می توان در هنگام بروز مشکل و درگیری با در اختیار داشتن این قرارداد کاری دستی اقدام به طی کردن مسیر قانونی نمود و حق و حقوق ضایع شده را پس گرفت و تمامی اختلافات را حل نمود. بنابراین آن دسته از افراد که فکر می کنند اگر مشکلی میان کارگر و کارفرما به وجود بیاید با وجود قرارداد کاری دستی امکان حل و فصل آن به صورت قانونی وجود ندارد سخت در اشتباه هستند؛ زیرا به واسطه همین قرارداد کار دست نویس هم می توان به صورت قانونی این درگیری و اختلاف را پیگیری نمود و هیچ مانعی برای آن وجود ندارد.

اگر قصد آشنایی با قرارداد کاری دستی و نحوه نوشتن متن آن را دارید توصیه می کنیم که حتما در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا بتوانید با آگاهی از جزئیات این نوع قرارداد کاری اقدام به تنظیم آن نمایید.

 

قرارداد کاری دستی چیست؟

همانطور که می دانید زمانی روابط کاری میان کارگر و کارفرما رسمی تلقی می شود که طرفین یک قرارداد کار کتبی در اختیار داشته باشند. گرچه دیده می شود که برخی افراد اقدام به تنظیم قرارداد کار شفاهی می کنند اما ما توصیه می کنیم که حتما به سراغ قرارداد کار کتبی بروید تا اگر مشکلی به وجود آمد بتوان آن را پیگیری نمود.

 

قرارداد کاری دستی چیست؟

 

اما اگر برای‌تان سوال شده که قرارداد کاری دستی چیست باید بدانید که این نوع قرارداد هم یکی از بهترین انواع قراردادهای کار است که میان کارگر و کارفرما تنظیم می شود و یکی از مهم ترین تفاوت های این نوع قرارداد کار با دیگر قراردادها این است که طرفین شخصا خودشان با در دست داشتن یک کاغذ اقدام به نوشتن قرارداد کار می کنند یعنی قرارداد به صورت دست نویس و با نظر طرفین تنظیم و امضا می شود.

قرارداد کاری دستی به صورت کتبی است به همین خاطر زمانی که اختلاف و درگیری میان کارگر و کارفرما ایجاد شود می توان حتی بدون در اختیار داشتن این قرارداد و تنها به واسطه عکس این قرارداد اقدام به پیگیری نمود یعنی اگر کارفرما این قرارداد را به شما ندهد و پس از پایان نوشتن قرارداد کار دست نویس از این قرارداد تنها یک عکس از آن داشته باشید باز هم می توانید به صورت قانونی این اختلافات را حل نمایید.

 

طرفین قرارداد کاری دستی

طرفین قرارداد کاری دستی تنها کارگر و کارفرما هستند که برای تنظیم قرارداد کار باید هر دو شخص حضور داشته باشند.

کارفرما یکی از طرفین این قرارداد است که می تواند یک شخصیت حقیقی یا حقوقی داشته باشد و همان شخصی است که کارگر برای دریافت دستمزد برای او کار می کند. در مقابل کارگر شخصی حقیقی است که برای دریافت دستمزد و حقوق برای کارفرما کار می کند. این اشخاص باید حین تنظیم قرارداد کار دست نویس حتما در محل تنظیم قرارداد کار حضور داشته باشند.

محتوای قرارداد کار دست نویس

افرادی که قصد تنظیم قرارداد کاری دستی را دارند باید نسبت به محتوای این قرارداد کار آگاهی داشته باشند تا بتوانند با توجه به قوانین جدید و در چارچوب مشخص شده بهترین قرارداد کار دست نویس را تنظیم کنند. بنابراین اگر قصد تنظیم قرارداد کاری دستی را دارید توصیه می کنیم که حتما در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا با نحوه نوشتن متن قرارداد کاری دستی آشنا شوید.

مشخصات طرفین

اولین و مهم ترین بند قرارداد کاری دستی که باید به صورت کاملا دقیق نوشته شود مشخصات طرفین است یعنی باید در ابتدا از ریز به ریز این مشخصات آگاه باشید و سپس اقدام به تنظیم قرارداد کاری دستی نمایید تا هیچ مشکلی به وجود نیاید. مشخصات طرفین شامل  نام و نام خانوادگی طرفین، شماره شناسنامه، نشانی، تحصیلات، سن، نام پدر و… می باشد که هر یک از افراد به صورت جداگانه باید این موارد را یادداشت کنند.

تعیین نوع کار

مورد دیگری که در تنظیم قرارداد کاری دستی و متن قراردادکاری میان دونفر باید به آن اشاره شود موضوع کار و نام شغل است که نشان می دهد کارگر در چه نوع شغلی مشغول است. نوشتن این مورد بسیار ضروری است و به هیچ عنوان نباید از آن رد شوید.

تعیین دستمزد

دستمزد کارگر باید در قرارداد کار دست نویس مشخص شود که این میزان دستمزد با توجه به ساعات کاری و سختی کار برآورد می شود. کارگر و کارفرما باید بر سر این میزان حق و حقوق به توافق برسند و سپس مبلغ دقیق حقوق را یادداشت نمایند.

تاریخ شروع همکاری

تاریخ شروع همکاری همان تاریخی است که طرفین همکاری خود را آغاز می کنند و کارگر مشغول به کار در سازمان مورد نظر می شود و کارفرما نیز موظف است به تمامی تعهداتی که به کارگر داده است عمل کند.

مشخص نمودن ساعات کاری

ساعات کاری از دیگر مواردی است که در قرارداد کاری دستی باید به آن اشاره شود. ممکن است کار تمام وقت یا پاره وقت باشد به همین خاطر باید ساعات کارکرد مکتوب شود.

اشاره به محل انجام کار

محل انجام کار همان نشانی سازمان یا کارگاه یا هر صنف دیگر است که باید به صورت دقیق یادداشت شود. اگر فکر می کنید که قرار است جابجایی رخ دهد بهتر است که این جابجایی انجام شود و سپس اقدام به تنظیم قرارداد کاری دستی نمایید.

تاریخ انعقاد قرارداد

تاریخ انعقاد قرارداد دست نویس همان تاریخی است که طرفین یعنی کارگر و کارفرما اقدام به تنظیم قرارداد کاری دستی نموده اند و پای این قرارداد را امضا کرده اند.

ذکر تاریخ پایان قرارداد

علاوه بر تاریخ انعقاد قرارداد و تاریخ شروع کار، باید تاریخ پایان قرارداد کاری دستی هم نوشته شود. به طور مثال ممکن است کاری که قرار است کارگر انجام دهد یک کار موقت باشد بنابراین باید تاریخ آن مشخص شود.

 

ذکر تاریخ پایان قرارداد

 

نکات تنظیم قرارداد کاری دستی

یکی از مهم ترین نکات برای تنظیم قرارداد کاری دستی این است که طرفین به صورت کتبی اقدام به تنظیم این قرارداد کار کنند. بدیهی است که خیلی ها اقدام به تنظیم قرارداد کاری دستی غیر کتبی یا شفاهی می کنند اما اگر اختلاف و درگیری میان کارگر و کارفرما ایجاد شود نمی توان پیگیری نمود به همین خاطر باید به صورت کتبی این قرارداد کار نوشته شود.

 

نکات تنظیم قرارداد کاری دستی

 

نکته دیگر که این مورد هم خیلی اهمیت دارد این است که در نوشتن متن قرارداد کاری دستی باید نهایت دقت را داشته باشید و سعی کنید که بگونه ای این قرارداد کاری دستی را بنویسید که هیچ گونه شک و شبهه ای نباشد یعنی اگر نسبت به برخی موارد شک دارید باید صبر کنید تا از آن مطمئن شوید و سپس اقدام کنید؛ به طور مثال اگر در نوشتن برخی مشخصات شک و شبهه ای وجود دارد باید دست نگه دارید تا این شک و شبهه برطرف شود.

 

جمع بندی

پیشتر راجع به قرارداد کاری دستی در سایت آسان کار خواندید و حالا می دانید که برای تنظیم چنین قرارداد کاری باید به چه موارد مهمی اشاره کنید و چگونه بهترین قرارداد کار دست نویس را تنظیم کنید. بنابراین اگر قصد تنظیم چنین قرارداد کاری را دارید با توجه به موارد گفته شده می توانید بهترین قرارداد کار را تنظیم نمایید.

پشتیبان کاربر

کلینیک اداری آسان کار آماده ارائه انواع خدمات اداری ،حقوقی ومشاوره به کارگران وکارفرمایان می باشد،شما می توانید برای دریافت مشاوره تلفنی و اینترنتی با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی در ارتباط باشد.با تشکر

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها